İnternet

iPhone Açılmıyor Neden? 2021

iPhone Açılmıyor Neden?, bilgi sitemizde iPhone Açılmıyor Neden? başlığı altında bilgi paylaştık. iPhone Açılmıyor Neden? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

iPhone Açılmıyor Neden?

iphone-kapandi-açılmıyor

Bu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza iphone kapandı açılmıyor sorununun nedenlerini ve çözümlerini söz edeceğiz. Ayrıca iphone şarj oluyor gözüküyor ama açılmıyor sorununu da söz edeceğiz.

iPhone Açılmıyor!

Hepimizin elini kolunu bağlayan, ne yapacağımızı bilemediğimiz telefon kapanmalarının nedenlerini öğrenmek ister misiniz? iPhone modellerinde de bir çok telefonda olduğu gibi bataryayı söküp yeniden takarak telefonumuzu kendine getiremiyoruz. Bu yöntemler eskide kaldı.

Telefon kapanmalarının birden fazla sebebi olabiliyor. iPhone kapandı açılmıyor ne yapmalıyım?

İos cihazınızın kapanma nedenini ve bu durumda ne yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

iPhone 5s – 6 – 7 – 8 – X – Xs – 11 Kapandı Açılmıyor

Eğer siz de telefonum açılmıyor sorusuna yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz. Öncelikle telefonların açılmama nedenlerine bakalım. Telefonunuzun açılmama sebebi şarj aletinizin veya kablonuzun bozulmasına andıran basit nedenler olabileceği gibi da yazılımsal bir problem yaşanabilir.

İPhone 5s Kapandı Açılmıyor

Açılmayan iPhone 5s telefonunuzu açmak için şu adımları izleyin:

  • Telefonunuzu bilgisayara bağlayın
  • 3 saniye power tuşuna basın
  • 10 saniye home tuşuna basılı tutun ve elini power tuşundan çekin
  • Telefonunuz kurtarma moduna (dfu) alınır ve bilgisayarda geri yükleme açılır.
  • Güncelle dedikten sonra telefonunuz normal biçimde açılacaktır.

iPhone 6 Kapandı Açılmıyor

iPhone 6 model telefonunuz kurtarma moduna girene kadar ana menü (home) ve güç düğmelerine birlikte basılı tutun.

iPhone 7 Kapandı Açılmıyor

Telefonunuzu kurtarma moduna almak için güç (power tuşu) ve ses kısıma düğmelerine basın. Ekran gelene kadar basılı tutun.

iPhone 8 Kapandı Açılmıyor

Telefonunuza bebek gibi bakıyorsunuz ama buna karşın kendiliğinden kapanıyor mu? iPhone kapandı açılmıyor İPhone telefonlarını her yeni seride güçlendirse de bu modelde kronik bir arıza söz konusu. Ana kart problemi olan telefonunuzu kurcalamadan yetkili bir teknik servise götürmeniz gerekebilir.

iPhone X-XS-11 Kapandı Açılmıyor

Telefonunuzu zorla yeniden başlatmayı deneyin. Yapmanız gereken önce ses yükseltme tuşuna basıp bi hayli hızlıca bırakmak, sonra ses kısıma tuşuna da basıp hemen bırakın sonra da Apple logosu görünene kadar power tuşuna basılı tutun.

Batarya Sorunları

Eğer iPhone şarj oluyor ama açılmıyor neden? Telefonunuz aslında şarj olmuyor. Şarjınızın entegresini değiştirirseniz problem çözülecektir.

Benzer bir sorun olan iPhone şarj oluyor gözüküyor ama açılmıyor diyorsanız bu telefonunuzun bataryasınız ömrünün bittiği anlamına gelebilir.

Peki, iPhone şarj olmuyor açılmıyor bunun sebebi nedir diyorsanız, adaptör ve şarj aletinizin orijinal olduğundan emin olun. Şarj giriş yeriniz tozlanmış veya kirlenmiş olabilir, kürdan yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bunlar sorununuza yanıt vermediyse telefonunuzu resetlemeyi deneyin.

Bir diğer can sıkıcı durum olan iPhone şarjı bitti açılmıyor. Yanı telefonunuzun şarjı bitti ve şarj aletine bağladınız saatler geçmesine rağmen telefonunuz açılmıyor. Bunun öncelikli sebebi sahte adaptör veya şarj kablosu kullanmış/kullanıyor oluşunuzdur. Sahte şarj cihazlarınin voltajı orijinal şarj aletiyle aynı olmadığından telefonunuz açılmaz.

Benim tüm parçalarım orijinal diyorsanız son çare telefonunuzu resetlemeniz. Eğer işe yaramazsa bataryanızın ömrü tükenmiş olabilir ve bu da yeni bir batarya almak zorunda olduğunuzu gösterir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu