Başvurular

İçişleri Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

İçişleri Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde İçişleri Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. İçişleri Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

İçişleri Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı Yapacağını Açıkladı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile denetçi yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. İlan kapsamı içinde 18 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. Adaylar ilana 8 Ocak 2018 ile 12 Ocak 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • Başvurular Nasıl, Nereden Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2017

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 18 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna 06-09 Mart 2018 tarihleri içinde Ankara’da yapılacak Giriş (Sözlü) Sınavı ile personel alınacaktır. Başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden yahut bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul gören yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1983 tarihinden sonra doğanlar),
  • ÖSYM aracılığıyla 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23 puan türünden en az 70 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 108 kişi içinde bulunmak (108 inci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

Başvuru sırasında adaylardan istenilecek olan belgeler aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek belirtilecek tarihler içinde, istenilecek diğer belgeler ile birlikte aşağıdaki belgeleri alakalı sınav bürosuna elden teslim edeceklerdir.

  • Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli İnternet sitesinden temin edilerek doldurulmuş ve aday aracılığıyla imzalanmış, resimli İş Talep Formu,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • Diploma yahut mezun olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi yahut tasdikli sureti. (Diplomanın yahut mezun olduğunu gösterir belgenin aslı veya onaylı örneği ibraz edilmek kaydıyla fotokopileri Bakanlığımızca tasdik edilecektir.)

Başvurular Nasıl, Nereden Yapılacak?

Adaylar; Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayına girecek olan sınav başvuru linki üzerinde bulunan “2018 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile 08-12 Ocak 2018 tarihleri içinde erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir.

Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının olduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilirler.

Adayların başvurularını tamamlayabilmesi için İş Talep formunu doldurduktan sonra “Başvuru Formunu Onayla” butonuna basmaları gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmeyen adayların başvuruları sisteme kaydedilmeyecek olup, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır. Adaylar, İş Talep Formunu doldurup, “Başvuru Formunu Onayla” işlemini uygulayınceye kadar müracaat süresi içinde İş Talep Formu üzerinde değişiklik yapabileceklerdir. Elektronik ortamda başvurusunu sorunsuz bir biçimde tamamlayan adayların, İş Talep Formunun çıktısını gösterilen başvuru tarihleri içinde almaları gerekmektedir.

“Başvuru Formunu Onayla” işlemini yapıp, “Yazdır” butonunu tercih ederek İş Talep Formunun çıktısını aldıktan sonra hatalı giriş yaptığını fark eden adaylar; www.icisleri.gov.tr adresli internet sitemizde alakalı sınav açıklamasu bölümünde bulunan “Hatalı Kayıt Bildirim” dilekçesi ile Personel Genel Müdürlüğü İşlemler Şube Müdürlüğüne faks yoluyla (Faks: 0 312 425 61 30, Tel: 0 312 422 41 58/ yahut 41 64) müracaat ederek, mevcut kayıtlarına yeniden giriş yapabilmek için, İş Talep Formunun güncellenebilir duruma getirilmesini 12 Ocak 2018 Cuma günü saat 16:00’ya kadar talep edebilecektir.

İlgili sınav bürosunca, hatalı giriş sebebiyle yeniden giriş yapmak isteyen adaylara 12 Ocak 2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar elektronik başvuru formunda değişiklik yapabilme olanağı verilecektir. Elektronik ortamda yapılacak müracaatlar aynı gün saat 17:00 itibari ile sona erecektir. KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre tespit edilen Giriş (Sözlü) Sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 16 Ocak 2018 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre ilan edilen kesin olmayan değerlendirme sonuç listesine itirazlar 17-18 Ocak 2018 tarihlerinde (09:30-17:30) saatleri içinde alakalı Sınav Kuruluna yazılı olarak, itirazda bulunulan hususun belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir. 18 Ocak 2018 tarihinde saat 17:30’dan sonra Bakanlığımız evrak kaydına yahut faksına iletilen itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır. Sınav Kurulunca itiraz üzerine yapılan inceleme sonucu, alakalı adaya yazılı olarak bildirilecektir. İtiraz üzerine Sınav Kurulunca verilen kararlar kesindir.

KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre Giriş (Sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin sonuç listesi, 24 Ocak 2018 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir. Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazan adaylar, ilanda istediğimiz belgeleri 07-09 Şubat 2018 tarihleri içinde hafta içi mesai saatleri içinde (09:00-18:00) alakalı sınav bürosuna elden teslim edeceklerdir. İstenilen belgeleri süresi içinde alakalı sınav bürosuna teslim etmeyen adaylar Giriş (Sözlü) Sınavına alınmayacak olup, bu adaylar konu ile alakalı olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

İstenilen evrakları süresi içinde teslim eden adaylar Giriş (Sözlü) Sınavına çağrılacaktır. Bu adaylara, Giriş (Sözlü) Sınavının günü, saati ve yeri 13 Şubat 2018 tarihinden bu yana Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilerek ve bunun bunun yanında İş Talep Formunda dile getirdikleri yazışma adreslerine tebligat yapılarak bildirilecektir. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve onaylı kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup, bu adaylar konu ile alakalı olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavını kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların ise atamaları iptal edilecektir. Bu adaylar ile ilgili, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Müracaatlar; elektronik ortamdaki İş Talep Formu ile alınacağından, posta yoluyla yahut bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Giriş Sınavı (Sözlü) Sınavın Şekli ve Konuları

Giriş sınavı; sözlü olarak tek etapta yapılacaktır. Giriş (Sözlü) Sınavında; adayların genelde hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri ile ifade kabiliyeti, temsil kabiliyeti, tavır ve hareketleri gibi şahsi vasıfları da göz önünde bulundurulacaktır.

Giriş Sınavı Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Sonuçlara İtiraz

Giriş (Sözlü) Sınavında adaylara, sınav kurulu başkan ve üyelerinin her biri aracılığıyla ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Bu puanların aritmetik hemen hemensı Giriş (Sözlü) Sınav notunu teşkil eder. Giriş (Sözlü) Sınavında başarılı olabilmek için adayın notunun 70’den aşağı olmaması gerekir. Giriş (Sözlü) Sınavı sonucuna göre, başarı puanı en yüksek puanlı adaydan başlanmak üzere kesin olmayan başarı listesi oluşturulacaktır.

Söz konusu listeye itirazlar ilan edilen tarihten bu yana beş iş günü içinde hafta içi (09:30 17:30) mesai saatleri içinde alakalı Sınav Kuruluna yazılı olarak, itirazda bulunulan hususun belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir. Sınav Kurulunca itiraz üzerine yapılan inceleme neticesinde giriş sınavı kesinleşmiş başarı listesi oluşturulur ve sınav kurul kararı itirazda bulunan adaylara yazılı olarak bildirilir. Sınav Kurulunca verilen kararlar kesindir. Kesin Olmayan Başarı Listesi Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli resmi internet sitesinden ilan edilecektir.

Giriş Sınavı Sonuçlarının Açıklanması

Giriş (Sözlü) Sınavını kazananlar, kesin başarı puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlanmak suretiyle ilanda bulunan boş kadro sayısı kadar asıl ve yeteri kadar yedek olmak üzere açıklanır. Adayların kesin başarı puanının eşitliği halinde yabancı dil notu yüksek miktarda olan adaya öncelik verilir. Başarılı olan adaylara ait kesin başarı listesi, Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

Bu makalemizde İçişleri Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan denetçi yardımcısı alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara İçişleri Bakanlığı iş talep formu sayfamızdan ulaşmanız olabilecekdür.


DİĞER DENETÇİ YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, denetçi yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan denetçi yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu