İnternet

iPhone Etkin Değil Hatası Çözümü 2021

iPhone Etkin Değil Hatası Çözümü, bilgi sitemizde iPhone Etkin Değil Hatası Çözümü başlığı altında bilgi paylaştık. iPhone Etkin Değil Hatası Çözümü ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

iPhone Etkin Değil Hatası Çözümü

iPhone-Etkin-Değil-Hatası-ikazsı

Makalemizde siz kıymetli okurlarımıza iphone telefonlarımızın başına gelen iphone etkin değil hatası nasıl çözeceğimizi söz edeceğiz. Ayrıca iphone etkin değil ikazsı ne gibi durumlarda meydana gelir gibi soruların cevabını bulmaya çalışacağız.

iPhone Etkin Değil Uyarası

Genelde İPhone kullanıcı bireyler iPhone etkin değil sorunu ile karşılaşmaktadır. Böyle bir ikaz ile karşılaşıyorsanız dikkat edin. Apple güvenlik sistemini maksimum düzeyde tuttuğu için böyle bir sorunla karşılaşmanız çok normaldir. İPhone telefon kullanıcıları kilit ekranı güvenliği yönünden oluşturduğunuz parolayı, yanlış olması halinde size belli bir süre vererek bekletir. Lakin her seferinde (6 kez) parolayı yanlış girmeniz halinde telefonu çalıntı vs. durumlara çevirerek, iPhone etkin değil ikazsı ile karşılaşırsınız.

Genelde bu durumla karşılaşan bireyler, parolalarını unutmuştur yahut ekranların fazla hasarlı olmasından dolayı dokunmak özelliği zayıflayarak sürekli olarak yanlış şifre girilmektedir. Böylelikle verilen süre bi hayli uzun zamanları bulmaktadır.

Peki, böyle bir sorunla karşılaşmanız halinde iPhone etkin değil sorunu çözümü yalnızca İPhone cihazınızı tamamen silmeniz gerekmektedir. Lakin cihazınız içinde ki veriler mühim olabilir. Peki bu verileri kaybetmeden nasıl cihazınızı temizleyeceksiniz? İşte araştırılan bu sorunun cevabı!

iPhone Etkin Değil Hatası Çözümü

Apple, güvenliği bi hayli yüksek düzeyde tutmaktadır. Lakin güvenlik sırasında karşılaşabilecek problemleri da düşünmüştür. iPhone etkin değil hatası sorununi 2 biçimde çözümleyebilirsiniz.

  • İTunes geri yükleme işlemi
  • İPhone bul yahut İPhone sil özelliği

2 biçimde bu problemi tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

iTunes ile Geri Yükleme

Eğer eş zamanlı bir biçimde yani sürekli olarak kullandığınız iTunes hesabınız ile geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlem ile telefonunuzda güncel olan fotoğraflar, videolar ve kontrolünü sağladığınız ayarlarınız aynı biçimde geri yüklenecektir.

iTunes ile eş zamanlama yaparak yedek oluşturmalısınız. Dilerseniz manuel bir biçimde uygulayabilirsiniz. Daha sonra İPhone geri yükle seçeneğine tıklayarak yükleme işlemine devam edebilirsiniz.

İşlem ardından ekrana gelen pencere ile yedeklemeyi geri yükle seçeneği gelecektir. Böylelikle tüm parolalar sıfırlanarak telefonunuzu kullanabileceksiniz.

iPhone’umu Bul ile İPhone’u Silme

Kullandığınız telefonda İPhone’numu bul özelliğini aktif etmiş olmanız gerekmektedir. Bu özelliği kullanabilmeniz için wifi veya hücresel verinin açık olması gerekmektedir.

Şimdi sırasıyla;

  • com/find adresine girin,
  • Apple kimliğinizi yazın,
  • Tüm aygıtlara tıklayın,
  • Geri yüklemek istediğiniz aygıtı seçerek sil seçeneğine tıklayın.

Böylelikle geri yükleme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu