Başvurular

Sağlık Bakanlığı 250 sürekli işçi alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı 250 sürekli olarak işçi alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılır?, iş başvuruları bölümünde Sağlık Bakanlığı 250 sürekli olarak işçi alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılır? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Sağlık Bakanlığı 250 sürekli olarak işçi alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılır? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

Sağlık Bakanlığı 250 sürekli olarak işçi alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alımı yapacak. İstanbul ili sağlık kuruluşlarında istihdam edilmek üzere yapılacak olan alımlar 17 Haziran 2020 ile 21 Haziran 2020 tarihleri içinde yapılacak. Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşların kadrolara göre en az ilkokul veya lise diplomalarına sahip olması gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir; 1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde gösterilen şartlarını taşımak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında bulunan özel şartları taşımak. 4. 18 yaşını tamamlamış olmak.

İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (17 Haziran 1985 ve ardındanki doğumlular başvuru yapacaktır). 6. Başvurulan; • Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim (5 yıllık ilkokul mezunu ile 8 yıllık ilköğretim okulundan 6., 7. ve 8. sınıfı terk edenler de dahil) mezunu olmak yahut en fazla önlisans mezunu olmak.

Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) en fazla lisans mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).

Elektrikçi (Genel) mesleği için ortaöğretim kurumlarının; elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarının birinden yahut endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının endüstriyel elektronik dalından yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; elektrik teknolojisi, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, endüstriyel elektronik, elektrik-elektronik teknikerliği, elektronik teknolojisi önlisans programlarının birinden yahut dengi programlardan mezun olmak.

Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı mesleği için ortaöğretim kurumlarının; bilişim teknolojileri alanı ve dallarının birinden yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilgisayar donanımı, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, muhabere ve elektronik bilgi sistemleri önlisans programlarının birinden yahut dengi programlardan mezun olmak.

Marangoz mesleği için ortaöğretim kurumlarının; ahşap teknolojisi alanı ve dalları yahut mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve dallarının birinden yahut inşaat teknolojisi alanının ahşap yapı sistemleri dalından yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; ağaç işleri yahut mobilya ve dekorasyon önlisans programlarının birinden yahut dengi programlardan mezun olmak yahut ortaöğretim kurumlarının yahut önlisans eğitim kurumlarının herhangi birinden mezun olmak. Ortaöğretim yahut önlisans eğitim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için; M.E.B.’den onaylı marangozluk ile alakalı belgeye sahip olmak yahut 3308 sayılı Kanuna göre marangozluk ile alakalı ustalık belgesi / usta öğreticilik belgelerinden birine sahip olmak yahut mevzuatına göre yetkili makamlardan alınmış mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı mesleği için ortaöğretim kurumlarının; tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ve dallarının birinden yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; yapı donatım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, doğalgaz,ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi, sıhhi tesisat ve doğalgaz, doğalgaz ve ısıtma, doğal gaz ve ısıtma, doğalgaz ve boru hatları teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi önlisans programlarının birinden yahut dengi programlardan mezun olmak.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı mesleği için ortaöğretim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojileri alanı ve dallarından yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojisi önlisans programından yahut dengi programdan mezun olmak.

Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) mesleği için ortaöğretim kurumlarının; kaynakçılık alanı/dalının birinden yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; kaynakçılık önlisans programından yahut dengi programından mezun olmak yahut ortaöğretim kurumlarının yahut önlisans eğitim kurumlarının herhangi birinden mezun olmak. Ortaöğretim yahut önlisans eğitim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için; M.E.B.’den onaylı kaynakçılık (oksijen ve elektrik) ile alakalı belgeye sahip olmak yahut 3308 sayılı Kanuna göre kaynakçılık ile alakalı ustalık belgesi / usta öğreticilik belgelerinden birine sahip olmak yahut mevzuatına göre yetkili makamlardan alınmış mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.

İnşaat Boyacısı/Boyacı mesleği için ortaöğretim kurumlarının; inşaat boyacılığı/boyacılık alanı/dalının birinden yahut dengi alan/dalının birinden mezun olmak yahut önlisans eğitim kurumlarının; inşaat boyacılığı/boyacılık önlisans programından yahut dengi programından mezun olmak yahut ortaöğretim kurumlarının yahut önlisans eğitim kurumlarının herhangi birinden mezun olmak. Ortaöğretim yahut önlisans eğitim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için; M.E.B.’den onaylı inşaat boyacısı/ boyacılık ile alakalı belgeye sahip olmak yahut 3308 sayılı Kanuna göre boya, boyacılık ve yüzey hazırlama ile alakalı ustalık belgesi / usta 7 öğreticilik belgelerinden birine sahip olmak yahut mevzuatına göre yetkili makamlardan alınmış mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almamış olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Sözlü sınav neticesinde başarılı olup atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında gösterilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda gösterilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ. 

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu