Başvurular

Kamuya TYP İle Yüzlerce Güvenlik, Personel ve İşçi Alınıyor! Ekim 2019

Kamuya TYP İle Yüzlerce Güvenlik, Personel ve İşçi Alınıyor! Ekim 2019, iş başvuruları bölümünde Kamuya TYP İle Yüzlerce Güvenlik, Personel ve İşçi Alınıyor! Ekim 2019 ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Kamuya TYP İle Yüzlerce Güvenlik, Personel ve İşçi Alınıyor! Ekim 2019 ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Kamuya TYP İle Yüzlerce Güvenlik, Personel ve İşçi Alınıyor! Ekim 2019

Ekim ayının girmesi ile farklı şehirlerde bulunan kamu kurumları yayımladıkları ilanlar ile Toplum Yararına Program (TYP) kapsamı içinde personel alımı yapacaklarını açıkladılar. 

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan TYP personel alım ilanlarında öne çıkan kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı oldu. 

Eğitim döneminin başlaması ile okullarda bulunan personel açığını gidermeyi amacında olan MEB çeştili uygulama alanlarında çok sayıda personel alımı yapacağını açıkladı. 

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla adaylara açıklamalan TYP personel alım ilanları ile farklı il ve ilçelerden personel alımları bulunacağı bildirildi.

Bu çerçevede ilan yayımlayan kamu kurum ve kuruluşlarının bulundukları şehirlerin listesi şu biçimde;

TYP ile personel alımı yapılacak olan şehirler; Burdur, Tokat (çok sayıda ilçesi), İzmir, İstanbul (çok sayıda ilçesi), Afyonkarahisar (çok sayıda ilçesi), Kırıkkale (bazı ilçeleri)

ALIM YAPILACAK UYGULAMA ALANLARI

Haberimizin başında dile getirdiğimiz gibi TYP personel alımları farklı uygulama alanlarından yapılıyor. Yukarıda bulunan iller için yayında olan TYP alımları aşağıda bulunan uygulama alanlarında olacak. 

* Çevre temizliği,

* MEB çevre düzenlemesi,

* MEB bakım onarım ve temizlik

* MEB Güvenlik

BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu kurumlarında TYP kapsamı içinde görev almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken başvuru koşulları şunlar;

İlanlara başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken ilk koşul Türk vatandaşı olmak. İkinci koşul ise İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması. Bu iki şartın yanında adayların kamu haklarından mahrum olmamaları ve görevli düzenli yapmaya engel sağlık problemlerinin bulunmaması gerekiyor. Bu şartlara ek olarak adayların 18 yaşından büyük olmaları, emekli yahut dul aylığı almıyor olmaları, açıköğretim fakülteleri hariç öğrenci olmamaları isteniyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlanlar için başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını yaşadıkları şehirlerdeki il ve ilçelerdeki İŞKUR Müdürlükleri ile İŞKUR Hizmet Birimlerine yapacaklar. İlanlara ulaşmak için aşağıda bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bağlantıya tıklayın hiçbir alanı doldurmayın ve direkt ara butonuna basın.

İŞKUR TYP ilanları için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu