Başvurular

MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021

MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021, başvurular bölümümüzde MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021

MEB ücretsiz laptop tablet başvurusu 2021, MEB tablet başvurusu formu doldur 2021, MEB tablet başvurusu linki 2021, Tablet başvurusu 2021, Meb tablet başvurusu nasıl yapılır 2021, MEB tablet başvurusu yap 2021, MEB tablet başvurusu 2021, MEB tablet başvurusu formu doldurma 2021, Devlet tablet sevkiyatı 2020 başvuru formu doldur gibi tüm bilgiler içeriğimizde bulunmaktadır.

MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021

Korona virüs salgın sebebiyle ülke genelinde uzaktan eğitim sistemi sürdürmektedir. “Haydi Şimdi” bilgisayar kampanyasından sonra bir çok kurumlar ve belirli belediyelerde ücretsiz tablet ve laptop sevkiyatlarına başladı. Başlatılan bedava tablet ve bilgisayar kampanyalarıyla uzaktan eğitim sürecinde maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin tablet ve laptop gereksinimlerinin karşılanması için başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığının bünyesi altında toplanacak olan bu bilgisayar, laptop ve tabletler maddi durumu iyi olmayan tüm öğrencilere ulaştırılacaktır.

MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu 2021

500 bin ücretsiz tablet sevkiyatı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze ve uzaktan seyreltilmiş uygulamalar sebebiyle hibrit eğitim modelinde öğrencilere destek olmak maksadıyla öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin tablet sevkiyatına önümüzdeki haftalarda ekranlara gelecek. İhtiyaç sahibi öğrenciler içinden ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlardaki veriler üzerinden ilk kezndirme yapılmıştır.

Cihazların sevkiyat süreci, İl Milli Eğitim Müdürlüklerince koordine edilecektir. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacaktır. Ayriyeten belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları aracılığıyla sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı biçimde hareket edilecektir.

Devlet Tablet Yardımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Devletin 500 bin adet tablet yardımından yararlanmak isteyen bireyler aracılığıyla ücretsiz tablet başvuruları nasıl yapılacak merakla açıklanması bekleniyor. Öncelikle belirtmeliyiz ki 500 bin tablet sevkiyat süreci haftaya ekranlara gelecektır. Başvurular ile ilgili yeni bir açıklama yapıldığında sitemiz üzerinden siz değerli okurlarımıza geniş bir şekilde bilgi vereceğiz.

500 Bin Tablet Kimlere Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği ücretsiz laptop müjdesinin ardından kimlere tablet verileceği hususunda vatandaşlar incelemelerina başladı. Devletin tablet yardımından MEB’e başvuru yapacak olan ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına yapılacağı tahmin edilmekte ve ailelerin gelir durumu, hanedeki çocuk sayısı ve özel eğitime devam etmesi gibi durumlar göz önünde bulundurulup ihtiyaç sahibi aileler tespit edilecek. Böylelikle bu ailelerin çocuklarına adil bir biçimde tablet sevkiyat yapılacağı belirtilirken, sevkiyat ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler halen vatandaşlarla paylaşılmamıştır.

MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021
MEB Ücretsiz Laptop Tablet Başvurusu 2021

MEB Ücretsiz 500 Bin Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçen günlerde canlı yayın üzerinden eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk;

“Türk milletinin genel bir kültürel kodu var. Herhangi bir afet, deprem, sel olduğunda veya bir ihtiyaç olduğunda hemen organize oluyorlar. Bu bizim çok güzel bir hasretimiz. Bu anlamda biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmakta vazifemiz. Bir yandan da ulaşamadığımız çeşitli nedenlerden dolayı durumlar oluyor. Biz bunu takdir ile izliyoruz. Ama asıl olan vazife MEB’in. Çok sayıda okul yapan bağış yapan hayırseverimiz var.

Bu bizim zaman geleneğin içinde sürdürdüğümüz bir şey. Şimdi de çeşitli belediyelerimiz, Konya Belediyesi 10 bin tabletten bahsetti. Bir çok kuruluş ve Kızılay’ın bir çalışması olacak. Bizim derdimiz bütün Türkiye’ye online üzerinden eğitmek değil. Bu geçici bir durum. Biz bundan kısmen faydalanacağız ilerde ama bizim asıl işimiz yüz yüze eğitim. Bu çerçevede il ve ilçe müdürlüklerimize vatandaşımızın gönüllü katkısı olacaksa tabii ki başvurabilir. Gelecek hafta ekranlara gelecek olan Kızılay’ın çalışmasına da katkı sağlayabilirler. Bunların hepsi bizim kurumlarımız.” ifadeleri kullandı.

Bedava Bilgisayar Kampanyası

Acun Ilıcalı’nın tablet, laptop ve bilgisayar kampanyasının ardından Selçuk Bayraktar’dan da yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre gençlerin geleceği için armağan tablet ve laptop dağıtılacağını dile getirdi. Yapılan bu bağışlar ile birlikte toplamda 81 bin toplandı. Bu toplanan bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

BAYKAR Bedava Tablet Yardımı Nasıl Alınır?

Bayraktar’ın açıklamasında, başlatılan kampanya kapsamı içinde 81 bin bilgisayar ve tabletin toplandığı, bu bilgisayar ve tabletlerin gereksinimi olanlara dağıtılacağı altı çizildi. Ücretsiz BAYKAR tablet nasıl alınır? Bedava tablet başvurusu nasıl yapılır? veliler aracılığıyla merakla araştırılıyor. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal platform hesabı üzerinden yapmış olduğu bilgilendirmede eşitliğe değinirken şu kelimeleri açıkladı.

“Fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola koyulduk. Engeller kaldırıldığında öğrencilerimizin bizi daha güzel bir geleceğe ulaştıracağına inanıyoruz.” dedi.

Kampanyanın kapsamı içinde armağan olarak dağıtılacak olan tablet ve laptoplar Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon halinde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak. Lakin başvurular ile ilgili ne zaman ve nasıl dağıtılacağı ile ilgili net bir bilgi yayınlanmadı. Bedava tablet başvurusu ile ilgili yeni bir açıklama geldiğinde siz kıymetli okuyucularıma buradan bilgi vereceğiz.

Bilgisayar Kampanyasına Nasıl Destek Verilir?

Korona virüs salgın sebebiyle uzaktan eğitim alacak öğrencilerin çoğunda bilgisayar olmaması ve eğitimden geri kalmaması için başlatılmış olan “Haydi şimdi” kampanyasına SMS yolu ile katılmak isteyen bireyler “EĞİTİM” yazıp 2868‘e kısa mesaj göndermeleri yeterli olmaktadır. Ayrıca vatandaşlar Türk Kızılay Mobil Çağrı merkezini “168”i arayarak bağışta bulunabilirler. SMS ile bağış yapan vatandaşlar sms başına 10 TL destek vermektedir.

Dizüstü Bilgisayarlar 3 Bin TL

Eğitim desteği kapsamı içinde durumu iyi olmayan öğrencilere sağlanacak olan bilgisayarların hemen hemen olarak 3 bin TL değerinde olduğu da bilgisi verildi. Bağışlar ile toplanan laptop kampanyasının sevkiyat kısmı ile Milli Eğitim Bakanlığı ilgilenecektir. Acun Ilıcalı, kampanya kapsamı içinde toplamış olduğu tüm bağışları MEB’e aktaracaktır. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapan tüm öğrencilere laptoplar ulaştırılacaktır.

BENZER YAZI: Okulda Para Kazanma Yolları 2021 Lise Öğrencisi Nasıl Para Kazanır?

Esenler Belediyesi “Tabletsiz Çocuk Kalmasın”

Örnek bir proje olarak Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlatmıştır. Toplamda 10 bin öğrenciye yapılacak olan yardımlardan yararlanmak için Esenler Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Başvuru şartları ise aşağıda listelenmiştir;

  1. MEB’in EBA platformuna giremediği tespit edilen öğrenciler içinde olmak,
  2. Esenler Kaymakamlığı aracılığıyla onaylanmış olmak,
  3. Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uygun olmak,
  4. Esenlerde ikamet ediyor olmak,
  5. 8. ve 12. sınıflar içinde olmak, (sevkiyat öncelik süresi)
  6. İlkokul, ortaokul veya lise öğrencisi olmak,

Hane içinde birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere yalnızca 1 adet tablet desteği sağlanacaktır. Bu destekten yararlanmak isteyen bireyler Esenler Belediyesi kurumsal internet sitesinden veya 444 00 73 çağrı merkezi üzerinden kayıt işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı Tablet Dağıtacak!

Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla yapılan açıklamalarda, “Öğrencilerimize destek için biz de varız!MSB Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın talimatı üzerine Bakanlığa bağlı MKEK kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 olmak üzere toplamda 3 bin adet tablet ile öğrencilerin gereksinimlerinin karşılanacağı ve eğitim desteği verileceğini açıkladı.

Tuzla Belediyesi “Askıda Tablet” Kampanyası

Uzaktan eğitimden yoksun kalan ve eğitime ulaşımi olmayan çocuklar için tablet bırakmak isteyen bağışçılar, resmi internet sitesine detaylarını, askıya bırakmak istedikleri tablet sayısı ve türünü altını çizerek kampanyayı destekleyebilirler.

Belediye yetkilileri bağışçılarla iletişime geçerek tabletleri alıp Tuzla’da yaşayan ve gereksinimi olan öğrencilere “Askıda Tablet” kampanyası kapsamı içinde teslim edecektir. Formların eksiksiz ve hatasız bir biçimde Belediye yetkililerine teslim edilmesi ve gönderilmesi yeterli olacaktır. Öğrencilerin adresleri tespit edilecek ve  kapılarına bırakılacaktır.

Kadıköy Uzaktan Eğitim Bilgisayar Desteği!

Salgın sebebiyle uzaktan eğitim gören ve gereksinimi olan Kadıköy’deki öğrencilere “Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar”kampanyası ile destek verilmeye başlandı. Kampanya kapsamı içinde belediyeye bağışlanan kullanılmış veya yeni bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç duyduğunu düşündüğü öğrencilere ulaştırılıyor.

Şu ana kadar hemen hemen 230 kişi bilgisayar talep etmiştir. Bu talebi desteklemek isteyenler kayıt olmak için Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi’ni 444 55 22′den arayabilir yahut Halka İlişkiler Saha Birimini arayarak kampanyaya katılabilir ve iletişime geçebilirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu