Başvurular

Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Yapacağını Açıkladı

Kamu İhale Kurumu yayınlamış olduğu ilan ile personel alımı yapacağını açıkladı. Kamu İhale Kurumu personel alımı ilanı kapsamı içinde avukat, büro görevlisi ve iletişim görevlisi alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 15 Mayıs 2017 ile 26 Mayıs 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Kamu İhale Kurumu Personel Alımı İlanı 2017
  • Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Başvurusu 2017

Kamu İhale Kurumu Personel Alımı İlanı 2017

Kamu İhale Kurumunda istihdam edilmek üzere, aşağıda unvan ve sayıları gösterilen kadrolar için personel alımı yapılacaktır. Adaylarda aşağıdaki başvuru şartları aranır.

Sınava girebilmek için;

  • Avukat, Büro Görevlisi ve İletişim Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların (B) grubu kadrolar için 2016 senesinde ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavlarından, tabloda gösterilen puan çeşitlerinden 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak ve en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılan sıralamada, atama yapılacak kadro rakamının 10 (on) katı aday arasına girmiş olmak (son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilecektir.)
  • Tabloda gösterilen öğretim kurumlarının birinden yahut bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul gören, yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak gerekir.

Adaylardan başvuru sırasında aşağıdaki belgeler talep edilmektedir.

  • Diploma yahut geçici mezuniyet belgesinin veya yurt içi yahut yurt dışındaki öğretim kurumlarına ait diploma denklik belgesinin fotokopisi,
  • Avukat kadrosuna başvuru yapan adaylar için avukatlık ruhsatının fotokopisi,
  • İlgili KPSS sonuç belgesinin fotokopisi veya bilgisayar çıktısı,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 4,5 X 6 ebadında 2 adet fotoğraf,
  • Sınav Başvuru Formu.
SIRA NO UNVAN KADRO SAYISI SÖZLÜ SINAVA ÇAĞIRILACAK ADAY SAYISI KPSS PUAN TÜRÜ GEREKLİ ŞARTLAR
1 Avukat 4 40 KPSSP3 Hukuk Fakültesi mezunu olmak, Avukatlık ruhsatına sahip olmak.
2 Büro Görevlisi 6 60 KPSSP3 En az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakülteleri ile fakültelerin Matematik, İstatistik, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik yahut Kütüphanecilik lisans programlarından mezun olmak.
3 İletişim Görevlisi 5 50 KPSSP93 En az iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya dengi okulların; Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler ön lisans programlarından mezun olmak.

Kamu İhale Kurumu Personel Alımı Başvurusu 2017

Başvurular 15 Mayıs 2017 tarihinde ekranlara gelecek olup, 26 Mayıs 2017 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Adayların; sınava katılabilmek için Kurumun resmi internet sitesinde (www.ihale.gov.tr) bulunan “Kamu İhale Kurumu 2017 Yılı Açıktan Atama Giriş Sınavı” modülü içindeki “Sınav Başvuru Formunu” elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda gösterilen belgelerle birlikte, “Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No: 186 06520 Balgat/Ankara” adresine şahsen yahut posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saate kadar Kuruma ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sınav Yeri

Sınav; sözlü giriş sınavı olarak, Kurumumuzun Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No: 186 Balgat/Ankara adresindeki hizmet binasında yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile adayların sınava gireceği tarih ve saate ilişkin bilgiler, Kurumun www.ihale.gov.tr internet sitesinden ilan edilecektir.

Sınav Giriş Belgesi

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Sınav Giriş Belgelerini, Kurumun resmi internet sitesinde bulunan “Kamu İhale Kurumu 2017 Yılı Açıktan Atama Giriş Sınavı” modülünden temin edecektir. Adaylara bunun bunun yanında Sınav Giriş Belgesi gönderilmeyecek olup, sözlü sınavın yapılacağı adres, tarih ve sınav saatlerine ilişkin bilgilere bu belgede yer verilecektir.

Adayların sınav esnasında, Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı yahut sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeleri bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav Konuları

Sözlü sınav, adayların başvurdukları KPSS puan türü muhtevasında bulunan konular ve/yahut eğitim gördükleri alana ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir.

Sınav Sonucu

Sınav başarı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayın sözlü sınav puanının %50’si ve KPSS puanının %50’si dikkate alınmak suretiyle belirlenir. Böylelikle hesaplanan puanların hemen hemensı genel başarı sırasını belirler ve en yüksek hemen hemendan başlayarak boş kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış sayılır. Sınavda yedek liste ilan edilmeyecektir. Sınav başvurusu ve/yahut atama aşamasında yanlış bilgi, beyan ve sahte belge vererek veya belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar ile ilgili, Cumhuriyet Savcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum bunun bunun yanında çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

  • Telefon : (312) 218 48 43
  • Faks : (312) 218 48 83

Not: Sınava ilişkin alakalılere açıklamalması gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun www.ihale.gov.tr internet sitesinden yapılacaktır. Bunun dışında adaylara şahsen yahut telefonla bunun bunun yanında bir bildirim yapılmayacaktır. Kamu İhale Kurumu personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları, başvuru sırasında istediğimiz belgeler ve ilana dair diğer konularda geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayınlanmış diğer ilanlara Kamu İhale Kurumu iş ilanları sayfamızdan varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu