Başvurular

Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 Yeni Personel Alımı Gerçekleştirecek! 2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 Yeni Personel Alımı Gerçekleştirecek! 2022, iş başvuru bölümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 Yeni Personel Alımı Gerçekleştirecek! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 Yeni Personel Alımı Gerçekleştirecek! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 Yeni Personel Alımı Gerçekleştirecek!

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı 2016
  • Başbakan Ahmet Davutoğlu Tarafından Açıklanan Paketin Açıklamaları
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı 2016

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla kültür paketinin yakın bir zamanda açıklanacağı ve bu bağlamda çok sayıda personel alımı gerçekleştirileceği bilgisini önceden www.devlette.com okurlarına vermiştik. Lakin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan personel alımı tarihi ve ayrıntıları ile ilgili bilgi sunamamıştık. Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladığı paket kapsamı içinde 600 personel alımı gerçekleştirileceğini dile getirdi. İşte detaylar…

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tarafından Açıklanan Paketin Açıklamaları

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 8 başlıkta 32 eylem planını içeren Kültürel Kalkınma Eylem Planı’na göre, 2016 senesinde 18 yeni müze açılacak, özel tiyatrolara verilen destek yüzde 100 artırılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas’ta tertip edilen tanıtım toplantısı ile “64. Hükümet Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Eylem Programı”nı açıkladı.

Kültürel Kalkınma Eylem Planının çatısının, 8 ana stratejik alandan oluştuğunu ifade eden Davutoğlu, “Her biri bunun yanı sıra bir hedeftir ve bu hedeflere atılacak adımlar da ayrı ayrı planlanmış durumdadır. Bu 8 başlığın altında toplam 32 eylem yer alıyor.” dedi.

“İstanbul Kültür Merkezi inşa edilecek”

Davutoğlu, “Kültürel Kalkınma Eylem Planı” çerçevesinde, İstanbul’da ülkeler arası simge olacak büyüklükte ve içerikte İstanbul Kültür Merkezi inşa edeceklerini dile getirdi.

“Türkiye Kültür Şehirleri Programı’nın başlatılacak”

Her şehrin Şehir Kültür Yönetim Programı’nın çıkarılacağını ve Türkiye Kültür Şehirleri Programı’nın başlatılacağını söyleyen Davutoğlu, kültürel alanların canlandırılması ile ilgili da Ankara’da ülkeler arası simge olacak büyüklükte ve içerikte Anadolu Kültür Merkezi’nin inşa edileceğini açıkladı.

“18 müze açılacak”

Müzeciliğin teşviki için gerekli düzenlemeleri hayata geçireceklerine işaret eden Davutoğlu, 2016 senesinde 18 yeni müze açılacağını kaydetti.

“Özel tiyatrolara verilen destek yüzde 100 artırılacak”

Tiyatro sahnesi olmayan illerin her birine en az bir tiyatro sahnesinin kazandırılacağını vurgulayan Davutoğlu, özel tiyatrolara 2015’te verilen 4 milyon 500 bin liralık desteği bu sene yüzde 100 artırarak 9 milyon liraya çıkartacaklarını açıkladı.

“Sanatçıların emekli olması kolaylaştırılacak”

Davutoğlu, sanatçılar ve kültür adamlarından gelen talepler ışığında, belli zamanlarda SGK primlerini yatıramayan sanatçıların emekli olmasını kolaylaştıracak bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Telif hakları müjdesi

Telif haklarının muhafaza edilmesina yönelik çalışmaların sürdüğine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Senaristlerimiz, yönetmenlerimiz, bestecilerimiz, söz yazarlarımız, ressamlarımız, yazarlarımız, oyuncularımız, şarkıcılarımız, yapımcı ve yayıncılarımızın telif haklarının en etkili biçimde muhafaza edilmesi maksadıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Telif Hakları Yasasını, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununu mayıs ayı içinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunacağımızın müjdesini de siz değerli okurlarımıza vermek istiyorum.”

Bin 200 genç geçici istihdam edilecek

Gençlere yönelik kültür ve turizm alanında iş alışkanlıklarını daha da ilerletmeye dönük olarak bin 200 genci 6 aylık süreyle geçici olarak istihdam edeceklerini bildiren Başbakan Davutoğlu, bu gençlerin 730’unun ören yerlerinde, 470’nin de havaalanlarında turizm faaliyetlerine destek olacaklarını dile getirdi. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016 senesinde 600 personel alımı gerçekleştirecek.  Bu 600 personel alımı içinde 200 tanesi kütüphaneci, 100 tanesi sanat tarihçisi ve 100 tanesi arkeolog olacak. Davutoğlu, kültür varlıklarının restorasyonu ile şehirlerin yeniden ihyası için görevlendirilmek üzere mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen bir araya gelen 200 birinin de bu bağlamda istihdam edileceğini kaydetti. Lakin Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak halen netlik kazanmadı. Davutoğlu yapmış olduğu açıklamalarda bu bilgiye yer vermedi. İlan yayımlandığında ilk kez haberdar olmak için aşağıda bulunan sosyal ağlardan bizleri takip edebilirsiniz. Bakanlık aracılığıyla yayına giren bütün iş ilanlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanları sayfasından ulaşmanız olabilecekdür.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu