Başvurular

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021, başvurular bölümümüzde Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır, 2021 kömür yardımı başvurusu, e-devlet üzerinden kömür yardımı başvurusu, 2021-kömür yardımı başvurusu, t.c. ile kömür yardımı başvurusu, e-devlet kömür yardım başvurusu nasil yapılır, 2021-kömür yardımı başvurusu ne zaman, e devletten kömür yardımı başvurusu, kömür yardımı ne zaman dağıtılacak 2021 gibi tüm konular makalemizde bulunmaktadır.

Kömür Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır ?

Kömür yardımına nasıl başvurulacağını bilgilendirmeden önce, kömür yardımının ne olduğuna bir göz atalım. İhtiyaç sahibi ailelere kışın olası mağduriyetlerini önlemek ve soğuk kış aylarında onları sıcak tutmak için bir nevi yakıt yardımıdır.

Vatandaşlara bu yardımı sağlama hususunda vakıfların imkânlarında değişikliklar olabilir. Bazı vakıflar bu yardımı vatandaşın kapısında sağlarken, bazı vakıflar da coğrafi ve iklim koşullarına bağlı olarak belirli bir noktadan fiyatlarıni almaveyavet edilmektedir. Pek çok vakıfta bu işlemler artık ihaleye davet edilerek yapılmakta ve vatandaşın kapısına kadar getirilmektedir. Bu bilgilerden sonra kömür yardımından kimler yararlanabilir? 2021’de kömür yardımı nasıl alınır? Gelin birlikte bir göz atalım.

E-devlet Kömür Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kömür yardımı istekleri, valiliklere yahut kaymakamlıklara bağlı sosyal yardım ve dayanışma vakıflarına yöneltilir. Kömür yardımı için nereden talep alabileceğimi söyleyenlere hemen altını çizelim. Bir vakıf yardım dosyanız varsa ve dosyanız uygunsa, kömür dağıtılmadan önce kömür yardımınız otomatik olarak eklenir. Ayrıca bir kömür yardım başvuru formu doldurmanıza gerek yoktur.

Vakıf yardım dosyanız yoksa, önce yeşil kart ve ardından kömür yardımına başvurmanız gerekir. E-devlet kömür yardımı talebinde bulunulabilir mi sorusu sürekli olarak gündeme geliyor. E-devletin kömür yardımı uygulamaları için kullanılamayacağı unutulmamalıdır. Lakin, kömür yardımı başvurunuzun sonucunu öğrenmek istiyorsanız e-devleti kullanabilirsiniz.

Kömür Yardımı Ne Zaman Dağıtılacak? 2021

Kömür yardımı başvurusunun ne zaman geleceğini yahut yakacak yardımının ne zaman dağıtılacağını düşünüyorsanız, kendinizi bulduğunuz coğrafyanın kışın ne zaman gireceği yakında zamandan alakalıdir. Kömür sevkiyatının başladığı haberini aldıktan sonra, sosyal yardım vakıfları aracılığıyla kömür yardımınızın eklenip eklenmediğini kontrol etmelisiniz. Çünkü kömür sevkiyatının ne zaman yapılacağı yahut kömürün ne zaman dağıtılacağı sorusuna kesin bir yanıt yoktur. Her ne kadar hava koşulları iklim koşullarına ve temellere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Kömür Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir ?

Devlet, ısınmaya muhtaç ailelere yakacak yardımı sağlarken, yardımın sağlayacağı ailelerden belli şartlar arıyor. İhtiyaç sahiplerine yakacak yardımı yapılırken, gerekli şartları sağlamayan ailelere kömür yardımı yapılmamaktadır. Şimdi bakalım, kömür yardımının şartları nelerdir? Kimler kömür yardımı alabilir? Birlikte görelim.

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021
Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Kömür Yardımı Başvurusu

İhtiyaç sahibi ailelere ücretsiz yakacak yardımı başvurusunda bulunabilmeniz için bağlı olduğunuz vakıfta aktif yardım dosyanızın olması gerekmektedir. Aksi takdirde kimlik kartınız ile Sosyal Yardım Vakfı’na başvurabilirsiniz. Hanede sosyal güvencesi olan bireyler olmamalıdır. Başka bir deyişle SSK-Bağkur kaydına sahip olmamanız gerekmektedir. Kısa olaraksı sigortalıya yakacak yardımı yapılmaz.

Diğer bir koşul ise hanede aktif bir vergi kaydı olmamasıdır. Nüfus Dairesinde kayıtlı olan adresiniz ile ikamet ettiğiniz adresinizin aynı olması gerekiyor. Aksi takdirde kömürünüz yanlış adrese giderse artık size ulaşamayabilir.
Bunların dışında her vakıf, vakıf kurulu aracılığıyla kurallar koyabilir ve bu kurallara göre yakacak yardımı sağlayabilir. Misal verilecek olursa, hanede araç bulundurmama, hanede 30’dan fazla hayvan tesciline sahip olmama yahut 30 dekardan fazla tapu kaydına sahip olmama durumu. Başvurduğunuzda, bu yardımdan yararlanıp yararlanamayacağınız size söylenecektir.

Kömüre yardım için şartlar nelerdir sorusuna yanıt verdikten sonra hatırlamamız gereken nokta şudur. Tüm şartları yerine getirseniz bile, son kararın vakfın yönetim kurulu olduğunu unutmamalısınız. Kömür yardımı ne kadar? Kaç torba odun kömürü yardımı yapılacak? Merak edilen sorular içindedır. Her aile 30 torba yahut hemen hemen 750 kilo yakacak yardımı alıyor.

Kömür Yardımı Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Yakacak yardımı istekleri için e-devlet web sitesi yahut uygulamanın sosyal yardım istekleri bölümü yapılabilir. İlgili sayfaya erişmek için buraya tıklayabilirsiniz. Kömür yardımı sorgulama, telefon numarasıyla da yapılabilmektedir. Bunun için Alo 144 sosyal yardım hattını arayabilirsiniz.

Belediyeden Kömür Yardımı Nasıl Alınır?

Belediyelerin kömür yardımı yapıp yapamayacağını bilmiyoruz ve belediyenin kömür dağıttığını gördük desek sanırım yalan olur. Birçok vatandaş, kaymakamlıkların kömür yardımı yahut odun kömürü sosyal yardımı dağıttığına inanıyor, fakat bu doğru değil. İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı sağlayan kurum sosyal yardım vakıflarıdır. Belediyelerin kömür yardımı sağlamadığını bilsek de, bazı belediyelerin yakacak yardımı olarak nakit yardım sağladığı bilinmektedir. Özellikle büyükşehir belediyesi, kömür yardımı yerine nakdi yardımı sağlamayı tercih etmektedir.

Belediyelerin kömür yardımlarından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler bağlı oldukları Belediyeye başvuru yaparken bazı belgeleri de hazırlaması gerekir. Bunlar belgeler ise;

  • Yardım için başvuru formu
  • T.C kimlik kartı
  • İkametgah belgesi

Bu belgeler ile birlikte Belediyelerin alakalı bölümlerine başvuru işlemleri gerçekleşmektedir. Vatandaşların başvuruları Belediye Zabıta personelleri aracılığıyla araştırılmakta ve birinin maddi durumu ile ilgili mahalle muhtarından bilgi alınmaktadır. Başvuru yapan kişi aracılığıyla verilen bilgilerin doğruluğu tespit edildiğinde başvuru dilekçesinin tarihinden bu yana en fazla 1 ay içinde Belediye personelleri, ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı / yakacak yardımı yapmaktadır.

T.C. ile Kömür Yardımı Başvurusu 2021 Sorgulama

Yazımızda belirtmiş olduğumuz alakalı kurumlara kömür yardımı başvuru durumları internet üzerinden sorgulanmaktadır. Vatandaş, T.C kimlik numarası ile kömür yardımı sorgulamalarını gerçekleştirirken devlet aracılığıyla verilen diğer yardımları da sorgulayabilmektedir. T.C il kömür yardımı sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleşir. E-devlet üzerinden T.C ile kömür yardımı sorgulamak için tıklayınız.

Sivil Toplum Kuruluşları Yakacak Yardımı

Sivil toplum kuruluşları kömür yardımlarını tespit edilen bölgelere belirli miktarda sevkiyatlarını gerçekleştirmektedir. STK’lar aracılığıyla yapılan yakacak yardımlarında kesin bir tarih belirtilmemektedir. Bu tarih yalnızca sivil toplum kuruluşları aracılığıyla belirlenebilir. Ayrıca STK’ların vereceği kömür yardımı, Belediyeler ve Sosyal Yardım Müdürlüklerinin yakacak yardımları gibi sürekli olarakliği bulunmamaktadır.

Sivil toplum kuruluşlarının il ve ilçe bürolarından veya internet üzerinden başvuru talebi oluşturabilmektedir. Kış aylarında ihtiyaç sahibi ailelerin yakacak yardımı için başvuruda bulunabileceği kurumlar;

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Valilikler
  • Kaymakamlıklar
  • Belediyeler
  • Sosyal Yardımlar Genel Müdürlükleri

olmaktadır. Bu kurumlar muhtaç bireylere yardım yapmaya ve yardım başvurularını almaya geçtiğimiz senelerda olduğu gibi 2021 senesinde da sürdürmektedir.

BENZER YAZI: Gıda Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Sorgulama 2021

Sigortalılara Kömür Yardımı 2021

Kömür yardımı hususunda ihtiyaç sahibi bireyler sigortalı olarak çalışanlara kömür yardımının yapılıp yapılmadığını merak etmektedir. Bu konuya açıklık getirecek olursak sigortalı olarak bir işte çalıştığı halde maddi açıdan yine de sorun yaşayan vatandaşlara kömür yardımı yapılabilmektedir.

Kömür yardımları aile içinde yaşayan kişi sayısına, hangi ilde yaşanıldığına ve bazı durumlar göz önüne alınarak değerlendirilmektedir. Böylelikle kömür yardımı için yapılan başvurularda, dilekçe üzerine kişi tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde yazmalıdır. Böylelikle asgari ücretli, sigortalı çalışan bireylere kömür yardımı yapılmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu