Başvurular

Japonya iş ilanları ve iş başvurusu 2022

Japonya iş ilanları ve iş başvurusu 2022, iş başvuru bölümüzde Japonya iş ilanları ve iş başvurusu ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Japonya iş ilanları ve iş başvurusu başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Japonya iş ilanları ve iş başvurusu

Japonya, Doğu Asya’da yer almakta olan bir ada ülkesidir. 6.852 adadan buluşmaktedir. Ülkenin yüzde 97’sini bu adaların en büyükleri olan Honshu, Hokkaido, Kyushu ve Shikoku adaları oluşturmaktadır. 130 milyonu aşkın nüfusu ile şimdilerde dünyanın en kalabalık 10 ülkesinden bir tanesi olarak gösterilmektedir. Başkenti Tokyo’dur. Japonya dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. Japon ekonomisi şimdilerde dünyanın üçüncü büyük milli ekonomisi konumundadır. Yüksek refah düzeysi yurt dışında çalışmak isteyen bireyleri bu ülkede iş aramaya itmektedir. Bunun bunun yanında; şimdilerde ülkede çalışan yabancı işçi sayısı 2 milyona yaklaşmış durumdadır. Dahası önümüzdeki 5 sene içinde 2 milyonluk ek işçi açığı doğacağı kanısına varılmaktadır. Tabi Japonya’da çalışmak istiyorum ve Japonya’da iş arıyorum diyen bireylerin sayısı da bir hayli fazladır. Japonya’da iş ilanları ve çalışmak olanakları ile nasıl ve nereden iş başvurusu yapabileceğinize dair geniş bir şekilde bilgileri yazımız devamında paylaştık.

  • Japonya İş İlanları 2022
  • Japonya’da Nasıl İş Bulunur, İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Japonya’da Çalışan, İş Yapan Türk Firmaları Hangileridir?
  • Japonya’da İşçi – Personel Maaşları Ne Kadardır?

Japonya İş İlanları 2022

Japonya, 4 trilyon doları aşkın milli geliri ile dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir ve en büyüğü olmak için de var gücüyle çalışmaktadır. Lakin bu hususta nüfusunun bi hayli yaşlı olması gibi çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar ve çalışacak işçi bulmakta zorlanırlar. Bu durumun önüne geçmek için de yurt dışında çok sayıda işçi kabul ederler. Kuşkusuz nüfusunun yaşlı olması beklenmedik bir durum değildir. Geriye kalan sektörlerde olduğu gibi Japonya tıp alanında da bi hayli gelişmiştir ve bu yüzde bu ülkede insanlar uzun seneler yaşarlar. Japonya’da çalışmak ve çalışma olanağı elde etmek için başvuru yapan bireylerin sayısı bir hayli artmıştır. Sizler de Japonya’da iş bulmak için başvurularınızı yapabilirsiniz. Japonya’da nasıl iş bulunur ve Japonya’da nasıl çalışabilirim geniş bir şekilde olarak bahsetmeden önce Japonya’da ne iş yapılır, hangi mesleklerde personel açığı fazladır söz etmek istiyoruz.

Japonya’da iş olanakları bi hayli geniştir. Lakin bazı meslek gruplarından daha çok işçi alımı gerçekleştirilmektedir. Bunlar; doktor, diş hekimi, özel güvenlik görevlisi, iş makineleri operatörü, mimar, öğretmen, polis, part time işçi, iş makineleri operatörü, yazılımcı, vasıfsız işçi, garson, fabrika işçisi, satış danışmanı, resepsiyonist, barista, sağlık elemanı, makine mühendisi, inşaat mühendisi, tekniker, teknisyen gibi sayısız meslek bulunmaktadır. Japonya’da ne iş yapabilirim diyen bireyler için şüphesiz her meslekte açık iş pozisyonu bulunmaktadır. Lakin saymış olduğumuz mesleklerde alımlar daha fazladır.

Japonya’da Nasıl İş Bulunur, İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Japonya iş başvurusu

Japonya iş başvurusu

Dünyada sanayinin, inşaatın ve hatta diğer bir çok sektörün en gelişmiş olduğu ülkeler içinde bulunan Japonya’da yüzde 2 civarındadır. Bu oran dünya çapındaki en düşük oranlardan biridir. İş bulmak için buraya yerleşen ve vize alabilen vatandaşlarımız bi hayli kolay bir biçimde uzmanlıklarında iş bulabilmektedirler. Sizler de çalışmak için Japonya’ya yerleşen bireyler içinde olmak ve iş bulmak istiyorsanız aşağıda anlattığımız metotları uygulayarak basit bir biçimde başvurularınızı uygulayabilirsiniz.

Japonya makalemizde çok fazla söz ettiğimiz üzere çalıştıracak işçi bulmakta zorlanıyor. Bundan dolayı de ülkelerin iş arama sitelerine ve iş bulma kurumlarına sürekli olarak ilanlar yayınlıyorlar. Bu iş ilanlarının yayına girdiği kurumlar içinde İŞKUR’da bulunmaktadır. İŞKUR üzerinde az da olsa çeşitli zamanlarda Japonya’da çalıştırılmak üzere yapılan Türk işçi alımı, personel alımı ve eleman alımı ilanlarını görebilmeniz olabilecekdür.

Japonya’da iş aramak ve bulmak için en fazla kullanılan metotların başında ise iş arama siteleri yani iş bulma siteleri gelmektedir. https://jobsinjapan.com/, https://www.indeed.com/q-Japanese-jobs.html ve https://www.careercross.com/en siteleri bu alanda iş olanakları ile ilgili bilgi almak ve iş başvurusu yapmak için en fazla kullanılan siteler içinde bulunmaktadır. Sizler de bu sitelere girerek iş başvurusu uygulayabilirsiniz.

Japonya’da iş olanakları ile ilgili bilgi almak ve iş bulmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise burada faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları departmanlarına bizzat başvuruda bulunmaktadır. Çok sayıda firma güncel olarak Türk personel alımı, eleman alımı ve işçi alımı gerçekleştirmektedir.

Japonya’da Çalışan, İş Yapan Türk Firmaları Hangileridir?

Japonyada çalışmak istiyorum

Japonyada çalışmak istiyorum

Japonya’da; Tokyo, Yokohama, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kobe, Kyoto, Fukuoka, Kawasaki, Saitama, Hiroşima, Sendai, Kitakyushu gibi şehirlerde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı olduğu gibi bu şehirlerde bir çok Türk şirket faaliyet göstermektedir. Aşağıdaki listede Japonya’da iş yapan Türk firmaları ile en bilinen ve iş başvurusunda bulunabileceğiniz Japon firmalarını gözlemleyebilirsiniz.

  • Bridgestone
  • Toyota
  • Honda
  • Nissan
  • Sony
  • Panasonic

Japonya’da teknoloji, otomotiv, tarım, hayvancılık, inşaat gibi sayısız sektörde alımlar gerçekleştiriyor. Yukarıda devlette.com üzerinde ilan yayınlamış olan firmaları verdik. Yeni ilanlar eklendikçe listeyi güncellemeye devam edeceğiz. Peki Japonya’da yaşam koşulları nasıldır, çalışanların hemen hemen maaşları ne kadardır?

Japonya’da İşçi – Personel Maaşları Ne Kadardır?

Japonyada ne iş yapabilirim

Japonyada ne iş yapabilirim

Japonya’da Japonca koşulmaktadır. Lakin ülkede İngilizce bilen kişi sayısı da bir hayli fazladır. Sizler de Japonca bilmeden bu ülkede çalışma fırsatı elde edebilirsiniz. Tabi Japonca öğrenmeniz durumunda şansınız çok daha yüksek olacaktır. Ülke burada çalışmak ve yaşamak isteyen bireylerden vize talep etmektedir. Konsolosluğa başvuruda bulunarak vize başvurularınızı yapabilirsiniz. Tabi ilk kez iş bulursanız bunu ispatlar belgeler ile başvuru yaptığınızda çalışma vizesi çıkma ihtimali daha yüksek olacaktır.

Japonya’nın resmi para birimi YEN’dir. 1 Yen şimdilerde 0.05 TL civarındadır. Japonya’da günlük çalışma süresi 8 saattir. Burada kurallara bi hayli fazla uyulduğundan dolayı bu genelde çalışma süreniz 8 saat olacaktır. Günlük alınan maaş ise 8 bin Yen civarındadır. Bu da 450 TL gibi bir rakama denk gelmektedir. Yani Japonya’da çalışan bir kişi günde hemen hemen olarak 500 TL’ye yakın maaş almaktadır. Tabi yazılımcı, doktor, öğretmen gibi mesleklerde bu maaşlar çok daha yüksektir. Japonya’da asgari ücret saatlik verilmektedir ve 8 dolardır.

Bu makalemizde Japonya’ya işçi olarak nasıl gidilir, başvuru şartları nelerdir, Japonya’da nasıl iş bulabilirim ile güncel iş ilanları ile ilgili bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER JAPONYA HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, japonya hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan japonya açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu