Başvurular

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı

Merkez Bankası yayınlamış olduğu iş ilanı ile uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıklamıştır. Merkez Bankası ilan kapsamı içinde 77 uzman yardımcısı alımı yapacaktır. Adaylar başvurularını 24 Temmuz 2017 saat 17:30’a kadar yapmak durumundadırlar. Adaylarda arana başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?
  • TCMB Uzman Yardımcısı Alımı Başvurusu 2017

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye’de para ve kur politikalarını düzenleyen ve banknot ihracı imtiyazına münhasıran sahip bir anonim şirkettir. Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Banka, fiyat istikrarını sağlama amacı ile çelişmemek kaydıyla Hükümetin büyüme ve istihdam politikalarını destekler.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bağımsızlığı, kuvvetli örgüt yapısı, nitelikli kadrosu, teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliği ile dünyanın ileri gelen merkez bankaları içinde yer alma vizyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir.

Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Nelerdir?

  • En az dört yıllık eğitim veren Türkiye’de yahut yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, çalışma ekonomisi, işletme, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, bankacılık, finans, maliye, muhasebe, sigortacılık, kamu yönetimi, ülkeler arası ilişkiler, istatistik, matematik, matematik mühendisliği, hukuk, insan kaynakları yahut bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi programlarında lisans veya yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak,
  • 2017 senesinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 puanı yahut son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yılda yapılan GRE sınavından en az 156 sayısal puan yahut Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan yahut GMAT sınavından en az 590 puan almış olmaları,
  • İyi derecede İngilizce bilmeleri [son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 yahut Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL-IBT)’den en az 96 puan almış olmaları],
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na alınacak bireylerde aranan genel koşulları taşımak;

Türk vatandaşı olmak,  Kamu haklarından yasaklı olmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süre hüküm giymemek veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

Alım yapılacak kadronun gerektirdiği görevi devamlı olarak yapmasına engel olmayacak beden ve ruh sağlığına sahip olmak,

Başka bir kuruluşa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak, böyle bir yükümlülüğü varsa bunu Bankada çalışarak yerine getirmesi hususunda izin almış veya bundan dünyaya gelecek borcu ödemeyi kabul etmiş olmak.

TCMB Uzman Yardımcısı Alımı Başvurusu 2017

Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında açıkladıkleri e-posta adreslerine yahut Bankamızın Genel Ağ sitesinde (www.tcmb.gov.tr) ilan yoluyla yapılacak ve kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

Adaylar başvurularını  24.07.2017 tarihi saat 17.30’a kadar Bankamızın Genel Ağ sitesi İnsan Kaynakları sayfasından, istediğimiz belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen yahut posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.  Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler: o Fotoğraf o Diploma yahut geçici mezuniyet belgesi o Sınav Sonuç Belgesi (KPSS, ALES, GMAT yahut GRE sonucu ) o Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS yahut TOEFL sonucu)

Şartları taşıyan adaylar aşağıdaki tabloda bulunan beş gruptan mezun oldukları bölüme uygun olan yalnızca bir grup için başvurabileceklerdir. Adaylar, KPSS, GMAT, GRE, ALES puanlarına göre sıralanacak ve her bir gruptan aşağıda gösterilen sayıda aday yazılı meslek sınavına çağrılacaktır. Yazılı meslek sınavı, her grup için karşılarında yazılı alanlarda klasik yöntemle Ankara’da yapılacaktır. Yazılı meslek sınav konularından alınan notların hemen hemensı elli puan ve üzerinde olan ve tespit edilen sayıdaki adaylar yetkinlik bazlı mülakata çağrılacaktır

Yetkinlik Mülakatı : Yetkinlik bazlı mülakat öncesinde, kuvvetli-zayıf yönleri ile kişilik eğilimleri gibi ayrıntılarının ölçülmesi maksadıyla adaylara testler uygulanacaktır.

Komisyon Mülakatı : Mülakat komisyonu adayları güncel sosyo-ekonomik konular ile mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet yönünden değerlendirecek, değerlendirme her bir komisyon üyesi aracılığıyla yüz tam puan üzerinden yapılacak ve verilen puanların hemen hemensı alınarak adayın mülakat puanı bulunacaktır. Mülakat puanı yetmişin üzerindeki her aday için yüz tam puan üzerinden verilen yazılı meslek sınavı puanı ile mülakat puanının hemen hemensı alınarak aday başarı puanı bulunacaktır. Aday başarı puanı sıralamasına göre tespit edilen sayıdaki aday başarılı olmuş sayılacaktır.

Bu makalemizde Merkez Bankası uzman yardımcısı alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara TCMB İş İlanları sayfasından varabilirsiniz.

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Başvuru Formu İçin TIKLAYIN


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu