Başvurular

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Yapacağını Açıkladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda memur alımı yapacağını açıkladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı ilanı kapsamı içinde elektrik mühendisi, endüstri mühendisi, elektronik mühendisi, makine mühendisi, gemi inşa mühendisi, şehir plancısı, uzman, mütercim, ülkeler arası ilişkiler ve antlaşmalar uzmanı, iş hukuku ve anlaşma uzmanı, radyo televizyon uzmanı ve sosyal platform uzmanı alımı yapacaktır. Adaylar ilana 13 Kasım ile 6 Aralık 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından ulaşmanız olabilecekdür.

  • Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı 14 Memur Alımı İlanı Başvurusu
  • Mülakat Sınavı Tarihleri, Sınav Yeri ve Mülakat Sonuçları

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı İlanı 2017

Başvuru, sınav ve sınav sonrası işlemlere ait bütün kurallar bu kılavuzda açıklanmıştır. Bu kılavuzda bulunan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı aracılığıyla gerekli görüldüğü takdirde değiştirilebilir. Bu durumda izlenecek yol Sahil Güvenlik Komutanlığı aracılığıyla tespit edilen kamuoyuna İnternet aracılığı ile açıklamalur. Kanun ve yönetmeliklerle uyuşmazlık olması durumunda kanun ve yönetmelik geçerli olacaktır.

Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam edilmek üzere “Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri ışığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla devlet memuru alımı yapılacaktır.

HINIS INVANfl DERECESİ ALIM

YAPILACAK

KONTENJAN

CİNSİYETİ BAŞVURAN ADAYLARDA

ARANACAK NİTELİKLER

ALINACAK İL

(ALIM

MİKTARI)

MERKEZİ

SINAV

NOTU

THS Elektrik

Mühendisi

8 1 K/E Fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik

ve Elektronik Mühendisliği yahut Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümlerinin

birinden mezun olmak ve buna ilave olarak “Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi” sahibi olmak.

ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60
THS Endüstri

Mühendisi

8 3 K/E Fakültelerin Endüstri Mühendisliği

bölümünden mezun olmak.

ANKARA (3) 2016 YILI

KPSSP03

ASGARİ

60

THS Elektronik

Mühendisi

8 1 K/E Fakültelerin; Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği yahut Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünden mezun olmak ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60
THS Makine

Mühendisi

8 1 K/E Fakültelerin Makine Mühendisliği

bölümünden mezun olmak

ANKARA (1) 2016 YILI

KPSSP03

ASGARİ

60

THS Gemi İnşa Mühendisi 8 1 K/E Fakültelerin Gemi İnşa Mühendisliği, Gemi

İnşaatı Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünden mezun olmak

ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60
THS Şehir

Plancısı

8 1 K/E Fakültelerin Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu olmak. ANKARA (1) 2016 YILI

KPSSP03

ASGARİ

60

GİHS Uzman 9 1 K/E Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme bölümünde yüksek lisans yapmış olmak. ANKARA (1) 2016 YILI

KPSSP03

ASGARİ

60

HINIS INVANfl DERECESİ ALIM

YAPILACAK

KONTENJAN

CİNSİYETİ BAŞVURAN ADAYLARDA

ARANACAK NİTELİKLER

ALINACAK İL

(ALIM

MİKTARI)

MERKEZİ

SINAV

NOTU

GİHS Mütercim

(İngilizce)

9 1 K/E Fakültelerin; İngiliz Dili ve Edebiyatı,

Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) yahut Çeviribilim (İngilizce) bölümlerinin birinden mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS Sınavında en az (B) düzeysinde İngilizce sınav notu bulunmak yahut ülkeler arası geçerli sınav notu olup ÖSYM aracılığıyla YDS eşkıymetliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60

(NOT-1)

GİHS Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı 9 1 K/E Fakültelerin Uluslararası İlişkiler

bölümünden mezun olmak ve buna ilave olarak YDS Sınavında en az (B) düzeysinde İngilizce sınav notu bulunmak yahut ülkeler arası geçerli sınav notu olup ÖSYM aracılığıyla YDS eşkıymetliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60

(NOT-1)

GİHS İş Hukuku ve

Sözleşme

Uzmanı

9 1 K/E Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunu olmak. ANKARA (1) 2016 YILI

KPSSP03

ASGARİ

60

GİHS Radyo

Televizyon

Uzmanı

9 1 K/E Fakültelerin Radyo Televizyon, Radyo ve

Televizyon, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) düzeysinde İngilizce sınav notu bulunmak yahut ülkeler arası geçerli sınav notu olup ÖSYM aracılığıyla YDS eşkıymetliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60

(NOT-1)

GİHS Sosyal

Medya

Uzmanı

9 1 K/E Fakültelerin Yeni Medya bölümü mezunu

olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) düzeysinde İngilizce sınav notu bulunmak yahut ülkeler arası geçerli sınav notu olup ÖSYM aracılığıyla YDS eşkıymetliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

ANKARA (1) 2016 YILI KPSSP03 ASGARİ 60

(NOT-1)

Yabancı dil puanı bulunmayan adaylar, ÖSYM’nin 2017 yılı sınav takviminde bulunan ve 25 Kasım 2017 tarihinde yapılacak e-YDS sınavına girebilir, alacağı puanın yeterli olması durumunda başvuru yapabilir. (e-YDS sınavının başvuruları halihazırda sürdürmekte olup, 16 Kasım 2017 tarihinde sona erecektir.)

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde gösterilen genel şartlara sahip olmak.
  • İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul saygınlığıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle alakalı olarak KPSS’ye girmiş olmak.
  • Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan çeşitlerinden, gösterilen asgari KPSS notunu almış olmak.
  • Yapılacak başvurularda; 2016 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03 puan türü kullanılacaktır (Alım yapılacak tüm unvanlar B Grubu kadro statüsünde olduğundan yukarıda gösterilen puan türleri kullanılmaktadır).
  • Başvuru bitiş tarihi saygınlığıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (son başvuru gün ay 1999 ve önceden doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1982 ve ardından doğanlar başvurabilir.).
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluş unda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve anlaşmali subay, anlaşmali astsubay, uzman erbaş yahut anlaşmali er olarak anlaşmasi feshedilmiş yahut halen çalışıyor olmamak.
  • Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • İlan edilen kadro unvanının hizasında gösterilen niteliklere sahip olmak.

NOT: Başvuruda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve ardından doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan yahut evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları (ataması yapılmış olsa dahi) hangi etapta olursa olsun geçersiz sayılmaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 14 Memur Alımı İlanı Başvurusu

Adaylar başvurularını internet üzerinden 13 Kasım-06 Aralık 2017 tarihleri içinde www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Başvurular; 13 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 15:00’de başlayıp, 06 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 14:00’de sona erecektir. Adaylar internet üzerinden başvurularını yaparken;

  • Diploma yahut mezuniyet belgelerinin ön yüzünü (arka yüzünü yüklemeyiniz),
  • İlave olarak adaylardan istenen belge/sertifika/ruhsat vb. dokümanların ön yüzünü (arka yüzünü yüklemeyiniz),
  • Diplomalarında başvuru yapacakları unvana yönelik olarak istenen kaynak bölümlerin tam isimleri yazmayan, fakat istenen bölümle mezun olduğu bölümün denk olduğunu değerlendiren adaylar ile yurt dışında öğrenim görmüş adaylar; Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) alacakları denklik belgesini (Denklik belgesi temin işlemleri hemen hemen 1 ay sürebilmektedir. Adayların bu yöndeki isteklerini yeteri süre kadar öncesinde yapmaları ve denklik belgesini başvuru süresi içinde sisteme yüklemeleri önem arz etmektedir), okunaklı bir biçimde taratarak/fotoğrafını çekerek sisteme yükleyeceklerdir. Okunaksız olarak (bulanık/uzak/kırışık/eksik görünen vb.) sisteme yüklenen belge değerlendirmeye alınamayacak ve bu hususta sorumluluk adayın kendisinde olacaktır.

İnternet ortamı dışında posta yoluyla yahut şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Daha önce Sahil Güvenlik Komutanlığına başvuran fakat çeşitli nedenlerle başvurusu kabul edilemeyen veya ataması yapılamayan adayların, önceki başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu durumda olan adayların bu kılavuz esaslarına göre yeniden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

NOT: Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının anne, baba yahut eşinin şehit gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında almış oldukları merkezi sınav (KPSS) puanına aldığı puanın (tespit edilen taban puanı almış olmak şartıyla) %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puanları dikkate alınır (Varsa bu belge de sisteme yüklenecektir).

Sadece yabancı dil puanı istenen unvanlar için değerlendirmeye alınacak Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin geçerlilik süreleri, başvuru tarihi saygınlığıyla YDS, KPDS ve ÜDS için 5 yıl, TOEFL, TOEIC, IELTS, FCE, CAE ve CPE için 2 yıl olarak kabul edilecektir. Başvurular sırasında yalnız bir unvan tercih edilecek, birden fazla unvan için tercihte bulunulmayacaktır.

Başvuruları uygun görülen adaylar içinden, merkezi sınav notuna göre en yüksek puan alandan başlamak üzere alım yapılacak miktarın 8 katı kadarı aday mülakat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Aday listeleri, adayların mülakat sınavına tabi tutulacakları tarihler, yer ve zaman 20 Aralık 2017 tarihinden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığının www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinde yayımlanacak ve adaylara tebliğ niteliğinde olacaktır. Adaylara bunun bunun yanında posta, telefon vb. araçlar ile tebligat yapılmayacaktır.

Sınavlarda başarılı olan adaylar; 11.11.2016 tarihli ve 9431 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Adayı Olur.” kararlı sağlık raporu almak üzere alakalı tam teşekküllü hastanelere sevk edileceklerdir. (Adaylar; gönderildiği hastanede sağlık kurullarınca kendilerine verilen olumsuz ön raporlara ön rapor tarihinden bu yana 3 gün içinde itiraz edebilir ve alakalı hastaneye gönderildikleri tarihten bu yana 1 ay içinde ön sağlık kurulu raporlarını Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim etmekle sorumludurlar. Bu süreden sonra gelecek raporlar dikkate alınmayacaktır.) İlgili hastanelerden “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Adayı Olur.” kararlı sağlık raporu alan adayların, haklarında güvenlik tahkikatı işlemleri başlatılacaktır. Güvenlik tahkikatı olumlu yanıtlanan adayların atamaları yapılacaktır.

Mülakat Sınavı Tarihleri, Sınav Yeri ve Mülakat Sonuçları

Mülakat sınavı tarihleri, sınav yeri, sonuçların açıklanacağı tarih adaylara başvuru sonuçları ile birlikte bilahare açıklanacaktır.

NOT: Yapılacak açıklamalar adaylara tebliğ niteliğinde olacak, adaylara bunun bunun yanında posta, telefon vb. yollarla tebligat yapılmayacak ve sorumluluk tamamen adayların kendisine ait olacaktır.

  • Başvuru Başlangıcı : 13 Kasım 2017 Saat 15:00
  • Başvuru Bitişi : 06 Aralık 2017 Saat 14:00
  • Mülakat Sınavına Gireceklerin İlanı : 20 Aralık 2017’den sonra

TÜM ADAYLARIN BU İLANI EKSİKSİZ VE GÜNCEL OLARAK GÖREBİLMELERİ İÇİN SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞININ www.sahilguvenlik.gov.tr İNTERNET ADRESİNİ ZİYARET ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Bu kılavuzda bulunan bilgiler dışındaki sorularınız için aşağıdaki numarayı arayabilirsiniz.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI Personel Temin ve Seçim Şube Müdürlüğü Telefon 0 (312) 416 45 60

Bu makalemizde Sahil Güvenlik Komutanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan memur alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren ilanlara Sahil Güvenlik Komutanlığı iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MEMUR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, memur alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan memur alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu