Bilgi Arşivi

İnsan Kemiğinden Yapılan Yapılar 2021

İnsan Kemiğinden Yapılan Yapılar, bilgi sitemizde İnsan Kemiğinden Yapılan Yapılar başlığı altında bilgi paylaştık. İnsan Kemiğinden Yapılan Yapılar ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

İnsan Kemiğinden Yapılan Yapılar

kemiklerden-insa-edilmis-yapilar; insan-kemiginden-yapilan-yapilar

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza kemiklerden inşa edilmiş yapılardan yani insan kemiğinden yapılan yapılardan söz edeceğiz.

Bir bina neyden yapılır? Tuğla, kerpiç yada tahta. Peki insan kemiğe ne dersiniz? İnsan kemiğinden inşa edilmiş yapılar olduğunu biliyor muydunuz? Bu enteresan ve bunun yanı sıra korkutucu olan yapılardan bazılarına gelin hep birlikte bir göz atalım.

İnsan Kemiğinden Yapılar

İnsan kemiğinden yapılan yapıların birincisi Sırbistan’ın Niş yakınlarında bir kule var. İsmi insanın tüylerini diken diken eden cinsten Kelle Kulesi.

kemiklerden-insa-edilmis-yapilar;

İnsan kemiğinden inşa edilmiş yapıların ikincisi 19. yüzyıldaki Sırp isyancıların kesilmiş başlarından inşa edilmiş bir kule. 952 adet kafa tasından bir araya gelen kule Osmanlıdan ayrılmak isteyen Sırplara ibret vermek için yaptırılmış ardından anıta çevrilmiştir.

kemiklerden-insa-edilmis-yapilar; insan-kemiginden-yapilan-yapilar

İnsan kemiğinden yapıların bir diğeri olan, Polonveya bulunan Zenne Kafatası Şapel ise 3000 kafatası ve sayısız kaval kemiği ile bezenmiş bir tapınak. Bu bireylerin ne olduğu ve nasıl öldüler sorusunun net bir cevabı olmasa da, tahminler 30 yıl savaşları ile yaşanan salgın hastalıkları işaret ediyor.

kemiklerden-insa-edilmis-yapilar; insan-kemiginden-yapilan-yapilar

Evora, Portekiz’deyse insan kemiklerinden inşa edilmiş bir ibadet merkez. Rahipler bir mezarlıktan çıkan kemikleri, ölümün kaçınılmazlığına hatırlatmak adına bu biçimde değerlendirmeye karar vermişler. Yerel tarihçilere göre, burada 5000 farklı insanın kemikleri bulunmaktadır.

Ayrıca insan kemiğinden yapılış yapıların yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz dünyanın en enteresan yerleri yazımıza bakabilirsiniz.

kemiklerden-insa-edilmis-yapilar; insan-kemiginden-yapilan-yapilar

İnsan kemiğinden yapılmış yapıların bir diğeri olan, Peru’daki San Franciso kilisenin bodrumunda bulunan bu adaysa, korku filmlerinden çıkmış gibi duruyor. Uyluk kemikleri ve kafataslarıyla donatılmış oda, özellikle turistlerin ilgi odağı olmuş durumda.

kemiklerden-insa-edilmis-yapilar; insan-kemiginden-yapilan-yapilar

Fransa’nın en büyük şehri olan Paris sokaklarında, 12 milyon kişi yaşamakta. Peki yeraltında kaç kişi var biliyor musunuz? Paris ve yeraltı mezarlığında toplam 6 milyon insana ait kemikler bulunmaktadır. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Kilisesi gibi sembolik yerleri gezmenin bunun yanında, enteresan bir deneyim yaşamak isteyenler art arda dizilmiş 6 milyon kemikten bir araya gelen yeraltı mezarlığı, Catacombes ziyaret ediyor.

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza insan kemiğinden inşa edilmiş yapılardan bahsettik.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu