Bilgi Arşivi

Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar? 2021

Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar? 2021, başvurular bölümümüzde Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar? 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar? 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar? 2021

Katarakt cerrahi operasyonu fiyatı 2021, Dünya Göz Hastanesi katarakt cerrahi operasyonu fiyatı 2021, Katarakt ameliyat fiyat aralıkları, Devlet Hastanesi katarakt cerrahi operasyonu fiyatı 2021, Dünyagöz katarakt cerrahi operasyonu fiyat aralıkları 2021 ne kadar, SGK katarakt cerrahi operasyonu fiyatı 2021, Medical Park katarakt cerrahi operasyonu fiyatı için tüm bilgileri burada bulacaksınızdır.

Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar? 2021

Katarakt ameliyat fiyat aralıkları 2021 için 600 – 2.000 TL aralığındadır. İlaç, gözlük yahut damla nasıl tedavi edileceği uygulanamayan kataraktın fakat tıbbi müdahaleyle giderilmesi olabilecekdür. Kataraktı ilerlediği için gözünü kaybetme riski taşıyanlar, ameliyat olmak istedikleri sağlık kurumuna göre değişen ücretler öder. Katarakt cerrahi operasyonu fiyatları devlet hastanelerinde 600 TL’den başlarken, özel sağlık kurumlarında yahut göz polikliniklerinde hemen hemen 1.000 TL’den başlar.

Devlet hastanelerinin göz hastalıkları polikliniğine başvurarak veya güvenilir özel hastaneler aracılığıyla kataraktınızı tedavi ettirebilirsiniz. Aktif SGK güvencesine sahip olanlar ve bir yakınının SGK haklarından faydalananlar devlet hastanelerine ücret ödemez. Sigortalı çalışan olmasına rağmen katarakt cerrahi operasyonu kapsamı içinde ücret ödemesi gereken vatandaşlar şöyledir:

  • Hastalık düzeysine göre cerrahi operasyonunda ekstra ilaç kullanılması gerekenler
  • Devlet hastanesinde yapılan ameliyat sonra özel bir ilaç bakımına ihtiyaç duyacak olanlar

SGK aracılığıyla karşılanan ameliyat ekipman giderleri ve ilaç fiyatları kısıtlıdır. Doktorunuz, ameliyat için elde etmeniz gereken farklı ilaçlar istediyse bunları SGK’nın karşılamaması olabilecekdir. Ücretinde kolaylık sağlanmayan ilaçlar, devlet hastanesine ameliyat ücreti ödemeyen vatandaşlara 200 – 400 TL masraf çıkarabilir. Lakin göz sağlığını tedavi edebilecek tıbbi ürünlerin pek çoğu SGK güvencesindedir.

Özel hastanede yahut özel poliklinikte ameliyat olmak isteyenler ilden ile, ilçeden ilçeye, bölgeden bölgeye değişebilecek fiyatlandırmalara tabidir. Her özel hastanenin tıbbı personel yeterliliği, büyüklüğü ve bütçe ihtiyaçları farklıdır. Katarakt cerrahi operasyonu özel hastane fiyat aralıkları bi hayli değişkendir. Kataraktın düzeysi ve hastane olanakları ücreti tespit eden detaylardır.

Özel sağlık kuruluşlarının fiyatlandırmaları Ankara’da 800 – 2.500 TL, İzmir’de 1.000 – 2.000 TL, İstanbul’da 2.000 – 3.000 aralığından başlar. “Katarakt cerrahi operasyonu kaç lira?” diyenler tercih ettikleri hizmetin değeriyle paralel olarak yüksek yahut düşük ücretler ödeyebilir. 800 TL talep eden bir özel hastanenin, 5.000 TL talep eden başka bir hastane kadar kaliteli hizmet sunamama ihtimalini göz ardı etmemek gerekir.

Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar?
Katarakt Ameliyat Fiyatları Ne Kadar?

Katarakt Ameliyatı Nasıl Yapılır? Katarakt Ameliyat Fiyatları

Göz kaybı yaşanmaması için bazı durumlarda ameliyat kaçınılmaz hale gelir. Lakin hastanın endişeleri, cerrahi operasyonun yapılmasına engel olabilir. Katarakt problemi yaşayan ve muayeneler neticesinde ameliyat olması gerektiği bildirilen hastalar, günümüzün tıbbi olanaklarına güvenmelidir. Korkarak cerrahi operasyonu reddetmeniz yararlı olmaz. Vücuda hiçbir zararı bulunmayan ve yeni yöntemler aracılığıyla daha kolay gerçekleştirilen ameliyat adımları şöyledir:

  • Gözler, anestezik damla ile uyuşturulur. Hastanın ameliyatta acı hissetmesi olabilecek olmaz.
  • Katarakt durumuna göre tercih edilmiş kısa, orta yahut uzun görüş açısına sahip lensler takılır. Ameliyat için lazer uygulamaları kullanılabilir.

Pratik ve risksiz sayılabilecek ameliyatlarda hasta uyanıktır. Deneyimli doktorlar aracılığıyla gerçekleştirilmesi halinde ameliyat çok zaman almaz. “Katarakt cerrahi operasyonu kaç dakika sürer?” sualinin yanıtı 20 – 40 dakika içinde değişir.

İLGİLİ YAZI: Özel Hastane Anjiyo Ücretleri 2021 Stent Fiyatları

Katarakt Ameliyatı Konusunda Dikkat Edilecek Açıklamalar Nelerdir?

Özel hastanelerde yaptırılacak katarakt cerrahi operasyonu ücreti ile cebinizi yakabilir. Lakin yalnızca ücreti düşünerek devlet hastanelerinden hizmet almanın da dezavantajları bulunur. Özel yahut devlet kurumlarının öne çıkan ayrıntı kısmı şöyledir:

Devlet Hastanelerinin Sunduğu Avantajlar Özel Hastanelerin Sunduğu Avantajlar
Hastanın karşılaması gereken bir ameliyat masrafı yoktur. Özel sağlık kurumlarında işinde uzman uzman kişiler çalışır. Ameliyat fiyat aralıkları yüksek olsa da hizmet kalitelidir.
Ek ilaç gerekmesi durumunda, doktorlar SGK’nın karşıladığı ilaçlar önermeye gayret eder. Hastanın durumuyla özel olarak ilgilenilir. Ameliyat ardındanki rutin kontrollerde ücret kolaylığı sağlanması olabilecekdür.
Ameliyat neticesinden Sağlık Bakanlığı mesuldür. Yaşanabilecek mağduriyetler karşısında sıkı önlem alınır.  

Özel hastanelerin hijyen olanakları üst düzeydedir.

Katarak Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Katarakt belirtileri uzak ve yakın mesafeli görüş bozukluğu, bulanık görme, güneş ışığına karşı hassasiyet, göz kaslarının hızlı yorulması ve göz çukurunda ağrı şeklinde görülmektedir. Belirtilerin 1 haftadan uzun sürmesi muayene olmayı gerektirir. Ayrıca kataraktınız olup olmadığını, göz bebeğinizdeki belirtilerden anlayabilirsiniz. Kataraktlı göz bebeklerinde grimsi bir renk görülmektedir.

Uzman hekimin teşhisinden katarakt nasıl tedavi edileceği yaptırmamanız, görüntüyü retina tabakasına odaklayan merceğin işlev kaybetmesiyle sonuçlanır. Başlangıçta yakın mesafeyi görmek zor olur; ilerlemiş vakalar görme yetisini azaltarak hayat değerini düşürür. Katarakta dair gereken bir cerrahi operasyonu ertelemek, gözlerin enfekte olma riskini artırırak uzun soluklu zamanda kalıcı görme kaybı meydana getirir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu