Başvurular

Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 işçi alımı yapıyor 2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 işçi alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 işçi alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 işçi alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 işçi alımı yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde sürekli olarak yani daimi işçi alımı yapacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilan kapsamı içinde 140 işçi alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 30 Eylül 2019 ile 4 Ekim 2019 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 İşçi Alımı İlanı 2019
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılıyor?
  • Kura Çekimi İşlemleri
  • Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri
  • Sözlü Sınav İşlemleri
  • Sınav Sonuçlarına Nasıl, Nereden İtiraz Edilir?
  • Atama İşlemleri
  • Gerçeğe Aykırı Beyan

Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 İşçi Alımı İlanı 2019

Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde koruma ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamı içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda görev yapacağı il ve sayısı gösterilen “Sürekli İşçi” kadrolarına alım yapılacaktır.

Adana (5), Afyonkarahisar (2), Aksaray (2), Ankara (7), Antalya (10), Balıkesir (1), Batman (5), Bilecik (1), Bitlis (3), Burdur (2), Bursa (5), Çanakkale (3), Diyarbakır (1), Düzce (3), Edirne (3), Gaziantep (3), Hatay (2), Isparta (1), İstanbul (8), İzmir (3), Kahramanmaraş (3), Karaman (2), Kars (4), Kırıkkale (2), Kırşehir (3), Konya (6), Kütahya (4), Manisa (2), Mersin (6), Muğla (5), Muş (2), Nevşehir (1), Osmaniye (2), Rize (1), Sakarya (3), Samsun (1), Şanlıurfa (4), Tekirdağ (2), Trabzon (3), Tunceli (5), Uşak (3), Van (4), Zonguldak (2).

Sınava katılmak maksadıyla başvuracak adaylarda aranan şartlar ile bilinmesi gereken diğer hususlar aşağıda yer almıştır;

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İş yerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.
  • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun alakalı maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olup, asıl adaylar arasında yer alanlerin atama işlemi yapılırken, atama için Bakanlığa ibraz edecekleri belgeler içinde bulunan bu belgenin geçerlilik zamanının dolmamış olması gerekir.)
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/yahut Arşiv Araştırması olumlu yanıtlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak).
  • Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.
  • Engelli veya eski hükümlü olmamak.
  • Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü isteklerinde gösterilen son başvuru tarihi saygınlığıyla, herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans düzeyinde mezun olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almamak.
  • İşe alınacak işçilerin deneme süresi en fazla iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi, bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız, feshedilecektir.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılanların başvuruları açıklama/sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
  • Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak.
  • Adaylar, kamu hizmetinin görülmesini temin maksadıyla ihtiyaç duyulan illerde bulunan hizmet birimlerinde istihdam edileceğinden, iller arası nakil hakkı verilmeyecektir.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 30/09/2019 – 04/10/2019 tarihleri içinde online olarak yapılacaktır.

Kura Çekimi İşlemleri

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının olduğu listeler esas alınmak suretiyle, talep şartlarına uygun başvuru rakamının toplam açık iş rakamının dört katını (140×4=560) aşması halinde, açık iş rakamının 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi neticesinde tespit edilen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Kura 17/10/2019 tarihinde Bahçelievler Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı No:4 Çankaya/Ankara adresinde bulunan Milli Kütüphane Konferans Salonunda saat 09:00’da ekranlara gelecektır. Kura çekim yerinde değişiklik olması halinde Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde açıklamalacaktır.

Kura çekimi sonucu tespit edilen adaylar Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri

Sözlü sınav için nihai listede bulunan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde ardından ilan edilecek olup, bunun bunun yanında adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav İşlemleri

Kura çekimi sonrası tespit edilen asıl adaylar aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kuruluna teslim edeceklerdir. Adaylarca teslim edilen belgeler incelendikten sonra tespit edilen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede bulunan adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava katılmayan adayların yerine kurada tespit edilen sıraya göre yedeklerden çağrılacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav, hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak yapılacaktır. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Yapılan sözlü sınav neticesinde asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Sonuçlarına Nasıl, Nereden İtiraz Edilir?

Adaylar, sonuçların açıklanmasından bu yana 5 (beş) iş günü içinde, Personel Dairesi Başkanlığına hitaplı bir dilekçe ile Sınav Kuruluna itiraz edebilecektir. İtirazlar, Sınav Kuruluna ulaştıktan sonra 5 (beş) iş günü içinde karara bağlanarak alakalılere yazılı olarak bildirilecektir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi ile itiraz gerekçesi olmayan dilekçeyle yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Atama İşlemleri

Atamaya hak kazanan adayların hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinde ardından ilan edilecek olup, bunun bunun yanında adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınavda başarılı olup asil aday listesine girenlerden gösterilen zaman zarfında belge teslim etmeyenlerin, deneme süresi içinde başarısız olanların, ataması yapıldığı halde vazifeye başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, feragat edenlerin yahut başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek listeden atama yapılabilecektir.

Gerçeğe Aykırı Beyan

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bu durumda olup ataması yapılmış olanların atamaları ve iş anlaşmaleri iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler. Kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilir. Ayrıca bu adaylar ile ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Bu makalemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan 140 daimi işçi alımı ile ilgili geniş bir şekilde başvuru bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bakanlıkça yayına giren tüm ilanlara Kültür ve Turizm Bakanlığı ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER İŞÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, işçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan işçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu