Başvurular

KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Yayınlandı 2022

KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Yayınlandı 2022, iş başvuru bölümüzde KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Yayınlandı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Yayınlandı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı Yayınlandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu yani bilinen kısa adıyla KYK yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. KYK personel alımı ilanı kapsamı içinde diyetisyen, büro personel, destek personeli (şoför), psikolog alımı gerçekleştirecektir. İlan kapsamı içinde 464 personel alımı yapılacaktır. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak? Başvuru Tarihleri, Yeri ve Şekli
  • Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçları
  • Göreve Başlama İşlemleri
  • Gerçeğe Aykırı Beyan

KYK 464 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2018

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere, aşağıdaki Ek-1 sayılı tabloda dağılımı gösterilen 10 (on) adet Diyetisyen ve 5 (beş) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere 15 (on beş) adet, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-2 sayılı tabloda dağılımı gösterilen 162 (yüz altmış iki) adet Diyetisyen, 44 (kırk dört) adet Psikolog, 162 (yüz altmış iki) adet Büro Personeli, 81 (seksen bir) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 449 (dört yüz kırk dokuz) anlaşmali personel alınacaktır.

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda bulunan ek 2’inci maddesinin (b) fıkrasına göre usulüne uygun olarak başvuru yapanlar içinden KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında gösterilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Lakin, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.)
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Arşiv Araştırması yapılmış olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

II- BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

(a) DİYETİSYEN

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans programından yahut denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul gören yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak,
  • 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türü esas alınacaktır.

(b) PSİKOLOG

  • Psikoloji Lisans programından yahut denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul gören yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak,
  • 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türü esas alınacaktır.

(c) BÜRO PERSONELİ

  • Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki yahut denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul gören yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak,
  • 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türü esas alınacaktır.

(d) DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR)

  • Lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • 20 Kasım 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS94 puan türü esas alınacaktır. (iii) D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, (Eski E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar da tercihte bulunabileceklerdir.)

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak? Başvuru Tarihleri, Yeri ve Şekli

Adaylar başvurularını, 09.05.2018 tarihinden 18.05.2018 tarihi saat 23:59’a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda başvuru formu doldurulmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

  1. Başvuru formuna yüklenecek belgeler;
  2. Diploma yahut mezuniyet belgesi (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK aracılığıyla denkliği onaylanmış belge),
  3. Erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınan Askerlik Durum Belgesi,
  4. Vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş ve adayın rahatlıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olacaktır.
  5. Destek Personeli (Şoför) sürücü belgesi,

Adaylar başvuru formunda merkez teşkilatı yahut taşra teşkilatında görev yapmak istedikleri birimi belirteceklerdir. Her aday yalnızca bir birim ve pozisyon tercihinde bulunabilecektir.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçları

Değerlendirmeler KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla yapılacak olup, KPSS (B) grubu puanlarının eşit olması durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olan, bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olan aday tercih edilecektir Asıl aday rakamının iki katı kadar yedek aday belirlenecek olup herhangi bir nedenle boşalacak pozisyona puan sıralaması esas alınmak suretiyle yedek adaylardan alım yapılacaktır. Alım sonuçları, yeni bir alım yapılmadığı takdirde alım sonucunun ilan tarihini takip eden bir yıl süreyle geçerli olacaktır,

Asıl ve yedek adaylar, (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

İstihdam edilmeye hak kazananlardan istenilecek belgeler ve teslim tarihi, (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecek olup, bireylere bunun bunun yanında herhangi bir tebligat yapılmayacaktır. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana 5 iş günü içinde yazılı olarak Genel Müdürlük İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar, en fazla 5 iş günü içinde incelenerek karara bağlanacaktır. Sonucu adaya yazılı olarak bildirilecektir. Sonuçların ilan edilmesinden bu yana 5 iş günü içinde yazılı olarak ulaşmayan yahut T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adres bilgileri bulunmayan itiraz dilekçeleri ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Göreve Başlama İşlemleri

Merkez teşkilatında vazifeye başlamaya hak kazanan adaylar İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına, taşra teşkilatında vazifeye başlamaya hak kazanan adaylar ise alakalı il müdürlüklerine istediğimiz belgeleri belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo yahut kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Lakin fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık yahut doğum mazereti sebebiyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını söyleyen askerlik belgesi, doğum raporu yahut hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Arşiv Araştırmasının sonuca varılmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle hizmet anlaşmasi imzalatılarak vazifeye başlamaları sağlanacaktır.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle anlaşma imzalamaya gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini müteakip hizmet anlaşmaleri imzalatılarak vazifeye başlamaları sağlanacaktır. Asıl listede bulunanlardan vazifeye başlama işlemlerinin yapılması için geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanlar vazifeye başlatılmayacaktır. Bu adaylar için yerleştirme sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

Gerçeğe Aykırı Beyan

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin yerleştirmeleri geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Ayrıca adayların durumu; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Böylelikle istihdam edilenler, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmalerinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmayi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kurumların anlaşmali personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince değerlendirilecek ve bu hükme aykırı durumu tespit edilenlerin başvuruları ve sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

EK-1: MERKEZ TEŞKİLATI SÖZLEŞMELİ PERSONEL KONTENJAN TABLOSU

 

BİRİMİ

 

DİYETİSYEN

DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR
MERKEZ 10 5
TOPLAM 10 5

EK-2: TAŞRA TEŞKİLATI SÖZLEŞMELİ PERSONEL KONTENJAN TABLOSU

 

İL

 

DİYETİSYEN

 

PSİKOLOG

BÜRO PERSONELİ DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR  

İL

 

DİYETİSYEN

 

PSİKOLOG

BÜRO PERSONELİ DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR
ADANA 2 1 KAHRAMANMARAŞ 2 1 3 1
ADIYAMAN 2 1 3 1 KARABÜK 2 1 2 2
AFYON 2 1 3 2 KARAMAN 2 1 2 1
AĞRI 2 1 3 1 KARS 2 1 3 2
AKSARAY 2 1 3 KASTAMONU 2 1 3 1
AMASYA 2 1 2 1 KAYSERİ 2 1
ANKARA 2 KIRIKKALE 2 3
ANTALYA 2 3 KIRKLARELİ 2 1 2 1
ARDAHAN 2 2 1 KIRŞEHİR 2 1 2
ARTVİN 2 2 1 KİLİS 2 1 2 1
AYDIN 2 1 2 1 KOCAELİ 2 1 3 1
BALIKESİR 2 3 2 KONYA 2 1 2 5
BARTIN 2 2 1 KÜTAHYA 2 3
BATMAN 2 2 MALATYA 2
BAYBURT 2 2 1 MANİSA 2 3 1
BİLECİK 2 2 1 MARDİN 2 3
BİNGÖL 2 1 1 MERSİN 2 3 1
BİTLİS 2 2 2 MUĞLA 2 1 3 1
BOLU 2 1 MUŞ 2 2 2
BURDUR 2 1 2 2 NEVŞEHİR 2 1 2 1
BURSA 2 NİĞDE 2 1 3 1
ÇANAKKALE 2 1 2 ORDU 2 1 3 1
ÇANKIRI 2 1 2 OSMANİYE 2 2 1
ÇORUM 2 1 2 2 RİZE 2 1 3 2
DENİZLİ 2 1 2 SAKARYA 2 1 3 2
DİYARBAKIR 2 1 SAMSUN 2 1 2
DÜZCE 2 1 3 1 SİİRT 2 1 2
EDİRNE 2 1 2 SİNOP 2 2
ELAZIĞ 2 1 2 1 SİVAS 2 1 3 1
ERZİNCAN 2 1 3 3 ŞANLIURFA 2 1 3 1
ERZURUM 2 1 3 1 ŞIRNAK 2 2 1
ESKİŞEHİR 2 TEKİRDAĞ 2 1 3 3
GAZİANTEP 2 2 TOKAT 2 1 2
GİRESUN 2 1 3 1 TRABZON 2 1
GÜMÜŞHANE 2 1 2 1 TUNCELİ 2 2 1
HAKKARİ 2 2 UŞAK 2 2
HATAY 2 1 3 VAN 2 3
IĞDIR 2 2 1 YALOVA 2 2 2
ISPARTA 2 1 3 YOZGAT 2 1 3 1
İSTANBUL 2 ZONGULDAK 2 2 2
İZMİR 2 TOPLAM 162 44 162 81

Bu makalemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu yani KYK aracılığıyla gerçekleştirilecek olan 464 personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. KYK aracılığıyla yayınlanmış diğer tüm ilanlara KYK ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER KYK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, kyk hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan kyk açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu