Başvurular

İşi Olmayanların Meslek Sahibi Olmaları İçin Açılan İŞKUR Programları

İşi Olmayanların Meslek Sahibi Olmaları İçin Açılan İŞKUR Programları, iş başvuruları bölümünde İşi Olmayanların Meslek Sahibi Olmaları İçin Açılan İŞKUR Programları ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. İşi Olmayanların Meslek Sahibi Olmaları İçin Açılan İŞKUR Programları ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

İşi Olmayanların Meslek Sahibi Olmaları İçin Açılan İŞKUR Programları

Türkiye İş Kurumu işsizlik sorunun çözümü adına hem Çalışma Bakanlığı hemde işverenler ile mühim projeleri hayata geçirdi. 

İşsiz vatandaşların iş sahibi olabilmeleri adına sunulan bu program ve kurslar ile vatandaşlara mühim imkanlar sunuluyor. Sunulan bu imkanlar ile birlikte özellikle mesleği olmayanların meslek sahibi edilmesi maçlanıyor. 

İŞKUR KURS VE PROGRAMLARI

Türkiye İş Kurumu adaylar aracılığıyla genelde iş ilanları bulmak için kullanılıyor. Lakin kurum işi olmayan vatandaşlara istedikleri mesleklerde kurs olanakları veriyor. 

Günlük yevmiye, kurs sonu iş garantisi, geleceğin mesleklerinde eğitim gibi çok mühim olanakların sağlandığı bu kurs programları 4 ana başlıkta sunuluyor. Bunun bunun yanında bu kurslara 7 ayrı alanda ek programlar sunuluyor. 

İşte O Kurslar

Türkiye İş Kurumu’nun sağladığı 4 ana kurs programı

* Mesleki Eğitim Kursları

* Girişimcilik Eğitim Programları

* İşbaşı Eğitim Programları

* Toplum Yararına Programlar

İŞKUR aracılığıyla engelli ve diğer vatandaşlara yönelik sağlanan programlar

* Çalışanların Mesleki Eğitimi

* Özel Politika ve Uygulamalar

* Korumalı İşyerleri Projesi

* Engelli ve Eski Hükümlüye Kendi İşini Kurma Desteği

* Engellinin İş Bulmasını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler Engellinin İşe Yerleştirilmesi,

* İşe ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projeler

* Engellilerin İstihdam Edilebilirliklerini Artırmayı Amaçlayan Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeler

Verilen Belgeler Karşılanan Giderler

İŞKUR aracılığıyla yürütülen kurslara katılan vatandaşlara, ilk kez ülkeler arası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesi verilmektedir. Bunun olabilecek olmadığı durumlarda ise Milli Eğitim Bakanlığı yahut Üniversite onaylı kurs bitirme belgesi yahut sertifikası verilmektedir. Adaylar bu kurs ve program belgeleri ile açık ilanlara başvuruda bulunabiliyorlar. 

Bunların yanında kurslara katılan vatandaşların ekonomik açıdan mağduriyet yaşamamaları adında çeşitli zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor. Kurs ve programa göre değişen günlük kurs ücreti verilen bu programlarda ödemeler günlük en az 20 TL en yüksek ise 85 TL olarak yapılmakta. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu