Başvurular

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 135 Sivil Memur Alacağını Açıkladı 2022

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 135 Sivil Memur Alacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 135 Sivil Memur Alacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 135 Sivil Memur Alacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 135 Sivil Memur Alacağını Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB ) yayınlamış olduğu ilan ile çok sayıda memur alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı memur alımı ilanı kapsamı içinde 135 personeli istihdam edecektir. İlanda zabıt katibi, uzman, şoför, mühendis, psikolog, boyacı, aşçı, arşivci gibi çok sayıda kadro ve pozisyon bulunmaktadır. Adaylar ilana 6 Şubat 2017 saat 17:00’a kadar başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu, başvuru tarihleri ve diğer ilan bilgileri haberimizin devamında bulunmaktadır.

  • Milli Savunma Bakanlığı (MSB ) 135 Sivil Memur Alımı İlanı 2017
  • Milli Savunma Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları
  • Milli Savunma Bakanlığı İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?
  • Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB ) 135 Sivil Memur Alımı İlanı 2017

Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında memur olarak istihdam edilmek üzere, TABLO-1’de gösterilen faaliyet takvimine uygun olarak, TABLO-2’de bulunan niteliklerde devlet memuru kadrolarına, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu” ile “Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre personel seçimi yapılacaktır.

Kılavuzun alakalı bölümlerinde, kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı, seçim aşamaları ve değerlendirme faaliyetleri ile devlet memurluğuna ilişkin genel bilgilere yer verilmiştir. Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında devlet memuru olarak görev almak istiyorsanız, başvuru kılavuzunu dikkatli bir biçimde okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Temin süreci ön başvuru, başvuru, kayıt kabul, uygulamalı sınav (TABLO-2’de hangi unvanlar için yapılacağı açıklanmıştır.) mülakat sınavı, sağlık raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması aşamalarından buluşmaktedir. İşlemleri olumlu olarak sona eren adayların dosyaları, atamaları yapılmak üzere Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına gönderilir. Adayın ataması yapılmak üzere tebligatı gönderilir. Atama tebligatı tarihinden bu yana gösterilen tarihte adayın atandığı görev yerine katılması zorunludur. On beş gün içinde görev yerine katılmayan adayların atama tebligatı iptal edilir. Sürecin herhangi bir aşamasında işlemleri iptal edilen, feragat eden vb. adayların yerine aynı esaslarda yedek listeden aday planlaması yapılır.

Memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabidir. Bunun bunun yanında TSK bünyesinde görev yapmaları sebebiyle; 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği vb. mevzuatta gösterilen hak ve yükümlülüklere tabidir. Memurlara, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamı içinde yıllık izin ve mazeret izni verilir. Memurlar ve kanunen bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tüm sağlık işlemleri ile ilgili 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır. Memurlara, vazifeye başlamış olmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’nda gösterilen tablo üzerinden aylık ödenir. Memurlar mevcut hükümler içerisinde, Milli Savunma Bakanlığına ait konutlardan istifade edebilirler.

Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için “Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri ışığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi açıktan atama yoluyla memur temini yapılacaktır. Ön başvuru, başvuru, kayıt-kabul ve sınavlar TABLO-I’deki faaliyet takvimine uygun olarak icra edilecektir. Başvuru koşullarını sağlayan adayların ön başvurularını 30 Aralık 2016 – 06 Şubat 2017 tarihleri içinde www.msb.gov.tr internet adresine girerek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Memur alım kontenjanı ve nitelikleri TABLO-2’dedir. Öğrenim ile alakalı nitelik kodlarının açıklaması TABLO-3’dedir. Ön başvurular, Genel Ağ üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Şahsen, posta yolu, dilekçe yahut diğer biçimde yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular ise, ön başvurusu kabul gören adaylardan her unvan için belirlenecek taban puanı üzerindekilerden, istediğimiz belgeleri posta/kargo yoluyla M.S.B. Personel Temin Daire Başkanlığı CEBECİ/ANKARA (Posta kodu:06620J adresine göndermeleri yahut şahsen elden teslim etmeleri ile tamamlanacaktır.

Kayıt-kabul ve sınavlar için çağırma işlemi istediğimiz belgeleri M.S.B. Personel Temin Daire Başkanlığına gönderen ve en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere yapılacaktır. (Mesleki yeterlilik sınavına çağrılacak aday sayısı, atama yapılacak kadro rakamının en fazla yirmi katına kadar olacaktır. Sadece mülakat sınavı yapılan kadrolar için çağrılacak aday sayısı alınacak personel rakamının altı katına kadar olacaktır.) Adayların kendilerine hedeflenen gün ve zamanda sınavlara iştirak etmeleri gerekmektedir.

Çevrimiçi (Online) ön başvuru formunda doldurulması gereken bütün bölümler (Özellikle adayların yazışma/e-posta adresleri, telefon numaraları, ikamet adresi, posta kodu vb.) tam ve doğru olarak doldurulmalıdır. Başvuruları uygun olan adaylar seçim aşaması sınavları kapsamı içinde; MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı (Cebeci/ANKARA) ve uygulamalı sınav merkezlerinde mülakat sınavı ve uygulamalı sınava tabi tutulacaktır. Mülakat sınavı, adayların tamamına uygulanacak, uygulamalı sınava ise TABLO-2’de gösterilen unvanlar için yapılacaktır. Tüm aşamalarda başarılı olan asil/yedek adaylar hastaneye (rapor almak üzere) sevk edilecektir.

Adaylara yapılacak tüm tebligatlar/açıklamalar (Başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan ve bu suretle işlemleri sonlandırılan adayların bilgilendirilmesi dahil.) MSB’nin www.msb.gov.tr Genel Ağ adresi üzerinden yapılacak, adaylara yazılı tebligat gönderilmeyecektir. (Ayrıca adaylara, işlemleri ve sınavlar ile ilgiliki bazı bilgilendirmeler e-posta adresine mesaj ve/yahut cep telefonuna SMS göndermek suretiyle yapılabilecektir.) Sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bu bireylerin atamaları yapılmış olsa dahi işlemleri iptal edilir. Bu bireyler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında suç açıklamasunda bulunulur.

Milli Savunma Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları

Memurluğa aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar, TABLO-2’de gösterilen unvanlar için başvurabilir. Adaylar yalnızca bir unvan tercihi yapacaktır. Birden fazla yapılan unvan tercihlerinde ilk sıradaki tercih dikkate alınacaktır. Bu kılavuzda bulunan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yasama, yürütme ve yargı organları ile Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla gerekli görüldüğü takdirde değiştirilebilir.

Bu kılavuzda bulunan bilgi ve açıklamalar hiçbir gerçek ve tüzel insana mali ve hukuki anlamda kazanılmış hak doğurmaz.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde gösterilen genel ve özel şartlara sahip olmak;
  1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  4. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  5. Askerlik durumu yönünden; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş olmak,
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak,
  • Sözleşmeli subay, anlaşmali astsubay, uzman erbaş yahut anlaşmali er olarak anlaşmasi feshedilmiş yahut halen çalışıyor olmamak,
  • 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince;
  • Yapılacak sınavlar neticesinde başarılı olan asil ve yedek adaylar Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde bulunan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından “Memur Adayı Olur” kararlı sağlam raporu almış olmak,
  • Başarılı olan adayların, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak ve vazifeye başlamalarında bir sakınca bulunmamak,
  • Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı yahut iltisakı bulunmamak
  • Her bir kadro unvanı için tespit edilen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),
  • Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 senesinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve her bir unvan için belirlenecek asgari puanı almış olmak.

NOT: Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba yahut eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına, aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır. (Anne/baba yahut eşi TSK’ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.)

Milli Savunma Bakanlığı İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

Başvurular, www.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden 30 Aralık 2016-06 Şubat 2017 tarihi saat 17.00’a kadar yapılacaktır. Başvuru formunun Genel Ağ üzerinden doldurulması esnasında kendinize ait bir aday numarası belirlenecektir. Daha sonra bu numarayı tercih ederek, kendi detaylarınızi test edebilir, varsa değişikliklerinizi uygulayabilirsiniz. Başvuru detaylarınızi ve aday numaranızı gizli tutmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurmayı müteakip “Başvurumu Kaydet” sekmesine bastığınızda başvurunuz tamamlanmış olacak ve karşınıza çıkacak sayfada başvurunuzla alakalı bilgiler (tercihleriniz, aday numaranız vb.) bulunacaktır. Bu sayfanın çıktısını almanız faydanıza olacaktır. Genel Ağ dışında yapılan başvurular (Dilekçe, mektup vb. metotlarla) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere yanıt verilmeyecektir.

Adayların bu kılavuzda bulunan unvanları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016 ve 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans, 2016-KPSS Önlisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve alakalı KPSS puanını almış olmaları gerekir. (TABLO-2) 10 Şubat 2017 tarihinden sonra ön başvurusu kabul gören ve her unvan için belirlenecek aday sayısı ve adayların isim listesi www.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

Ön başvurusu kabul gören adaylar, 06 Mart 2017 tarihine kadar posta/kargo yahut şahsen müracaat ile istediğimiz belgeleri M.S.B.Personel Temin Daire Başkanlığı (Cebeci/Ankara)nda bulunduracaklardır. (06 Mart 2017 tarihinden sonra M.S.B. Personel Temin Daire Başkanlığına ulaşan evraklar işleme tabi tutulmayacaktır.)

Belgelerini gönderen/teslim eden adayların KPSS’den aldıkları notlar esas alınarak (en yüksek nottan en düşük nota doğru sıralanarak) her bir unvan için atama yapılacak kontenjan rakamının kaç katına kadar adayın sınavlara çağrılacağı, www.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak ve tespit edilen adaylar sınavlara (uygulamalı sınav ve/yahut mülakat sınavına) çağrılacaktır.

Başvurunuz Hangi Durumda Geçersiz Sayılır?

Genel ağ (İnternet) üzerinden yapılacak başvurular ön başvuru niteliğindedir. Adayların başvuru şartlarının uygunluğu seçim aşaması işlemleri için MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına (Cebeci/Ankara) geldiklerinde başvuru evrakları üzerinden kontrol edilecektir. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan yahut evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları hangi etapta olursa olsun geçersiz sayılacaktır.

Genel Ağ üzerinden başvuru yapıldıktan sonra sistem aracılığıyla aday numarası verilmektedir. Aday numarası verilmiyorsa, başvurunuz kabul edilmemiş demektir. Başvurular esnasında başvuru şartlarına uymayan bir durumunuz olduğu takdirde program aracılığıyla ikaz edileceksiniz. Başvurular sürdüği sürece aday numarası ile programa girip detaylarınızde güncelleme yapabilir ve çözemediğiniz sorunlarla alakalı olarak verilen irtibat numaralarını arayabilirsiniz. Başvuru yapanların bilgilerinde herhangi bir hata varsa, başvuruların sürdüği dönem içinde kayıtlarını düzeltmeleri gerekmektedir. Daha sonra yapılacak olan yazılı ve sözlü itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Ön başvurusu kabul gören ve her unvan için belirlenecek taban puan üzerindeki adayların isim listesi (her unvan için belirlenecek taban puanlar ile birlikte) TABLO-1’de gösterilen tarihte www.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

Aşağıda bulunan bağlantıda Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımı başvuru formu, başvuru şartları, başvuru tarihleri, sınav ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler ve başvuru sırasında istenen belgeler gibi geniş bir şekilde ilan bilgileri bulunmaktadır. Başvuru kılavuzunu indirerek ilan ile ilgili geniş bir şekilde bilgiye sahip olabilirsiniz. İlanın Tam Metnine Ulaşmak İçin Hemen TIKLAYIN Ayrıca kurum aracılığıyla yayınlanmış olan ilanların tümüne Milli Savunma Bakanlığı İş İlanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER MEMUR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, memur alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan memur alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu