Başvurular

ÖSYM Sözleşmeli Uzman Personel Alımı İlanı 2022

ÖSYM Sözleşmeli Uzman Personel Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde ÖSYM Sözleşmeli Uzman Personel Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. ÖSYM Sözleşmeli Uzman Personel Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

ÖSYM Sözleşmeli Uzman Personel Alımı İlanı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani bilinen kısa adıyla ÖSYM paylaştığı ilanla 13 anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. Adaylar başvuru işlemlerini haberimizin devamında anlattığımız üzere 27 Mayıs 2016 tarihine kadar gerçekleştirebileceklerdir. ÖSYM personel alımı ilanına dair başvuru şartları, başvuru formu ve tarihleri gibi bilgilere haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • ÖSYM Uzman Personel Alımı İlanı 2016
  • ÖSYM Uzman Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  •  ÖSYM Personel Alımı İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM Uzman Personel Alımı İlanı 2016

Başkanlığımızda istihdam edilmek üzere, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 6 ncı maddesinin 9 uncu fıkrası ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında Çalıştırılacak Yerli ve Yabancı Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 657 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümlerine bağlı kalmaksızın, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamı içinde sigortalı olarak (13) adet anlaşmali yerli uzman personel alınacaktır.

Giriş sınavı sözlü usulü ile 14/06/2016 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı yer ve zamanı; ÖSYM Sonuç Sistemi üzerinden ilan edilecektir (sonuc.osym.gov.tr).

BÖLÜM KONTENJAN YABANCI DİL DÜZEYİ
Türk Dili ve Edebiyatı 1 İngilizce C
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türkçe Öğretmenliği
Matematik 1 İngilizce B
Matematik Mühendisliği
Biyoloji 1 İngilizce B
Biyoloji Öğretmenliği
Biyokimya
Fizik 1 İngilizce B
Fizik Öğretmenliği
Fizik Mühendisliği
Rus Dili ve Edebiyatı 1 Rusça A
İngiliz Dil Bilimi 1 İngilizce A
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
İngilizce Öğretmenliği
Çeviribilim
Mütercim-Tercümanlık
Diş Hekimliği Fakültesi 1 İngilizce B
Hukuk Fakültesi 1 İngilizce C
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 1 İngilizce C
Eczacılık Fakültesi 1 İngilizce B
Bilgisayar Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Y azılım Mühendisliği 1 İngilizce B
4 yıllık programlardan mezun olup Eğitim Bilimleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ve Eğitim Programları ve Öğretim bölümlerinde yüksek lisans yapmış olmak 1 İngilizce C
Tıp Fakültesi 1 İngilizce B

ÖSYM Uzman Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuru sırasında adaylarda aranacak olan genel şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Yükseköğretim kuramlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı bulunan bölümünden yahut buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul gören dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.
  • Yukarıdaki tabloda gösterilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yahut bunlara denk kabul gören sınavlarla belgelemek.
  • Başkanlığın görev alanı ile alakalı konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Başvuru sırasında adaylarda aranacak olan özel şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

 ÖSYM Personel Alımı İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

a) Adaylar ais.osym.gov.tr üzerinden kullanıcı adı ve şifreleriyle “2016 Ösym Yerli Sözleşmeli Uzman Alımı” linkine tıklayarak “Başvuru Formu”nu eksiksiz olarak dolduracaklar ve sistemden aldıkları “2016 ÖSYM YERLİ SÖZLEŞMELİ UZMAN ALIMI ADAY BAŞVURU KAYIT BİLGİLERİ” belgesinin çıktısını alarak Başvuru için gerekli belgelere ekleyeceklerdir.

b) Başvuru Formuna ek olarak adaylar başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri ibraz edeceklerdir;

1. Yükseköğrenim diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı yahut Başkanlık aracılığıyla onaylı örneği,

2. KPDS, YDS yahut buna denk kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan sınavlardan yukarıdaki tabloda gösterilen düzeyde puan durumunu gösterir sonuç belgesi,

3. T.C. kimlik numarası beyanı,

4. Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı,

5. Sağlık yönünden görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı,

6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı,

7. Başkanlığın görev alanı ile alakalı konularda bilgi ve tecrübe sahibi olduğuna dair belge ibraz edenler (yüksek lisans ve/yahut doktora diploması, bu alanda görev yapan resmi yahut özel kuruluşlardan alınacak hizmet belgesi, katılım sertifikası vb.) sözlü sınavda ilk kez değerlendirilir.

Başvurular bu ilanın yayımlandığı tarihte ekranlara gelecek ve 27/05/2016 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda gösterilen belgelerle birlikte, Başkanlığımızın İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen yahut posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler, eksik belge ile ve ilanda gösterilen zaman zarfında yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu kabul gören adayların bildirimleri, son başvuru tarihini takip eden 5 (beş) iş günü sonunda (sonuc.osym.gov.tr) sistemi üzerinden görülebilecek ve bunun dışında başka bir açıklama yapılmayacaktır. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara ÖSYM İş Başvuru Formu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu