Biyografiler

Hümeyra kimdir, kaç yaşında, evi nerede?

Hümeyra kimdir, biyografi kategorimizde 15 Ekim 1947 doğumlu ve mesleği Sanatçı olan Hümeyra biyografisini paylaşalım istedik. Hümeyra kimdir?, Hümeyra nereli?, Hümeyra kaç yaşında, tüm detaylar Hümeyra biyografi makalemizde..

Hümeyra kimdir? – Biyografisi

Hümeyra

Sahne adıyla tanıdığımız Hümeyra Akbay Kimdir? Eğitim Hayatı Nasıldır?  Boyu Ve Kilosu Kaçtır? Burcu Nedir? Kariyeri Nasıldır? Gelin birlikte tanıyalım… 

Hümeyra Akbay Kimdir?

Hümeyra AKBAY, 15 Ekim 1947 İstanbul doğumludur. Babası, bir dönem Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı da yapmış olan Profesör Muvaffak Akbay; annesi ise babasının görevi bundan dolayı Mısır’da yetişmiş ve sıkı bir eğitimden geçmiş, dört dil bilen Malike Hanım’dır.

Hümeyra Akbay’ın Eğitim Hayatı Nasıldır?

Hümeyra Akbay, 5 yaşındayken bale dersleri almaya başladı. Okul çağı geldiğindeyse Ankara Koleji’ne kayıt ettirilmiştir. Lakin 10 yaşındayken babasının erken ölümü üzerine annesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Liseye başlaması gereken zamanda, annesinin de ısrarlarıyla, daha iyi bir eğitim alabilmek adına Londra’da yaşayan dayısının yanına gitmiştir. O senelerda hem grafik tasarım dersleri alan hem de gitar çalıp beste yapmaya başlayan Hümeyra, İstanbul’a döndükten sonra bir süre İstanbul Ekspres Gazetesinde Beyoğlu muhabiri olarak çalışmıştır.

Hümeyra Akbay’ın Kariyeri Nasıldır? 

Hümeyra Akbay, 1970’lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinmektedir. Hümeyra Akbay, , Avrupa Yakası dizisi ve Babam ve Oğlum filmi aracılığıyla yeni kuşaklarca da tanınmıştır. Müzisyen olarak tanındığı 1970’lerde “Kördüğüm”, “Sessiz Gemi”, “Otuzbeş Yaş” gibi şarkıları büyük hit olmuştur. Daha sonra popüler çizginin dışında, “Tutkulardan intihar”, “Beyhude” gibi albümler de yaptı. Tutkulardan intihar, Türkiye’de rap müzik tarzında söylenmiş ilk şarkı örneğidir.

Hümeyra Akbay’ın Özel Hayatı

Hümeyra Akbay, ilk evliliğini aile baskısı yüzünden 18 yaşında iken Haluk Aşkın’la yapmıştır. İkinci evliliğini 19 Ekim 1971 tarihinde Fikret Hakan’la yaptı. Bu evlilik yalnızca 30 gün sürmüştür. Üçüncü evliliği ise 1972 senesinde Mithat Bigat iledir. Bu evlilikten oğlu Sadık dünyaya gelmiştir. Dördüncü evlilii ise 1981 senesinde Ömer Kavur iledir. Beşinci ve son evliliği ise 1999 senesinde ABD’li caz piyanisti Jimmy Cicero iledir. 2001 senesinde boşanmışlardır.

Hümeyra Akbay Filmografisi

•1985 -İçinden Tranvay Geçen Şarkı – Karl valentin – Ortaoyuncular 

•1989 -Kuşlar  –  Aristophanes – İstanbul Şehir Tiyatrosu 

•1991 – Ödüller Kimin  – Jean-Noel Fenwıck – İstanbul Şehir Tiyatrosu 

•2002 -Kral Ölüşüyor – Eugene Ionesco – İstanbul Şehir Tiyatrosu 

•2003 -Ben Anadolu – Güngör Dilmen – İstanbul Şehir Tiyatrosu 

Hümeyra Akbay Diskografisi

•1968 -Müzikli Ve Oyunlu Masal: Pamuk Nine 

•1969 -Olmasa (Güzelliğin On Para Etmez) – Ölüm 

•1969 -Je Sais Que Tu Sais (Dilber) / Il Viendra Celui Que J Aime (Olmasa) 

•1969 -Kördüğüm – Yol 

•1970 -Dilber – Perişan 

•1970 – Güzel Ne Güzel Olmuşsun / Bana Kara Diyen Dilber 

•1971 -Ceylan – Yalan Dünya 

•1972 -Adım Kadın – Ben Sana Mecburum 

•1972 -Akdeniz Şarkısı / Kendini Mutlu Hisset 

•1974 -Yardan Haber Yok – Yiğit 

•1975 – Sessiz Gemi – Şükür Verdiklerine 

•1975 -Dönülmez Bir Yoldayım – Ey Sevgili Sevgilim 

•1975 – Otuz Beş Yaş – Susun Susun Ağlayacağım 

•1976 -Onu Bana Sakla – Sus Duymasın 

•1977 – Benim Derdim Seninle – Bundan İyisi Can Sağlığı

•1978 -Seni Bırakamam – Yüzün Yağmurda 

•1980 -Do Do Do Si Si Re – Sevdim Seni Bir Kere 

•1981 -Aşk Kapıyı Çalınca – Bir Damla Yaş 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu