Başvurular

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı 2022

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı 2022, iş başvuru bölümüzde Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı

Sağlık Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde 12 bin personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Adaylar ilana 7 ile 21 Ağustos 2019 tarihleri içinde ÖSYM İnternet adresi üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı İlanı 2019
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı İlanı 2019

Resmi Gazete’de Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı bugün yayımlandı. Yayımlanan ilana göre başvurular 7 ila 21 Ağustos 2019 tarihleri içinde alınacak. En fazla alım 6 bin 835 kişilik kontenjan ile hemşirelikten olacak.

İŞTE YAYIMLANAN İLANIN TAM METNİ

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamı içinde istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM aracılığıyla yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 12.000 anlaşmali sağlık personeli alınacaktır.

Sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek anlaşmali sağlık personeli pozisyonlarının olduğu KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayına girecektır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 7 – 21 Ağustos 2019 tarihleri içinde tercih kılavuzunda gösterilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapacaktır. ÖSYM’ye yahut Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen yahut elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ve Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen ve alakalı alanlarda lisansüstü (yüksek lisans yahut doktora) öğrenim görmüş adayların, 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Şahsen başvuru işlemini gerçekleştiremeyecek adaylar; Başkanlığın resmi internet sayfasında yayımlanan açıklama ekinde bulunan dilekçe ile birlikte T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartının Noter Onaylı örneği ile Yüksek Lisans/Doktora düzeyindeki diploma/mezuniyet belgesinin Noter onaylı yahut üniversite aracılığıyla “ASLI GİBİDİR” ibaresiyle onaylanmış ıslak imzalı örneğini (ve gerekmesi halinde ilave olarak kendi adlarına alınmış YÖK kararı örneğini) Devlet Personel Başkanlığı adresine iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırabileceklerdir. 19 Ağustos 2019 tarihi saygınlığıyla kuruma ulaşmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmayacaklardır.

Anılan Başkanlığın açıklamalarına istinaden önceden başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 5/A maddesine göre yahut Sağlık Bakanlığı veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dahil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre anlaşmali personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet anlaşmaleri sona erenler yahut bu kılavuzdaki anlaşmali pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar ile ilgili 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında (*) ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında (**) bulunan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında gösterilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

(*) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinde bulunan hüküm: “…Böylelikle istihdam edilenler, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmalerinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmayi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kurumların anlaşmali personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”

(**) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında bulunan hükümler: “.Sözleşmeli personelin, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmasinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde anlaşmayi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının anlaşmali personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

  • Kısmi zamanlı yahut proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,
  • Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,
  • Eş yahut sağlık durumu sebebiyle yer değişikliği talebinde bulunmakla birlikte; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla birlikte o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması yahut en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) yahut (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.”

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?

KPSS-2019/4 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Sağlık Bakanlığının anlaşmali pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamı içinde istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 07-21 Ağustos 2019 tarihleri içinde yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 21 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te bulunan KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzu kaidelerina göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tradresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir.

Genel Bilgiler

TABLO-1 663 Sayılı KHK’nın 45/A Maddesi Uyarınca Atama Yapılacak Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonları (Ortaöğretim Mezunları İçin)

TABLO-2 663 Sayılı KHK’nın 45/A Maddesi Uyarınca Atama Yapılacak Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonları (Ön Lisans Mezunları İçin)

TABLO-3 663 Sayılı KHK’nın 45/A Maddesi Uyarınca Atama Yapılacak Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonları (Lisans Mezunları İçin)

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Bu makalemizde Sağlık Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan 12 bin personel alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde başvuru bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurumca yayına giren diğer ilanlara Sağlık Bakanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu