Başvurular

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 2022

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 2022, iş başvuru bölümüzde Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Kamu İhale Kurumu veya bilinen kısa adıyla KİK yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. İlan kapsamı içinde toplamda 10 kamu ihale uzman yardımcısı alımı yapılacaktır. Adaylar ilana 20 Kasım 2017 ile 1 Aralık 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Başvurusu 2017
  • Sınav Giriş Belgesi Nereden, Nasıl Alınır?
  • Sınav Konuları Nelerdir?
  • Yazılı Sınav
  • Sözlü Sınav
  • Sınav Sonuçları

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017

Kamu İhale Kurumuna giriş sınavı sonuçlarına göre iki gruptan toplam 10 (on) kamu ihale uzman yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınav, Kurumumuz aracılığıyla 23 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da yapılacak olup, sözlü sınav tarihi yazılı sınavı kazanan adaylara bilahare bildirilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
  • En az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının tabloda gösterilen fakültelerinden yahut bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul gören yurtiçindeki yahut yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1982 tarihinde ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar),
  • Sağlık yönüyle alakalı görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
  • ÖSYM aracılığıyla (A) grubu kadrolar için 2017 senesinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında tabloda gösterilen puan çeşitlerinden (2.Grupta bulunan puan türlerinin herhangi birinden) 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak ve en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılan sıralamada, atama yapılacak kadro rakamının 20 (yirmi) katı aday arasına girmiş olmak (son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da yazılı sınava kabul edilecektir),
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış yahut erteletmiş olmak veya askerlikle ilişkisi bulunmamak (Müracaat tarihinde askerliğinin bitmesine 2 ay yahut daha az süresi kalmış olan adaylar da bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla sınava başvurabilir).
GRUP PUAN TÜRÜ FAKÜLTE KADRO SAYISI YAZILI SINAVA ÇAĞIRILACAK ADAY SAYISI
1. Grup KPSSP4 Hukuk Fakültesi 2 40
2. Grup KPSSP18

KPSSP23

KPSSP28

KPSSP33

İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri 8 160

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Yükseköğretim diploması yahut geçici mezuniyet belgesinin veya yurtdışında eğitim görenler için diploma denklik belgesinin aslı yahut Başkanlıkça onaylı örneği,
  • 2017 KPSS sonuç belgesinin aslı yahut fotokopisi veya bilgisayar çıktısı,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 4,5 X 6 ebadında iki adet fotoğraf,
  • Sınav Başvuru Formu (Başvuru formu, www.ihale.gov.tr internet adresinden temin edilecektir).

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcısı Başvurusu 2017

Başvurular 20 Kasım 2017 tarihinde ekranlara gelecek olup, 1 Aralık 2017 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Adayların sınava katılabilmek için Kurumun internet sitesinde bulunan “Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı” modülündeki Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda gösterilen belgelerle birlikte, “Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 06520 Balgat/Ankara” adresine şahsen yahut posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saate kadar Kuruma ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sınav Giriş Belgesi Nereden, Nasıl Alınır?

Sınav Giriş Belgesi, yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar aracılığıyla Kurumun internet sitesinden temin edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında Sınav Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Sınav Giriş Belgelerinde yazılı sınavın yapılacağı yer, adres ve tarih ile sınav saatlerine ilişkin bilgilere yer verilecektir.

Adayların yazılı sınavda, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı yahut sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav Konuları Nelerdir?

  1. Kamu Hukuku Grubu: Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler, Millete ve Devlete Karşı Suçlar), Ceza Usul Hukuku,
  2. Özel Hukuk Grubu: Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku, Medeni Usul Hukuku,
  3. İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi,
  4. Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi,
  5. İşletme ve Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, İşletme İktisadı,

Yazılı Sınav

Yazılı sınav, sınav konuları saygınlığıyla klasik sınav şeklinde yapılacaktır. Adaylar yukarıda gösterilen beş soru grubundan (a, b, c, d ve e) en az birisi (a) yahut (b) grubundan olmak üzere kendilerinin belirleyeceği toplam üç grubun sorularını cevaplamak zorundadır. Adaylar yalnızca Sınav Başvuru Formunda işaretledikleri soru grubundan sınava katılabilirler. Yazılı sınav notu 100 tam puan üzerinden verilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için alan bilgisi sınav konularının her birinden en az 60 puan alınması ve sınav hemen hemensının en az 70 puan olması gerekir.

Sözlü Sınav

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar içinden en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, gruplar saygınlığıyla ilan edilen kadro rakamının 4 katı aday, sözlü sınava girmeye hak kazanır. Her grup için son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava kabul edilecektir.

Sözlü sınava çağrılan adayların isimleri, sözlü sınavın nerede ve ne zaman yapılacağı Kurumun internet sitesinde ilan edilecektir. Sözlü sınav adayların;

  • Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  • Genel yetenek ve genel kültürü,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

Yönlerinden değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Adaylar, sınav komisyonu aracılığıyla birinci fıkranın (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecek olup, adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir.

Sınav Sonuçları

Giriş Sınav Komisyonu, giriş sınavının yazılı ve sözlü aşamasında başarılı olan adayların, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik hemen hemensını almak suretiyle giriş sınavı başarı puanını tespit eder ve giriş sınav açıklamasunda gruplar saygınlığıyla gösterilen uzman yardımcılığı kadro sayısı dikkate alınarak sıralamaya tabi tutar.

Sınavda başarılı olanların sayısı gruplar saygınlığıyla ilan edilen kadro sayısından yüksek ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilanda gösterilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilerek asil aday olarak belirlenir.

Ayrıca başarılı olmak şartıyla, giriş sınavında gruplar saygınlığıyla ilan edilen kadro rakamının yarısını geçmemek üzere yedek aday belirlenir. Sınavı kazanan adaylardan, ataması yapıldığı halde Kurum aracılığıyla verilen zaman zarfında vazifeye başlamayan yahut başlamayacağını yazılı olarak beyan edenlerin yerine, sınav sonuçlarının açıklanmasından bu yana altı ay içinde yedek listede bulunan adaylardan başarı sırasına göre atama yapılabilir.

Sınav başvurusu ve/yahut atama aşamasında yanlış bilgi, beyan ve sahte belge vererek veya belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar ile ilgili, Cumhuriyet Savcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum bunun bunun yanında çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

Not: Kamu ihale uzman yardımcılığı giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun www.ihale.gov.tr adresinden alakalılere açıklamalacaktır. Bunun dışında adaylara şahsen yahut telefonla bunun bunun yanında bir bildirim yapılmayacaktır.

  • Telefon : (312) 218 48 43
  • Faks : (312) 218 48 83

Bu makalemizde Kamu İhale Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilecek olan uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili başvuru tarihleri, başvuru ve başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Kamu İhale Kurumu İş Başvurusu Formu sayfasından ulaşmanız olabilecekdür.


DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu