Başvurular

Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022

Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlık Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere anlaşmali sağlık personeli alımı yapacağını açıklamıştır. İlan kapsamı içinde 12 bin 500 sağlık personeli alımı gerçekleştirilecektir.  İlan kapsamı içinde çocuk gelişimcisi, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, hemşire, ergoterapist, odyolog, perfüzyonist, psikolog, sağlık fizikçisi ve sağlık teknikeri alımı yapılacaktır. Adayların ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu, başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Sağlık Personeli Alımı İlanı 2017
  • Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Sağlık Personeli Alımı Başvurusu 2017
  • Düzeltme 

Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Sağlık Personeli Alımı İlanı 2017

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamı içinde istihdam edilmek üzere ÖSYM aracılığıyla yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde anlaşmali sağlık personeli alınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek anlaşmali sağlık personeli pozisyonlarının olduğu KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayına girecektır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim – Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin 500 Sağlık Personeli Alımı Başvurusu 2017

Adaylar tercihlerini, 7 – 13 Haziran 2017 tarihleri içinde tercih kılavuzunda gösterilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapacaktır. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen adayların, tercih işlemlerinin başlayacağı 7 Haziran 2017 tarihinden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın açıklamalarına istinaden önceden başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adayların ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre anlaşmali personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet anlaşmaleri sona erenler yahut bu kılavuzdaki anlaşmali pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar ile ilgili 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinde (*) ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında (**) bulunan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

(*) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinde bulunan hüküm: “…Böylelikle istihdam edilenler, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmalerinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmayi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kurumların anlaşmali personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”

(**) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında bulunan hükümler: “…Sözleşmeli personelin, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmasinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde anlaşmayi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının anlaşmali personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

  • Kısmi zamanlı yahut proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,
  • Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,
  • Eş yahut sağlık durumu sebebiyle yer değişikliği talebinde bulunmakla birlikte; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla birlikte o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması yahut en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) yahut (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.”

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı

Düzeltme 

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve alakalı alanlarda lisansüstü (yüksek lisans yahut doktora) öğrenim görmüş adayların, 12 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın açıklamalarına istinaden önceden başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adayların ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Yukarıda verilmiş olan görsel de Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı branşlara göre atama sayıları verilmiştir. En çok atama her zaman olduğu gibi yine hemşire kadrosuna yapılacak. 6 bin 368 hemşire alımı, bin 679 sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım) alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı 7 Haziran 2017 tarihinde ekranlara gelecek ve 13 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Adaylar bu tarihler içinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2017/5 kapsamı içinde tercihlerini yapabilecek.

Bu makalemizde Sağlık Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan 12 bin 500 sağlık personeli alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara Sağlık Bakanlığı İş İlanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu