İnternet

Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma

Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma, başvurular bölümümüzde Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma ile alakalı bilgiler sunduk.. Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma

Tiktok canlı yayın nereden izlenir, tiktok’ta canlı yayın izleyemiyorum, Tiktok canlı yayın izleyemiyorum, TikTok canlı yayın izleme cellat36, tiktok’ta canlı yayın nasıl izlenir, Bilgisayardan Tiktok canlı yayın nasıl izlenir, TikTok canlı yayınlar, Tiktok canlı yayın izleme PC, tiktok’ta canlı yayınları göremiyorum gibi konularda bilgi almak ve engelsiz yayın açmak için yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma

Geçmişte öylesine Tiktok hesabı açan bireyler, şimdiler de sıkı bir tiktok kullanıcısı ve fenomeni haline gelmiş durumdadır. Tiktok hesaplarında özellikle fenomen hesapların, canlı yayınları yayınları şimdilerde bi hayli popüler derecede ve fazla bir biçimde ilgi görmektedir. Canlı yayın tiktok uygulamasında bir çok süpriz ihtimallerini içinde bulunduruyor. Tüm bunların dışında uygulamayı karalayan, beğenmeyen ve tiktok hesabı açmayan kitlede mevcuttur.

Tiktok kullanan bireylerin takipçi arttırma için akım haline çeşit çeşit videoların paylaşmasıyla tiktok uygulamasını saçma bulan bireyler aracılığıyla eleştiri yağmuruna tutulduğu da görülüyor. Yine de bunlara rağmen Tiktok, gençler içinde bi hayli hızlı bir biçimde yayılmaya devam eden platform olarak yerini koruyor. Ayrıca tiktok hesabı olmayan bireyler de bazı durumlarda tiktok canlı yayınlarını izlemek için üyesiz giriş seçeneği inceliyor. Tiktok’ta canlı yayın nasıl izlenir gelin birlikte göz atalım.

Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir ?

Tiktok hesabınız varsa ve canlı yayın izlemek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

  • Canlı yayın açan birinin tiktok profiline tıklayınız.
  • Ardından profil resmine dokununuz.
  • Profil resminin etrafında pembe renkte bir daire göreceksiniz.
  • Buraya tıkladığınızda Tiktok canlı yayını izlemeye ekranlara geleceksınız.

Evet tiktokta canlı yayın nasıl izlenir işte bu kadar kolay. Şimdi birde tiktok hesabı olmadan canlı yayın nasıl izlenir gözlemleyelim.

Tiktok Hesabı Olmadan Canlı Yayın Nasıl İzlenir ?

Tiktok’ta hesabınız olmasa bile kullanıcıları arayabilir ve videoları izleyebilirsiniz. Lakin birini takip etmek yahut gönderilere yorum yapmak için bir hesabınızın olması gerekir. Canlı yayını izleyebilmeniz içinde bir Tiktok hesabınızın olması gerekir. Tiktok hesabınız yoksa,Tiktok canlı yayınını izleyemezsiniz. Bunu yapacak bir numara ve hile yok. Hesabınız yokken canlı yayını izlemek için bir bölüme dokunduğunuzda Tiktok sizden giriş yapmanızı veya bir hesap oluşturmanızı ister.

Tiktok’ta hesap olmadan canlı yayın izlemenin tek yolu, bir arkadaşınıza Tiktok hesabı giriş detaylarını sormaktır. Bazı zaman arkadaşlar içinde ortak bir Tiktok hesabı oluşturulur ve birkaç kişi aynı hesabı kullanabiliyor. Tiktok hesabınız yoksa, dostlarınızdan ortak hesap şifresini isteyerek Tiktok canlı yayınlarını takip edebilirsiniz.

BENZER YAZI: Tiktok Yazısı Olmadan Video İndirme Nasıl Yapılır? 2021

Tiktok’ta Canlı Yayın Kuralları Nelerdir?

Tiktok’ta canlı yayın yapabilmek için iki koşulu karşılamanız gerekir.

  • 16 yaşın üzerinde olmasınız.
  • En az 1.000 takipçiye sahip olmasınız gerekir.

Tiktok’ta canlı yayın yaparken önemle üstünde durulması gerekenlere değinecek olursak;

Yukarıdaki şartları karşıladığınızda, canlı yayın yapma hakkına sahipsiniz. Lakin bir çok kişi bu zor kazanılan hakkı basit bir şekilde kaybedebilir. Canlı yayın sırasında aşağıdaki noktalara dikkat ederseniz, canlı yayın engelliyle karşılaşmazsınız. Öncelikle canlı yayında üsluba dikkat etmelisiniz. Zorbalık, canlı yayını yasaklamanın ana nedenidir.

Tiktok'ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma
Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Engelsiz Yayın Açma

Mümkün olduğunca tartışmalardan kaçının. Aynı anda birden fazla kişi sizden şikayet ediyorsa, kendinizi savunmanıza gerek kalmadan canlı yayın engeli alabilirsiniz. Tiktok canlı yayın kaidelerina ek olarak diğer dikkat edilecek detaylar ise;

  1. Küfür – argo,
  2. Kişiye hakaret,
  3. Yanıltıcı bilgi,
  4. Telif hakları ihlali,
  5. Çıplaklık,
  6. Siyasi propaganda,
  7. Silah – patlayıcı,
  8. Örgüt özendiriciliği,
  9. Sağlığa zarar verici ürünleri teşvik etmek,

Yukarıda dile getirdiğimiz bu hususlara dikkat edildiğinde Tiktok’ta canlı yayın yasağı gelmemektedir.

Tiktok’ta Canlı Yayınları Göremiyorum

TikTok canlı yayını göremiyorum yahut Tiktok canlı yayınlar gözükmüyor gibi sorunlar yaşayan bireyler herhangi bir işleme başlamadan önce kontrol etmesi gereken mühim bazı noktalar mevcuttur. Bunlar;

  • Mevcut durumun genelde olabilecek olup olmadığını araştırmanızı öneririz.
  • Bazı kullanıcılar kısa yahut saatlik sorunlar yaşayabilir.
  • Kullanımdaki cihaza yahut oturuma bağlı problem yaşanabilir.
  • Bir uygulama güncellemesi soruna neden olmuşta olabilir.
  • Başka bir hesaptan doğrulama uygulayabilirsiniz.
  • Bilgisayardan kontrol etmeyi de unutmayın.

Bazı zaman TikTok uygulamasında yaşanan sorunlar sebebiyle kullanıcı yayınlarında karşılaşılan sorunlardan bir diğeride Tiktok canlı yayınları göremiyorum’dur. Yukarıda dile getirdiğimiz maddelerden kaynaklı sorun yaşanmış olabilir. Bu nedenle kontrollerinizi sağlamanızı öneririz.  Önerilerimiz dikkate alındıysa, bu sefer ne yapabileceğinizi listeleyelim. Aşağıdakilere dikkat edelim;

  • Şikayet sebebiyle ceza aldıysanız canlı yayın engeli gelebilir. Bazı zaman canlı yayın açmanız engellenir arada bir de yalnızca canlı yayın izlemeniz engellenir.
  • Profilde bir şeyi değiştirdiğinizde yahut hesabınızdan bir şey ilave edip kaydettiğinizde bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Varsa, geçici bir sorun yahut hesap engeli manasına gelmektedir.
  • Eski telefon, yayına giren sürümlerle uyumsuzluğa neden olabilir.
  • Mevcut uygulamayı kaldırın ve TikTok’un birkaç eski sürümünü cihazınıza indirin.
  • İnternet bağlantısını değiştirerek kontrol sağlayın. Mobil cihazda 3G / LTE ve WiFi üzerinden başka bir yerden deneyin.
  • Ayarlardan pro hesaba geçiş uygulayabilirsiniz. (Bunu deneyebilir ve ardından tekrar kişisel/bireysel hesabııza geri dönebilirsiniz.
  • Duruma göre TikTok’a sorunu bildirebilirsiniz.
  • Ayrıca telefon ve uygulama verilerini ve önbelleği temizleyiniz.

TikTok Canlı Yayın Yasağı Nedir?

Yayın yasağı kalıcı şeklinde bir ikaz mesajı ekrana geldi ne demek veya canlı yayın yapamıyorum bu problemi için yapılacak bir şey var diyen bireylere kesin bir yanıt olarak canlı yayın yasağı diyebiliriz. Genelde şikayetlerin büyüklüğüne göre bir şikayet yahut işlem yapıldığı söylenebilir. Bazı durumlarda, yukarıda da bahsetmiş olduğumuz nedenlerden biri olabilir. Yasadışı ürünlerin tanıtımı, şiddet, cinsel ve izinsiz fotoğrafların paylaşılması, gönderilere yapılan uygunsuz yorumlar, din ve ırk gibi. Kısa olaraksı, canlı yayın yasağı almak için birinin bunları gerçekleştirmiş olması gerekir.

Tiktok Canlı Yayın Engeli Kalkar mı ?

Tiktok canlı yayın engeli kalkar mı sorusuna geçmeden önce tiktok canlı yayın engelinin iki biçimde olduğunuz söylemekte yarar var. Bunlar;

  • Süreli
  • Süresizdir.

Süreli olarak canlı yayın yasağınız varsa, engeli kaldırarak vaktinizi boşa harcamayın. Bu sürede siz bir bildirim gönderene kadar Tiktok inceleyene kadar o süre zaten geçecektir.  Süresiz olarak, yani kalıcı olarak canlı yayın yapmanız yasaklanırsa, itirazınızın sonuçlarını alma olasılığınız düşüktür.

Tiktok Canlı Yayın Yasağı Nasıl Kaldırılır?

Canlı yayın yapmanız kalıcı olarak yasaklandıysa, olabileceken zaten geçici canlı yayın engeli veya video silme gibi ikazlar almışsınızdır. Uyarılara dikkat etmediğiniz için canlı yayın engeli yemişsinizdir. Bu durumda itiraz etseniz bile itirazınızın sonucunu alamazsınız çünkü Tiktok sizinle alakalı kararını çoktan vermiştir. Tek bir ihlal için bile bazı bireylerin canlı yayın yapması yasaklanabilir. Bu insanlar haklılıklarını ispat ederlerse cezaları kalıcıdan geçiciye değişebilir veya kaldırılabilir. Diğer yandan birinin 16 yaşından ufak olması, takipçilerinin 1.000’in altında olması veya sahte takipçi sebebiyle canlı yayın yasağına sahip olmanız da olabilecekdür.

Bu durumda, canlı yayın engelini kaldırmak için basit bir itirazdan daha fazlası gerekebilir. Misal verilecek olursa, 16 yaşın altındaysanız, itiraz etmeden önce bunu değiştirmeniz gerekir. Ya da abonelerinizde ani bir düşüş olursa, Keşfete birkaç video yükleyerek takipçi sayınızı 1000’e tamamlamanız gerekmektedir.

Tiktok Canlı Yayın İzleyemiyorum Neden?

Tiktok canlı yayın engeli kaldırmak isteyenlerin itiraz etmek için aşağıdaki yolu kullanmalarını öneriyor.

  • Profilinize girdikten sonra, ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta sembolüne dokunun.
  • Aşağı kaydırın, Ayarlar ve Gizlilik’te “Bir Problemi Rapor Et” yazan sekmeyi tıklayın.
  • Geri Bildirim ve Yardım sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada Canlı yayın / Ödeme / Ödül‘e dokunun.
  • Açılan sayfada Canlı Yayın Açma seçeneğini seçin.
  • Ardından açılan sayfada Diğer’e dokunun.
  • Açılan sayfada “Sorununuz çözüldü mü?” sorusuna “Hayır” dedikten sonra “Sorun sürdürmekte mu?” dokunun.
  • Ardından canlı yayın engeli itirazınızı yazınız. 4 tane kadar fotoğraf yükleyebilirsiniz. (Tabii gerekirse fotoğraf yükleyin)
  • Ardından Rapor Et’e tıklayın.
  • İtiraz talebini gönderdiniz. Sonuçları beklemesiniz.

Geri dönüş uzun zamandır sağlanmadıysa veya engel kaldırılmadıysa, olabileceken itirazınız kabul edilmemiştir.

Bilgisayardan Tiktok Canlı Yayın Nasıl İzlenir?

Tiktok yalnızca mobil cihazlardan değil, masaüstü ve laptoplardan da kullanılabilmektedir. Gelelim Tiktok’a bilgisayardan video nasıl yüklenir, bilgisayardan tiktok canlı yayın izleme nasıl yapılır sorularına. Aşağıdaki adımları uygulayarak bilgisayardan tiktok’a video yükleyebilirsiniz.

  • Kullanılan internet tarayıcısından tiktok.com adresine giriş yapılır. (İnternet tarayıcıları: Firefox, Chome vs)
  • Açılan sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Şimdi İzle” seçeneğini seçin.
  • Ardından “Video Yükle” sembolüne tıklayın.
  • “Yüklemek için video seç”i seçtikten sonra yüklenecek olan video dosyasını seçin.
  • Etiket ve konu başlığı gibi bilgilerin girilmesinin ardından videonun kapak fotoğrafını seçebilirsiniz.
  • Aynı zamanda videonun kimlerin görüp göremeyeceğini de seçebilirsiniz.
  • Tüm işlemlerin ardından “Gönder” botununa tıklayın.

Evet işte bu kadar basit. Artık videonuz yayında. Ayrıca video yükleme işlemi mevcut internet hızınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu