Başvurular

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Personel Alımı İlanları!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Personel Alımı İlanları!, iş başvuruları bölümünde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Personel Alımı İlanları! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Personel Alımı İlanları! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Personel Alımı İlanları!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi resmi sitesi yeni iş ilanları yayımladı. Öncelikle bu platform, kamuda istihdam edecek adayların süreçleri şeffaf bir biçimde takip edebilmesini sağlıyor. İşte iş arayan vatandaşların heyecanla beklediği iş bunun yanı sıra sınav ilanları haberimizin detay kısmında…

  1.  Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü – Ticaret Uzman Yardımcılığı Personel Alımı Giriş Sınav İlanı

    Sınav başvuruları 14.06.2021-23.06.2021 tarihleri içinde ve Kariyer Kapısı online sitesi üzerinden olacak.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
b) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve ardından doğanlar başvurabilecektir.),
c) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin  gösterilen bölümlerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aracılığıyla kabul gören yurt içindeki yahut yurt dışındaki öğretim kurumlarının gösterilen bölümlerinden mezun olmak (Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK aracılığıyla onaylanmış denklik belgelerini e-Devlet ile başvuru aşamasında eklemeleri gerekiyor.
ç) ÖSYM aracılığıyla 2019 ve 2020 senelerında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, gösterilen alakalı KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,
d) Son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) düzeysinde puan almış olmak yahut dil yeterliliği yönünden bunlara denkliği ÖSYM aracılığıyla kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak,
e) Başvuru yapacak adaylardan 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav fiyatını yatırmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav fiyatını yatırıp da yazılı sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara yatırdıkları tutar iade edilecektir.

c.   SÖZLÜ SINAV KONULARI

Sözlü sınava, gösterilen öğrenim dalları saygınlığıyla yazılı sınav puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak suretiyle giriş sınavı açıklamasunda gösterilen atama yapılacak kadro rakamının üç katı kadar aday, öğrenim dalları saygınlığıyla ayrı ayrı çağrılacaktır. Lakin yazılı sınavda başarılı olan aday rakamının, ilan edilen kadronun üç katının altında olması halinde başarılı olan tüm adaylar sözlü sınava çağrılır. Ayrıca çağrılan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınav, adayların;
a)  Giriş sınavı açıklamasunda gösterilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b)  Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
c)  Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç)  Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d)  Genel yetenek ve genel kültürü,
e)  Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
Yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilecektir.
Adaylar,  giriş sınavı komisyonu aracılığıyla (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, giriş sınavı komisyonu başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması gerekir.

Açılan Alanlar
  • iktisat
  • kamu yönetimi
  • hukuk
  • ülkeler arası ilişkiler
  • işletme
  • endüstri mühendisliği
  • istatistik
  • maliye
  • ülkeler arası ticaret ve lojistik
2. Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanlığı-İnsan Kaynakları ve İdari İşler Bölümü Personel Alımı Giriş Sınavı

 

Başvurular 15/06/2021 – 16/07/2021 tarihleri içinde ve online site üzerinden gerçekleştirilecek.

SEÇME – GİRİŞ SINAVI ESASLARI

 

Seçme ve Giriş sınavı yalnızca “sözlü sınav” olmak üzere tek aşamalı olarak yapılacaktır.

Giriş Sınavı (Açıktan istihdam edilecek personel); Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre başvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan başlanarak bölümler için tespit edilen kontenjanın dört katı aday (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dahil olmak üzere) sözlü sınava çağrılacaktır.

Seçme sınavı (Aylıksız izinli yahut geçici görevli olarak istihdam edilecek kamu personeli) ise Birimde çalışmak üzere yapılan başvurulardan, Birimin insan kaynakları planlamasına uyan ve MFİB Personel Yönetmeliğinde sayılan şartları taşıyan adaylar sözlü sınava çağırılacaktır.

Başvurusu kabul edilip seçme/giriş sınavına çağrılacak adayların listesi Birimin internet adresinde açıklamalacak olup adaylara e-posta yoluyla da bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

Sözlü sınavda, adayların Birim hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları bunun bunun yanında göz önüne alınarak, Komisyon üyelerince her adaya ayrı ayrı not verilir. Bu bağlamda bu notların aritmetik hemen hemensı sözlü sınav sonucunu gösterir ve bir tutanakla tespit edilir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için her bir üyeden yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış (60) puan almak kaydı bunun bunun yanında hemen hemennın en az yetmiş (70) puan olması gerekir. Sözlü sınav Türkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek olup, sınavda uzman personel adaylarının, mesleki bilgisi, Birimin Mutabakat Zaptındaki görevlerine ilişkin konular ile ilgiliki bilgi düzeyi, yabancı dili kullanma becerisi, genel kültür düzeyi, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti değerlendirilir.

Sınavda genel hatlarıyla;

– Birimin Mutabakat Zaptındaki görevleri,
– Türkiye- Avrupa Birliği mali işbirliği sürecinin genel işleyişi,
– Genel AB kültürü (yapılar, kurumlar, bireyler, genişleme süreci),
– Adayın mezun olduğu bölüm ve mesleği ile alakalı konular,
– Genel kültür ve muhakeme düzeyini ölçmeye yönelik sorular sorulacak olup, bu alanların dışına çıkmak da olabilecek.

Giriş Sınavında başarılı olanların sayısı ilan edilen sayıdan yüksek ise en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak gösterilen görevlendirme sayısı kadar “asil aday”; gerek görülmesi halinde alınacak personel rakamının yüzde yirmisinden fazla olmamak kaydıyla “yedek aday” belirlenir. Başarılı olan asil ve yedek uzman personel adaylarının listesi Birim Başkanı aracılığıyla Ulusal Yetkilendirme Görevlisi’nin onayına sunulur. Ulusal Yetkilendirme Görevlisi aracılığıyla onaylanan uzman personel adaylarından asil listede bulunanlar Birimde istihdam edilmeye hak kazanmış sayılırlar. Yedek listede bulunanlar ise asil listeden vazifeye başlamayanlar bulunması halinde ve başarı sırasına göre bu hakkı elde ederler. Sadece giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, Birimde istihdam edilmek için kazanılmış hak teşkil etmez.

Birimde istihdam edilmeye hak kazanan adaylar, bu durumun kendilerine tebliğini takip eden on beş iş günü içinde vazifeye başlatılacaktır. Bu zaman zarfında vazifeye başlamayan asil adaylar yerine, varsa başarı sırasına göre yedek adaylar vazifeye başlatılır. Göreve başlamayan adaylar bu ile ilgilin feragat etmiş sayılır.

Seçme sınavda başarılı bulunan kamu personelinin listesi ise Birim Başkanı aracılığıyla Ulusal Yetkilendirme Görevlisinin onayına sunulur. Ulusal Yetkilendirme Görevlisince istihdamı uygun bulunan personel, kurumlarından gerekli muvafakatin alınmasını müteakip Birimde vazifeye başlatılacaktır.

Açılan Alanlar
  • Bilgi teknolojileri Yöneticisi
  • Uzman personel alımı ilanı (I. grup hukuk)
  • (II. grup matematik, istatistik)
  • (III. grup iktisat, maliye ve ekonomi)
  • (IV. çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri)
  • (V. grup mühendislik programı)
  • (VI. grup bilgisayar mühendisliği, sistem mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, yazılım mühendisliği, kontrol ve bilgisayar mühendisliği)
  • ( VII. grup iletişim fakültelerinin ilanda gösterilen bölümleri)
  • (VIII. grup biyoloji, kimya)
3. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü- İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sürekli İşçi Alımı

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 14/06/2021 -18/06/2021 tarihleri içinde ve çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Temizlik Görevlisi Personel Alımı Boş Kadrolar ve İller

Ağrı: 15
Ankara: 20
Antalya: 10
Aydın: 10
Balıkesir: 12
Bursa: 10
Çanakkale: 10
Çankırı: 30
Erzurum: 15
Iğdır: 15
İstanbul: 30
Kocaeli: 12
Kütahya: 18
Niğde: 18

 

1) GENEL ŞARTLAR

1-2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak,
2-Bunun bunun yanında ilan tarihi saygınlığıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
3-Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
4-İlan tarihi saygınlığıyla askerlikle ilişiği bulunmamak, (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak),
5-Kamusal haklardan mahrum bulunmamak,

Ayrıca;

6-Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,
7-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
8-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almamak,
9-İşe alınacak işçilerin deneme süresi en fazla iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.
10-Yukarıda bulunan Sürekli İşçi kadroları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle açık iş rakamının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Başvurular yalnızca bir il için yapılacaktır. Birden fazla il için yapılan başvurular kabul etmeyeceğiz.
11-Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan -sınav sürecinin her aşamasında Genel Müdürlükçe sona erdirilecektır. Gerçeğe aykırı belge verenler yahut beyanda bulunanlar ile ilgili yasal işlem yapılacak, istihdam işlemleri yapılmış ise işlemleri iptal edilecek, idare aracılığıyla kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edeceğiz.

2) ÖZEL ŞARTLAR
1-En az ilköğretim en fazla lise mezunu olmak,
2-İlan tarihi saygınlığıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,
3-İlan tarihi saygınlığıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak,
4-Adayların 24 saat esasına göre vardiyalı çalışmasına ve dış mekânda çalışmasına engel durumunun olmaması,
5-İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında gösterilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması gerekmektedir.

Açıklamalar ve başvuru için tıklayın…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu