Başvurular

1-5 Şubat 2021’de 500 öğretmen alımı yapılacak! MEB öğretmen alımı başvuru detayları

1-5 Şubat 2021’de 500 öğretmen alımı yapılacak! MEB öğretmen alımı başvuru ayrıntı kısmı, iş başvuruları bölümünde 1-5 Şubat 2021’de 500 öğretmen alımı yapılacak! MEB öğretmen alımı başvuru ayrıntı kısmı ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. 1-5 Şubat 2021’de 500 öğretmen alımı yapılacak! MEB öğretmen alımı başvuru ayrıntı kısmı ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

1-5 Şubat 2021’de 500 öğretmen alımı yapılacak! MEB öğretmen alımı başvuru ayrıntı kısmı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir öğretmen alım ilanı yayınlandı. İlana göre MEB, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 500 öğretmen alımı yapacak. Öğretmen alımı başvuruları 1-5 Şubat 2021 tarihleri içinde yapılacaktır. MEB öğretmen alımı başvuru ayrıntı kısmı aşağıda ayrıntılar ile birlikte verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü aracılığıyla engelli öğretmen adaylarının öğretmenliğe başvuru ve atama açıklamasu ile alakalı resmi açıklama şöyle;

Bu Duyuru: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile ilgiliki 20.02.2014 tarihli 9 sayılı Kurul Kararı ve eki çizelgede bulunan hükümler ışığında hazırlanmıştır. Duyuruda yer almayan hususlarda alakalı mevzuat hükmü geçerlidir.

• Başvurular Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde tespit edilen zaman zarfında alınacaktır.

• Bakanlığımızca yahut il millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla gerektiğinde adayla iletişim kurulabilmesi için aday aracılığıyla sisteme girilen iletişim detaylarının (cep telefonu, e-posta v.b) tam ve doğru olması oldukça önem arz etmektedir.

• Başvuruda bulunan adaylar Duyuruda ve alakalı mevzuatta bulunan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar.

• Adaylar herhangi bir sorunla karşı karşıya geldiklarında ilk kez Ek-2 İl Millî Eğitim Müdürlükleri İletişim Bilgileri tablosunda bulunan iletişim numaralarını tercih ederek alakalı il millî eğitim müdürlüğüyle irtibata geçmelidirler.

• Millî Eğitim Bakanlığı aracılığıyla başvuru ve atama işlemleri ile alakalı olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, personel.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna açıklamalacaktır. Bu nedenle alakalılerin Personel Genel Müdürlüğünün resmî internet sayfasını sürekli olarak kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI

2018 ve 2020 senelerında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS-Lisans Düzeyi) katılan adaylar içinden EKPSS puanı üstünlüğüne göre, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda yapılan açıklamalar ışığında Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde gösterilen zaman zarfında başvurular alınarak toplam 500 (Beş yüz) kontenjana engellilerin öğretmen olarak ataması yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşıyor olmak,

2. Türk vatandaşı olmak, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşıolma şartı aranmayacaktır.)

3. 2018 ve 2020 senelerında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından (EKPSSLisans Düzeyi) 50 ve daha üzeri puan almış olmak,

4. Lisans mezuniyetinin, öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararına uygun olmak,

5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/yahut pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına yahut programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

6. Pedagojik formasyon eğitimi sertifikası ile başvuru yapacak olanlar yönünden 1 Ocak 2021 tarihinden önce pedagojik formasyon eğitimi programını tamamlamış olmak. (Not: İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanına kaynak programlardan mezun olanlar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı aracılığıyla tespit edilen pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldığını belgelendirmeleri halinde, İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanına atanmak üzere yapacakları ön başvurularda, kendilerinden bunun bunun yanında pedagojik formasyon yerine geçen herhangi bir belge istenmeyecektir.)

7. Devlet memurluğundan yahut öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak,

9. Daha önce öğretmenliğe EKPSS puanı dışında atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar yönünden, ön başvuru tarihinin son günü saygınlığıyla atama tarihinden bu yana 1 (bir) yıllık bekleme zamanını doldurmuş olmak, 10. Devlet memuru iken görevinden çekilen yahut çekilmiş sayılanlar yönünden ön başvurunun son günü saygınlığıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97’nci maddesinin birinci fıkrasının A,B,C bentlerinde gösterilen bekleme zamanını tamamlamış olmak,

11. Sağlık sebebiyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler yönünden, görevden ayrıldıkları tarih ile ön başvurunun son günü saygınlığıyla 3 (üç) yıllık bekleme zamanını doldurmuş olmak, şartları aranacaktır.

12. Halen Bakanlığımız yahut diğer kamu kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolarda çalışmakta olanlar, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası gereği bu açıklama kapsamı içinde başvuruda bulunamayacaktır.

13. 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar bu açıklama kapsamı içinde yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı ile başvuru yapamayacaktır. Anılan Yönetmelik ikaznca EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten bu yana dört yıl geçerlidir.

Genel Açıklamalar ve Ön Başvuru

1. Başvurular: “Ön Başvuru” ve “Tercih Başvurusu” olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

2. Ön Başvuru aşamasında başvuruda bulunmayan adaylar Tercih Başvurusu aşamasında başvuruda bulunamayacaktır.

3. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, yalnızca bir alan için ön başvuruda bulunabileceklerdir.

4. Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir.

5. Adaylar; ön başvurularını “personel.meb.gov.tr” adresinde bulunan Elektronik Ön Başvuru Formunu doldurmak suretiyle ekte bulunan atama takviminde gösterilen zaman zarfında yapacaklardır.

6. Ön başvuruya ilişkin kayıtların, Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde gösterilen tarihin son günü, gün sonu saygınlığıyla (Saat 23:59:59) tamamlanması gerekmektedir.

7. Adaylar; belge sunmak, ön başvurularını onaylatmak yahut herhangi bir nedenle il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir. Ön başvurular sistem üzerinden gerçekleştirilecektir. İl millî eğitim müdürlüklerinin iletişim bilgileri Ek-2 İl Millî Eğitim Müdürlükleri İletişim Bilgileri tablosunda gösterilmiştir.

8. Sistem üzerinden doldurulması gereken tüm alanlar doğru ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.

9. Bakanlığımızca yahut il millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla gerektiğinde adayla iletişim kurulabilmesi adına sisteme girilen iletişim detaylarının (cep telefonu, e-posta v.b) tam ve doğru olması oldukça önem arz etmektedir.

10. Adaylar Elektronik Ön Başvuru Formuna güncel fotoğraflarını yükleyeceklerdir.

11. Eğitim fakültesi dışındaki bir programdan mezun olup 1 Ocak 2021 tarihinden önce tamamlanmış pedagojik formasyon eğitimi sertifikası bulunan adayların, belgenin tarih ve sayısını sisteme girmeleri zorunludur. Lisans diplomalarında “Pedagojik formasyon görmüştür.” ifadesi bulunan adayların, öğrenimleri boyunca kaç kredilik pedagojik formasyon dersi aldıklarını gösterir belgeyi mezun oldukları fakültelerden almaları ve bu belgenin tarih ve sayısını girmeleri gerekmektedir.

12. Pedagojik formasyon belgesinde (1 Ocak 2021 tarihinden önce alınan) belge rakamının olmaması durumunda ekranda sayı alanına “0” (sıfır) girilecektir.

13. Adaylar aracılığıyla ön başvuruyu elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il millî eğitim müdürlüğü seçilecektir.

14. Atamaya esas belgeler:

Mezuniyet belgesi yahut diploma (Ön ve arka yüzü),
Geçerlilik süresi dolmamış ve en az %40 oranında engelli olduğuna dair engelli sağlık kurulu raporu, (Not: Covid-19 salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığınca alınan önlemler kapsamı içinde 01.01.2020 tarihinden bu yana sonlanmış yahut sonlanacak süreli engelli sağlık kurulu raporları geçerli kabul edilecektir.)
Varsa ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı mezuniyetine ilişkin belge (Ön ve arka yüzü),
Varsa 1 Ocak 2021 tarihinden önce tamamlanmış pedagojik formasyon sertifikası eğitim hayatına ilişkin belge (Ön ve arka yüzü)

VARSA DENKLİK BELGESİ/BELGELERİ,

Felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge,
Atamaya esas varsa diğer belgeler, taranarak elektronik ortamda aday aracılığıyla sisteme yüklenecektir.

15. Belge yükleme işlemleri bitirilerek kayıt işlemi tamamlandıktan sonra ön başvuru, elektronik ortamda incelenmek üzere aday aracılığıyla seçilen il millî eğitim müdürlüğünün sistemine yansıyacaktır.

16. Ön başvurular alakalı il millî eğitim müdürlüğünce incelenecek ve uygun olan başvurular sistem üzerinden il millî eğitim müdürlüğü yetkilisince onaylanacak, uygun olmayan ön başvurular ise gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilecektir.

17. Adaylar bu sürede ön başvurularının onay yahut ret durumlarını sistem üzerinden takip edeceklerdir. 18. Ön başvurusu onaylanan aday Elektronik Ön Başvuru Formunu cihazına kaydedecek yahut çıktısını alarak muhafaza edecektir.

19. Ön başvurusu reddedilen adaylar başvuru süresi içinde ret gerekçelerinde bulunan açıklamalar ışığında yeniden başvuru yapabileceklerdir.

20. Adaylar, zaruri durumlarda ve ön başvuru süresi içinde il millî eğitim müdürlüklerince onaylanan ön başvurularını (mezuniyet bilgisinin, başvurulan alanın, iletişim detaylarının hatalı olması v.b nedenler) yine sistem üzerinden iptal ederek (Not: iptal işlemi aday aracılığıyla yapılacaktır.)
Ön başvuru süresi içinde yeniden ön başvuru yapabileceklerdir.

21. Elektronik Ön Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacaklardır.

22. Elektronik Ön Başvuru Formu dışında yahut süresi dışında yapılan, atama alanı ve mezun olduğu yükseköğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı hâlde gerçeğe aykırı belgeyle veya beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular ve buna bağlı gerçekleştirilmiş tüm işlemler geçersiz sayılacaktır.

23. Bu açıklamada yapılan açıklamalara ek olarak ön başvuru süresi içinde oluşabilecek durumlar ile uygulamaya yönelik açıklamalar Bakanlığın “personel.meb.gov.tr” internet adresinde ön başvuru süresi içinde açıklamalacaktır. Öğretmen adaylarının hak kaybına uğramamaları yönünden bu açıklamaları takip etmeleri gerekmektedir.

24. Adaylardan ön başvuru esnasında hâlen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacak bu etapta muvafakat belgesi istenmeyecektir.

25. Ön başvuru esnasında adaylardan adli sicillerine ilişkin bir belge istenmeyecek bu hususa ilişkin beyan alınacaktır.

C. KONTENJANLARIN BELİRLENMESİ

1. Adayların tercihine açılacak alanlar ve il bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar saygınlığıyla öğretmen ihtiyacı ve illerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecektir.

2. Atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih başvurularının ilk günü olan 11 Şubat 2021 tarihinde personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Ç. Tercih Başvurusu

1. Adaylar ön başvuruda bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde tercih başvurularını “personel.meb.gov.tr” adresinde bulunan Elektronik Tercih Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaklardır.

2. Alanlarında kontenjan verilmeyen adaylar tercih başvurusunda bulunamayacaklardır.

3. Başvuruda bulunanlar tercihlerine açılan il millî eğitim müdürlükleri içinden en fazla 10 (on) tercihte bulunabilecektir.

4. 10 (on) tercihin tamamını dolduran adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışında atanmayı istiyorum.” yahut “Tercihlerim dışında atanmayı istemiyorum.” alternatiflerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir.

5. Adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe yahut il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyecekler, tercih başvurularını sistemden kaydedeceklerdir.

6. Tercih başvurusunu kaydeden aday, tercihlerinde değişiklik yapmak istemesi halinde tercih başvurusunu sistem üzerinden iptal edip (Aday aracılığıyla yapılacaktır.) Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde gösterilen zaman zarfında yeniden tercih başvurusunda bulunabilecektir.

7. Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde tespit edilen tarihin son günü, gün sonu saygınlığıyla (Saat 23:59:59) tamamlamış olmaları gerekmektedir.

8. Adayların tercih başvurularında değişikliğe gitmeleri halinde sistemde kayıtlı en son tercih başvurusu üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

D. ÖĞRETMENLİĞE ATAMAYA KAYNAK PROGRAMLAR

1. Yükseköğretim kurumlarından mezun olanların hangi alan öğretmenliğine atanabilecekleri, Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ve eki Çizelgeyle belirlenmiştir. Başvuru yapacak adaylar, “ttkb.meb.gov.tr” internet adresinden öğrenimlerine göre hangi alana atanabileceklerini görebilecektir.

2. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların yüksek öğreniminin ve/yahut pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına yahut programlarına denkliğinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilmiş olması gerekmektedir.

3. Hoca Ahmet Yesevî Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunlarından denklik belgesi istenmeyecektir.

4. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 23.01.2012 tarihli ve 581 sayılı görüşü ışığında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Türkoloji Bölümü, Kafkas Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü ile Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Anabilim Dalı mezunları, diğer şartları taşımaları kaydıyla Türk Dili ve Edebiyatı alanına ön başvuru yapacaktır.

5. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 15/02/2012 tarihli ve 2012.5 sayılı kararı ışığında, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerden mezun olanlar ile ilgili aşağıdaki biçimde işlem yapılacaktır:

5.1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki üniversitelerden 2011-2012 öğretim yılı bahar yarısenesinden önce mezun olanlar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvurarak denklik veya yükseköğrenimlerinin geçerli olduğuna dair belge alacaktır. Adaylar alacakları bu belgelerden biriyle öğretmenlik başvurusunda bulunabilecek; belge ibraz edemeyen adaylar ise ön başvuruda bulunamayacaktır.

5.2. 2011-2012 öğretim yılı bahar yarısenesinden bu yana mezun olanlardan denklik belgesi istenmeyecek; fakat mezuniyet belgelerinin arka yüzüne mezun oldukları yükseköğretim kurumuna ÖSYM aracılığıyla yerleştirildiklerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı aracılığıyla onaylanmış olması gerekecektir.

6. İbraz edilen denklik belgelerinde “Öğretmen atamalarında geçersizdir.” şerhi bulunanların ön başvuruları kabul edilmeyecektir.

7. İş Eğitimi (İş ve Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi, Ticaret)” alan öğretmenliğine, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12/07/2004 tarihli ve 119 sayılı kararı eki çizelgede kaynak gösterilen yükseköğretim programlarından 2009-2010 öğretim yılı saygınlığıyla kayıtlı veya bu programlardan mezun durumda olanlar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 29/11/2017 tarih ve E.20405695 sayılı görüşü çerçevesinde “Teknoloji ve Tasarım” alanına atanmak üzere ön başvuru yapacaktır. Diğer taraftan, 2009-2010 öğretim yılı saygınlığıyla Resim-İş Öğretmenliği programına kayıtlı yahut mezun olanlar da “Teknoloji ve Tasarım” alanına atanmak üzere ön başvuru yapacaktır.

8. Yargı kararı gereği Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü mezunu öğretmen adaylarının Okul Öncesi Öğretmenliği alanına atanma yönündeki ön başvuruları kabul edilecektir.

9. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı kararında Denizcilik (Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı) alanına kaynaklık eden Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliğinden Mart 2014 tarihinden önce mezun olanlar ile bu tarihten önce adı geçen bölümde kayıtlı olup ardından mezun olanlar, Denizcilik/Gemi Yönetimi alanına birinci öncelikli olarak ön başvuruda bulunabilecektir.

10. Üniversitelerin Sağlık Yönetimi programından mezun olanlar, yargı kararı ışığında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca alınan karar gereğince Sağlık Bilgisi alanına atanmak üzere ön başvuruda bulunabileceklerdir.

E. PEDAGOJİK FORMASYON

1. Adayların;

1.1. Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans diploması veya belgesi,

1.2. 1 Ocak 2021 tarihinden önce tamamlanmış En az 21 kredilik pedagojik formasyon eğitimi sertifikası (Not: 1993–1994 öğretim yılı ve öncedensinde tertip edilen 18 ve üstü kredilik belgeler de kabul edilecektir.), 1.3. İlköğretim sınıf öğretmenliği sertifikası (33 kredilik),

1.4. İngilizce öğretmenliği sertifikası,

1.5. Lisans mezunu olmadan önce meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin bu sürede aldıkları pedagojik formasyon belgesinden, herhangi birine sahip olmaları gerekmektedir.

2. Herhangi bir öğretmenlik alanında alınan pedagojik formasyon eğitimi, diğer alanlar için de geçerli sayılacaktır.

3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yurt dışındaki üniversitelerden alınan pedagojik formasyon belgeleri, T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliği kabul edilmediği sürece geçerli olmayacaktır. Lakin, T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının izniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki yüksek öğretim kurumlarında açılan pedagojik formasyon eğitimini 1 Ocak 2021 tarihinden önce başarıyla tamamlayanlardan bunun bunun yanında denklik belgesi istenmeyecektir.

F. İl Millî Eğitim Müdürlüklerince Yapılacak İşlemler ve Dikkat Edilecek Hususlar

1. İl millî eğitim müdürlüklerinde, atamalardan sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı yahut şube müdürünün başkanlığında, “Başvuru Onay Komisyonu” oluşturulacaktır.

2. Başvuru ve onay işlemlerine yönelik hususlarda gerekli önlemler, il millî eğitim müdürlüklerince alınacaktır.

3. İl millî eğitim müdürlükleri, başvurulara ilişkin bilgiler ile adayın sisteme yüklemiş olduğu atamaya ilişkin belgeleri inceleyerek uygun olan başvuruları onaylayacaklar, uygun olmayan başvuruları ise gerekçelerini belirtmek suretiyle reddedeceklerdir.

4. İl millî eğitim müdürlükleri, onaylanan Elektronik Ön Başvuru Formunun çıktısı ile adayın sisteme yüklemiş olduğu belgelerin çıktısını alarak iki yıl süreyle muhafaza edeceklerdir.

5. Elektronik Ön Başvuru Formunda, adayın mezuniyet belgesinin tarihi ile üniversiteye kayıt tarihinin girilmesi zorunludur. Girilen bilgiler içinde değişiklik bulunması durumunda, kaydetme işlemi sırasında ikaz mesajı gelecektir. Bu durumda aday giriş ekranı ile onay ekranındaki bilgilerin uygunluğu sağlanacaktır.

6. Onay modülünde, adayın seçmiş olduğu yükseköğretim programı için gerekli olan belgeler ile açıklamaları içeren ikaz alanları bulunmaktadır. Bu alanların işaretlenmesi zorunludur. Bu işlem Bakanlığın onay yetkili kullanıcısı aracılığıyla ikazların okunduğu anlamını taşımakta olup evrak incelemesi sırasında işaretlenmiş olan ikazlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

7. Başvuru onay sürecine ilişkin iş ve işlemlerden, il millî eğitim müdürleri dâhil olmak üzere başvuru onay komisyonunda görevli il millî eğitim müdür yardımcısı yahut şube müdürü ile görevli personel birlikte sorumlu olacaktır.

8. Çeşitli nedenlere bağlı olarak il millî eğitim müdürlüklerince başvurusu reddedilen adayların, başvuru süresi içinde yeniden başvuru yapabilmelerinin sağlanması yönünden il milli eğitim müdürlüklerinin onay ekranına düşen başvuruların ivedilikle incelenmesi, uygun olan başvuruların onaylanması, uygun olmayan başvuruların gerekçe belirtilerek reddedilmesi gerekmektedir.

9. Adayların başvuru onaylama işlemleri; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına ilişkin Kurul Kararının geçici maddeleri de dâhil olmak üzere alakalı maddeleri ve eki Çizelge ile bu Çizelgede mezun olunan yükseköğretim programları/fakültelere göre tespit edilen öncelik durumları dikkate alınarak yapılacaktır.
10. 1 Ocak 2021 ve sonraki bir tarihte sona eren pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına ilişkin belgeler kabul edilmeyecek, bu durumda olan adayın başvurusu reddedilecektir.

11. Onay işlemi sırasında geçerliliği hususunda tereddüt edilen belgeler, Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına e-posta ekinde gönderilecek ve yapılacak değerlendirme sonucuna göre işlem yapılacaktır.

12. Başvurularda e-devlet üzerinden aldıkları Mezun Belgesini sisteme yükleyen adayların bu belgeleri e-devlet üzerinde https://www.turkiye.gov.tr/ belge-doğrulama adresinden diplomalarını doğrulatmak kaydıyla kabul edilecektir.

G. Atama 1. Atamalar, adayların tercihi ve EKPSS (Lisans Düzeyi) puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapılacaktır.

2. EKPSS (Lisans Düzeyi) puanlarının eşitliği halinde diploma tarihi saygınlığıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ğ. ATAMALARIN DUYURULMASI, TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA

1. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın personel.meb.gov.tr internet adresinden açıklamalacaktır.

2. Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

3. Ataması yapılanlara il millî eğitim müdürlüklerince 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre tebligat yapılacaktır.

4. Ataması yapılanlardan vazifeye başlama işlemi esnasında:

4.1. Aday aracılığıyla ön başvuru esnasında sisteme girilen/beyan edilen atamaya esas belgelerin aslı, (Not: İl millî eğitim müdürlükleri adayın Elektronik Ön Başvuru Formundaki beyan ettiği bilgilerle atamaya esas belgelerin uyuşup uyuşmadığını kontrol edecekler ve atamaya esas belgelerden birer nüsha alarak onaylanıp adayın özlük dosyasında muhafaza etmek üzere saklayacaklardır. Bilgilerin uyuşmaması halinde durum Personel Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.)

4.2. Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

4.3. Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir), 4.4. Elektronik Ön Başvuru Formu,

4.5. Ön başvuru esnasında pedagojik formasyon belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden pedagojik formasyon belgesi,

4.6. Atamaya esas engelli sağlık kurulu raporunun alındığı hastaneden sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair alınacak sağlık kurulu raporu,

4.7. Hâlen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışanlar için muvafakat belgesi,

4.8. Güncel tarihli adlî sicil kaydını gösterir belge, istenecektir.

5. Ataması yapılanlar, kararnamelerin sistem üzerinden il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesinden sonra bu bölümün “4.” maddesinde gösterilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvuracaklardır.

6. İl millî eğitim müdürlükleri belgeleri inceleyecek ve istediğimiz belgeleri tam anlamıyla ibraz edenlerin görev yerlerini norm kadro ihtiyaçları içerisinde belirleyerek görevlerine başlamalarını sağlayacaktır.

7. Elektronik Ön Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgelerin incelemesi ardından vazifeye başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

8. Sabıka sorgulama belgesinde “Adlî sicil kaydı mevcuttur” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar ile ilgili Bakanlığın vereceği karar ışığında işlem yapılacaktır. 9. Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair atamaya esas engelli sağlık kurulu raporunun alındığı hastaneden alınan sağlık kurulu raporunda bulunan ifadeler ışığında vazifeye başlatılmasında tereddüt bir araya gelenlar için Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığından görüş istenilecektir.

H. GÖREVE BAŞLAMAYANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER

1. Belge ile ispatı olabilecek zorlayıcı nedenler olmaksızın süresi içinde vazifeye başlayamayanlar ile belge ile ispatı olabilecek zorlayıcı nedenlerle vazifeye başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu bireylerin atamaları iptal edilecektir.

2. Yasal sürelerde vazifeye başlamayanlar ile beyanları alakalı kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmayanların atamaları iptal edilir. Yasal süre içinde vazifeye başlamadığı için ataması iptal edilenler, atama tarihinden bu yana bir yıl süreyle yeniden öğretmenliğe atanamaz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu