Bilgi Arşivi

İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler 2021

İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler, bilgi sitemizde İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler başlığı altında bilgi paylaştık. İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

İnsan Vücudu Hakkında İlginç Bilgiler

insan-vucudu-hakkinda-ilginc-bilgiler

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza insan vücudu ile ilgili enteresan bilgiler vereceğiz.

Mükemmel bir zeka ürünü olarak tasarlanan vücudumuz, bizlerin dünya yaşamındaki en dayanıklı kıyafet olurken bunun yanı sıra büyük bir enerji merkezidir. Vücudumuzun bize sunduğu nimetlerini saymakla bitiremeyiz elbet.

İnsan Vücudu Hakkında Bilinmeyenler!

Bilim adamlarının yüzseneler boyunca araştırma yaptığı insan vücuduna gelin bir de yakında zamandan bakalım.

İşe ilk kez bizi soğuktan ve darbelerden koruyan yağlarımız ile başlayalım. Vücudumuzdaki yağlarımızla 7 sabun kalıbı yapabilir ve o kadar çok karbon taşırmışız ki 9000 adet kurşun kalem yapma olanağımız varmış.

insan-vucudu-hakkinda-ilginc-bilgiler

Büyük bir element dükkanına andıran vücudumuz da 2200 kibrite yetecek kadar fosforumuz ve 250 gramdan daha fazla sülfürümüz var. Bir kaşık dolusu magnezyumumuz ve 5 santim boyunda bir çiviyi yapmaya yetecek kadar demirimiz varmış.

Ayrıca insan vücudu ile ilgili enteresan bilgilerin yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz insan vücudundaki en kuvvetli kas hangisidir? makalemizi inceleye bilirsiniz.

Gizli bir hazine olan insan vücudunda 25 milyar oksijen alıcı kan yuvarlaklarını geniş bir alana yaymak istersek, 2570 metrekarelik bir alanı kaplayabilirmiş.

Yaşamımızın ana merkezi olan kalp ise dakikada 70 – 72 kere atmaktadır. Saatli bir bomba olmaya hazır olan kalbimizi korumak da her zaman yarar var.

insan-vucudu-hakkinda-ilginc-bilgiler

Şimdi paylaşacağımızsa sarsacak severlere. Vücudumuz o kadar dayanıklı 210 santigrat dereceye kadar bana mısın demezmiş.

Elektrik yalnızca karşı cinse duyduğumuz bir titreşim olamaz değil mi? Bunun bunun yanında normal bir insan vücudunda bulunan elektrik 25 voltluk bir lambayı dakikalarca yakabilirmiş.

Bu bilgide bu sefer saçıyla başıyla çok uğraşanlara gelsin. Esmerler de 120000 sarışınlar da ise 140000 adet saç teli varmış. insan vücudunda, her geçen gün saçımızdan 80 ile 150 saç teli koparken yerine koptuğu sayı kadar saçı teli çıkıyormuş.

insan-vucudu-hakkinda-ilginc-bilgiler

Ayrıca 3 kalbi olan hayvanı hangisidir? sorusunu düşünüyorsanız yazımıza inceleyebilirsiniz.

Vücudumuzun bize sunduğu armağanleri saymakla bitiremeyiz. Bunlardan bir tanesi de vücudumuzun dayanma kapasitesi. insan vücudu 6 dakika su altında kalabilir ve 20 dakika nefesimizi tutabilirmişiz. -130 derecelik soğuğa dayanabilirken 30 gün aç 110 saat ise uykusuzlukla baş edebilirmişiz.

Sırlarla dolu vücudumuz ağır ağır keşfedilmeyi beklerken bizlerde her gün diri tutmaya çalışıyor. Sağlığınız daim olsun diye vücudumuzda şükranlarımızı paylaşmak istedik. Böylelikle bilmediğinizi düşündüğümüz, insan vücudu ile ilgili enteresan bilgiler sunmaya çalıştık.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu