Bilgi Arşivi

Reel Sayılar Nelerdir?, Reel Sayılar Kümesi 2021

Reel Sayılar Nelerdir?, Reel Sayılar Kümesi, bilgi sitemizde Reel Sayılar Nelerdir?, Reel Sayılar Kümesi başlığı altında bilgi paylaştık. Reel Sayılar Nelerdir?, Reel Sayılar Kümesi ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Reel Sayılar Nelerdir?, Reel Sayılar Kümesi

Reel-Sayılar

Bu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza reel sayı yahut sayılar nedir sorusunu yanıt veremeye çalışacağız. Ayrıca reel olmayan sayılar nelerdir ve reel sayılar kümesi söz edeceğiz. En sonta reel sayılara örnekler vereceğiz.

Reel Sayılar Nelerdir?

Yani gerçek sayılar olan ve bir sayı sayma doğrusu üzerinde gösterilebilecek olanlara denir. Bir diğer adı ise gerçek sayılardır. Bu sayılara gerçek demek gerçek dünya çapında var olması veya var olacakları anlamına gelmez. Sadece bu sayılara gerçek demek bunların bir değer açıkladıği manasına gelir.

Reel Sayı Nedir?

Bu sayıları yaşantımızın her yerinde eğitim yaşamımızda, okulda, bakkalda, hastanelerde, yaşamımızı şekillendirecek olan üniversite sınavında kısacası günlük yaşantımızda her yerde göze çarpıyor.

Reel Sayılar Nedir?

İlkokulda, ortaokulda, lisede kısacası yaşamımız boyunca öğrendiğimiz tüm sayılar gerçek (reel) sayılardır.

Reel Sayılar Kümesi

Gerçek sayılar kümesi bazı kümeleri kapsar. Bu kümelerin içine tam olanlar kümesi, doğal sayılar kümesi, irrasyonel olanlar kümesi ve doğal olanlar kümesi girebilir. Bu kümeler matematiğin en mühim kümeleridir. Bu kümelerden 1 tanesi bile olmadığı halde tüm matematik alt üst olur. Bu kümelerin hepsini kapsayan yani bu kümelerin hepsinin üzerinde olan bir küme mevcuttur. O küme ise yine reel sayılar kümesidir.

Reel Olmayan Sayılar

Hepinizin aklına reel olmayan sayılar da mı var, sorusunun geldiğini biliyorum. Evet, reel olmayan sayılar da var üstelik bunlara da gerçek olmayan sayı deniyor. Buna örnek verecek olursak eğer Alman Matematikçi Euler’in örneğini verebiliriz. Euler, ‘i’ diye bir sayı keşfetmiş, bu sayının karesine ise -1 demiş. Böyle bir şey olamaz matematikte her sayının karesi pozitiftir. O yüzden Euler’in bu sayısı reel olmayan yani gerçek olmayan rakam kabul edilmiştir.

Reel Sayılar Hangileri

Reel sayılar hangileri sorusuna gelecek olursak. Unutmamak gerekiyor ki reel sayılar “R” harfi ile gösterilir. Bu sayılar arasına -3, -5, -7, 25, 28 gibi tam sayı öbekleri, rasyonel sayı öbekleri, irrasyonel sayı öbekleri ve 2, 4, 5, 8, 9 gibi doğal sayı öbekleri girebilir. Bunların hepsi gerçek yani reel sayılardandır.

Reel Sayılar Örnek

Bu sayılara -6, -9, -23, -30, 76, 78, 105, 210, 187, pi sayısı, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 kısacası tüm sayılar reel sayılara örnek verilebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu