İnternet

Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021

Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021, başvurular bölümümüzde Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021

Tütüncü dükkanı açma maliyeti ve ruhsatı, tütüncü dükkanı açmak için gerekli belgeler 2021, Tütüncü dükkanı açma maliyeti, Tütüncü dükkanında neler satılabilir, Tütüncü dükkanı isimleri, Tütüncü açmak, Tütün dükkanı dekorasyonu, Tütüncü dükkanı açmak ne kadar kazandırır, Tobacco shop açmak karlı mı, Tütün bayiliği veren firmalar gibi tüm bilgi almak istedikleriniz makalemizde..

Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021

Son senelerda katlanarak git gide artan sigara fiyat aralıkları ile sigara tiryakileri sarmaya büyük ilgi göstermeye başladı. Küçük köylerden büyük şehirlere tütün içenlerle tanışmak olabilecek. Tüm bu sigara tütünleri de tütün adı verilen firmalardan satın alınmaktadır. Tütün ürünlerinin fiyatı çok yüksektir ve bir çok şirket bu tütün ürünlerinden yüzde 200’e varan kar elde etmektedir. Bu bağlamda karlı bir iş düşüncesi arayanlar bu sektöre yönelmek istiyor. Lakin bilmeniz gereken fazla şey var.

Tütün Dükkanı Açmak 2021

Dünyada çok fazla tütün kullanıcısı olduğu için bir tütün dükkanı açmak çok mantıklı olacaktır. İnsanların tütün gereksinimlerini karşılayarak para kazanmak kolay bir şekilde olacak. Ülkemizde bi hayli az sayıda tütün yatı bulunmasına rağmen sigara içen rakamının hiç azalmadığı söylenebilir. Dünyanın en fazla satan tütün ürünlerinin olduğu bir tütün mağazası açmak kolay gözükse de, gelir ve giderler hesaba katılmalıdır.

Muhtemelen kendilerine doğrudan tütün dükkanı yahut tütüncü dükkanı diyen bir çok işletmeye rastlarsınız. Bu şirketler, son senelerda tütün fiyat aralıklarının çoğalmasıylacirolarında çok kuvvetli bir artış kaydetmeye başladı. Bu nedenle, bir girişimci ve bir yatırımcı olarak, olabileceken bir tütün mağazası açmak için adımlar atmak istersiniz. Temel koşullar altında birkaç yıl öncesine kadar tütün dükkanı açmak  olabilecekdü, fakat koşullar mühim ölçüde değişti.

Tütüncü Dükkanı Açmak için Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Büyükşehirlerde dahi tütün dükkanı açmak için 1.000 TL’lik ufak bir mağaza yeterli olacaktır. Tek kişi aracılığıyla rahatlıkla çalıştırılabilen bu mağaza için aylık elektrik, su ve vergiler dışında ek bir masrafınız olmayacak. Özel bir şirket açarak iş faaliyetlerine başlayacağınızı düşünürsek, 2.500 TL şirket kuruluşu için bi hayli fazla yeterli. Mağazada satmak üzere ilk satın alacağınız tütün, nargile ve aksesuarlar için 20.000 TL’lik bir sermaye yeterli olacaktır. Tütün dükkanı açmak için ne kadar sermaye gerekir;

  1. Mal alımı: 20.000 TL
  2. Şirket Kuruluşu: 2.500 TL
  3. Esnaf Odası: 2.500 TL
  4. Kira ve Depozito: 1.000 TL- 4.000 TL
  5. Elektrik ve su abonelikleri  1.000 TL
  6. Yazar kasa ve raflar: 3.000 TL

Böylelikle toplam 35.000 TL sermaye ile tütüncü dükkanını açabilirsiniz.

Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti

Tütündü dükkanı açacak bireylerin ilk kez maliyet ve genel gider hesaplaması yapması gerekmektedir. Fizibilite raporu hazırlayıp tütüncü dükkanının açılacağı konumu çok iyi analiz etmesi gerekiyor. Genel giderler raporu (Elektrik, su, yakıt, kira, vergi, muhasebe, raf, yazar kasa, aydınlatmalar, tabela, iç ve dış tasarım, en mühimsi tütün tedariği) hazırlandıktan sonra açılış işlemlerinin başlaması gerekiyor. Şimdi Tütüncü dükkanı maliyeti hesaplamasını yapalım. Tütüncü için gerekli tütün ve makaron fiyat aralıkları;

Tütün Fiyatları;

  • İnstark 1kg Tütün: 165 TL
  • JB 1kg Tütün: 165 TL
  • 2005 1kg Tütün: 130 TL
  • President Line 1kg Tütün: 130 TL
  • President Caroline 1kg Tütün: 130TL
  • Express 1kg Tütün: 145 TL
  • Adcel 1kg Tütün: 115 TL
  • Red Line 1kg Tütün: 120 TL
  • Nastroy 1kg Tütün: 165 TL
  • Adcel Adıyaman 1kg Tütün: 75TL

Makaron Fiyatları;

  • Calbor Red Makaron Filtre: 1.050 TL
  • Calbor Slim Makaron Filtre: 1.350 TL
  • 2005 Makaron Filtre: 900 TL
  • President Makaron Filtre: 950 TL
  • Wintor Makaron Filtre: 1.050 TL
  • Watson Makaron Filtre: 1.150 TL
  • Watson D Line Makaron: 1.150 TL
  • Eyma Slim Makaron Filtre: 1.150 TL
  • Eyma Red Makaron: 1.000 TL
  • Eyma Blue Makaron: 1.000 TL

Not: Bu fiyatlar ara ara değişkenlik göstermektedir. Tütün ve makaron fiyat aralıkları değiştiği taktirde sizlerle sunacağız.

Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021
Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021

Tütüncü Ne Kadar Kazandırır?

Tütün ürünleri satmak için mağaza açmayı düşünenlerin en fazla sorduğu sorulardan biri şudur: Bir tütün mağazası açmak para kazandırır mı? Tütün ürünleri satacak olanların her türlü bilgiyi alması gerekiyor. Çünkü satışın bunun yanında giderleri de incelemek gerekiyor. Tütün ürünlerinin satışı her zaman karşılığını verir. Lakin dediğimiz gibi, satış ve gelirin bunun yanında giderlere de dikkat etmeniz gerekiyor. Geliriniz giderlerinizi aşmamalıdır. Bunda her zaman iyi satış yapmanız gerekir. Mağaza maliyetlerini ve vergilerini karşılamak için kuvvetli satışlar yapılmalıdır. Elbette tütün hala en fazla satanlar içinde. Lakin, satmadan önce popülerlik kazanmanıza da yol gösterecektır.

Tütün ürünlerinin satışı çok fazla olduğu için bu ürünleri satan mağazalarda çok mühim duruma geldi. Bu nedenle, satışa başlamadan önce bireylerin sizi tanıması ve alışması için popülerlik kazanmanız satışlarınızı arttırmaya yol gösterecektır. Masraflarınız yüksek bulunacağı için, tütün fiyat aralıklarınızı olabilecek olduğunca ucuza sunup piyasa değerinin de çok fazla altında satmamak sorusunun bir diğer cevabı olacaktır. Fiyatlar normalin üzerinde ise müşterinin sizin dükkanınızı seçmesi biraz zor olacaktır. Normal miktarın bir tık altında satış yaparsanız, daha fazla müşteri sizi tercih edecektir.

Tobacco Shop Açmak Karlı mı?

Tütüncü dükkanı açmak tabi ki çok karlıdır. Bir tütüncü dükkanı açmak istiyorsanız ilk kez bazı soruların yanıtlarını çok iyi bilmeniz gerekir. Öncelikle tütün dükkanı açmak ve tütün satmak karlı mı? Tütün dükkanı açacaksanız satışlarınızı çok iyi yapmanız gerekir müşterilerinizi tanıyıp içten ve içten olmalısınız. Bütün hizmet sektörlerinde olduğu gibi tütüncülük sektöründe de müşteri tatminiyeti, güler yüz, hoş sohbet, doğru satış, kaliteli ve ucuz ürün satmaya dikkat edilmesi gerekiyor.

Mağazanız size ait değilse mağaza kiralama ve vergiler gibi bir çok masraflarınızda olacaktır. Daha çok nargile ve diğer tütün ürünleri ve sigara satarak tütün satışlarınızı yüksek tutmalısınız. Satışlarınızı yükseltmek için doğru pazarlamayı ve kampanya gibi müşterileri çekecek fırsatları da değerlendirmelisiniz.

Tütüncü Dükkanı Açmak İçin Gerekenler

Tütün dükkanı size belki çok büyük karlar sağlamayacak olsa da sağlayacağı geri dönüşlerde size yol gösterecektır. Peki bir tütün dükkanı açmanın şartları nelerdir? Tütün dükkanı açmak istiyorsanız özel bir şey yapmanıza hiç gerek yok. Bir tütün dükkanı açmak için gereksiniminiz olan tek şey, dükkan tutup odaya kaydettirmek olacaktır. Dükkanınızı ayakta tutarak tütün ürünlerini karlı bir biçimde satmak tabi ki size kalmıştır.

Bu mağazaları büyük şehirlerin yoğun nüfuslu bölgelerinde açmak da satış miktarınızı artırmaya yol gösterecektır. Çoğu insanın bir atılım olarak gördüğü fakat bir yanıt bulamadığı bir tütün dükkanı açma sorununu size açıkladık. Üstelik tütüncü dükkanı açıyorsunuz diye yalnızca tütünde satmaya bilirsiniz nargile, nargile tütünü, paket sigara, sarma makinesi vb. ürünlerinde satışını uygulayabilirsiniz.

Tütüncü Dükkanı Açmak için Gerekli Belgeler 2021

Bir tütün dükkanının açılması ile büfe yahut bakkalın açılması da aynı şartlara tabidir. Tek fark, alacağınız tekel ruhsatı olacaktır. Tüm ticari faaliyetler için geçerli olan aşağıdaki belge ve izinlere ek olarak, bölgenizdeki belediye yetkililerinden özel bir izin yahut gerekli bir belge olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

  1. Şirket kuruluşu: Şirket kuruluş işlemlerini muhasebeci halledecektir.
  2. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı: Belediyeden alınacaktır.
  3. Esnaf odasına kayıt: Bu kayıt işlemi ise Ticari Siciliniz için gereklidir.
  4. Tekel ruhsatı: TAPDK sitesi üzerinden veya bağlı bulunulan esnaf odasından alınacaktır.

Tütüncü Dükkanı ile Aylık Ne Kadar Para Kazanabilirim?

1 kilo tütünün en az 80 TL olduğu ve ülkemizde tütün mamullerinin tüketim hızı düşünülünce günlük 5 kg’den aylık olarak 150 kg tütün + yanında aynı orantıda aksesuar ve diğer ürünlerden sattığınızı düşünürsek 1 dükkan ile rahatlıkla geçimizi sağlayabilirsiniz. Tütüncü dükkanı ile aylık ne kadar kazanılır hesaplamasını yapacak olursak;

  1. 150 kg tütün * 70 TL = 7000 TL * %50 kar =5.250 TL
  2. 3.000 TL aksesuar satışı * % 50 kar = 1.500 TL
  3. Toplamda ise: 6.750 TL

6.750 TL’den 1.000 TL’lik kira, 1.000 TL mali gider ve 1.000 TL sigorta, 250 TL elektrik ve su aboneliğini düşürürsek aylık olarak siz 3.500 TL net kazanç kalacaktır. Tabii  bu tutar giderlerinize göre değişebilir.

BENZER YAZI: Tekel Bayi Açmak 2021 Şartları (Maliyet Hesaplaması)

Tütüncü Dükkanında Neler Satılabilir?

Tütün dükkanı denince akla yalnızca “adıyaman tütünü” geliyor ama aslında mağazaveyaha çok ürün koyarak satış ve karlılık artırılabiliyor. Aşağıdaki liste tütün dükkanında satabilecek en iyi ürünleri göstermektedir.

  1. Tütün çeşitleri
  2. Tütün kolonyası
  3. Tabaka
  4. Çakmak ve Gaz
  5. Telefon kılıfı
  6. Küllük
  7. Sigara sarma makinaları
  8. Filtreler
  9. Sigara kağıtları
  10. Tütün öğütücüler
  11. Sipsi
  12. Pipo
  13. Nargile malzemeleri
  14. Nargile kömürü
  15. Püro Çeşitleri
Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021
Tütüncü Dükkanı Açma Maliyeti ve Ruhsatı 2021

Tütün Fiyatları 2021 (Yerli)

Son zamanlarda sigara fiyat aralıklarında olan artış sebebiyle, tütün fiyat aralıkları da mühim ölçüde artmıştır. Geçen seneın hemen hemen iki katına çıkan bir artış oldu. Lakin bu artışa rağmen hala satın alma ve satma oranı azalmadı desek yeridir. Sonuç olarak, son düzenlemelerin bir sonucu olarak tütün fiyat aralıkları aşağıdaki formda yer almıştır:

  1. 1 kilogram Adıyaman tütünü: 80-100 TL
  2. 1 kilo Çelikhan tütünü: 100-120 TL
  3. 1 kilo algan tütün: 150-160 TL
  4. 1 kilo Bitlis tütünü: 150-160 TL
  5. 1 kilogram Meto  el tütünü:80-100 TL
  6. 1 kilo Küba tütünü. 90-100 TL
  7. 1 kilogram Kaptan Siyah Harmani: 80-100 TL
  8. 1 kilogram Tekel 2005 Tütün: 100-130 TL

İthal Tütün Fiyatları 2021

  1. Amber Leaf Sarı İthal Paket Tütün 50 gr:55-60 TL
  2. Camel Original İthal Paket Tütün 30 gr:45-50 TL
  3. Captain Black İthal Paket Tütün 50 gr:35-40 TL
  4. American Spirit Mavi İthal Paket Tütün 25 gr: 25-30 TL
  5. Drum Açık Mavi İthal Paket Tütün:55-60 TL
  6. George Karelias Light Hafif İthal Paket Tütün 25 gr:28-33 TL
  7. George Karelias Light Hafif İthal Paket Tütün 30 gr:32-35 TL
  8. Golden Virginia Sarı İthal Paket Tütün:32-35 TL
  9. GV Smooth Sarı İthal Paket Tütün 25 gr:20-25 TL
  10. Old Holborn Beyaz İthal Paket Tütün:60-65 TL
  11. Samson Mavi İthal Paket Tütün 50 gr:40-45 TL

Tütün Dükkanı Açmak Yasal mıdır?

Bildiğiniz gibi tütün yetiştiriciliği ve tütün ürünleri ticareti, “1177 SAYILI TÜTÜN VE TÜTÜN TEKEL KANUNU” ile devlet tekelinde olmuştur. Bu nedenle tütünle alakalı her türlü faaliyet için yetki belgesi alınması zorunlu olup, ambalajlı ürünlerin satışı için ilinizdeki yetkili mercilerden tekel ruhsatı almanız yeterli gelmektedir. Açıkçası, tütün satışı yasal ve sağlıklı değildir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu