Başvurular

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021, başvurular bölümümüzde Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021

Şartlı eğitim yardımı başvuru şartları nelerdir, şartlı-eğitim yardımı başvurusu, ptt şartlı-eğitim yardımı sorgulama, şartlı eğitim yardımı başvuru e-devlet, Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır, şartlı-eğitim yardımı lise nedir, Şartlı eğitim yardımı başvurusu yap, şartlı eğitim yardımı e-devlet, SGK eğitim yardımı başvuru gibi konularda bilgi sahibi olmak isteyen bireyler içeriğimizde tüm bilgileri bulabilirler.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Şartlı eğitim yardımı, bir çeşit eğitim destek fonu olarak da görülebilir. Maddi kuvvetlikler sebebiyle çocuklarını okula göndermede kuvvetlik çeken düşük gelirli ailelere verilen maddi destektir. Çocukların eğitimi bu program aracılığıyla finanse edilebilir. Şartlı eğitime destek, bölge valisine bağlı SYDV aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu noktada, SYDV’nin ne olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. SYDV, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” manasına gelmektedir. Vakıf her bölgeye dağılmış ve o bölgedeki gereksinimi olanlara sosyal yardım sağlamakla sorumludur. Bölge yönetiminin eğitim destek programlarından birisi olan vakıf aracılığıyla şartlı eğitim desteği de verilmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle çocuklarını okula göndermekte zorlanan ailelere şartlı eğitim desteği verilmektedir. Anne yaşıyorsa yardım anneye bağlanmakta aksi takdirde yasal vasi yardımı alabilir. Şartlı eğitim yardımı, gerekli koşullar yerine getirildiği takdirde zorunlu eğitim sırasında ödenir. Diğer bir deyişle çocuğun eğitim desteği liseden ayrılıncaya kadar devam eder. Eğitim desteği için başvuran bireylerde aranan şartlar ise;

  • T.C vatandaşı olmak,
  • Yardım alabilmek için anne yahut yasal vasinin yaşı 18 yaşından büyük olmalı,
  • Yardım için başvuran aileler, ihtiyaç sahibi olduklarını ispatlamalı. Böylelikle bir gelir testi yapılmalı,
  • Aile sağlık sigortasına sahip olmamalı,
  • Çocuk eğitim yaşamına tam anlamıyla devam etmelidir. Yardım aldıktan sonra çocuğun okula gitmedi tespit edilirse yardım kesilir.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitim parası sayılan bu yardım, ilçe yetkililerine bağlı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla sağlandığını belirtmiştik Başvurular her ilçede bulunan SYD Vakıflarına yapılmaktadır. Şartlı eğitim yardımı için nasıl başvurabilirim? diyorsanız başvuru sürecini siz değerli okurlarımız için sıra sıra anlatalım;

  • Başvuru yapabilmek için SYDV’ye şahsen müracaat etmelisiniz.
  • Anne veya çocuğun yönünden sorumlu kişi, gerekli belgelerle birlikte bağlı olduğu ilçenin SYDV’sine başvuru yapabilir.
  • Vakıf, sunulan belgeleri değerlendirdikten sonra aileye başvuru sonucu bildirmektedir.

SYDV’ye yapılacak olan yardım başvurusunun şahsen gerçekleştiğini yukarıda açıkladık. Başvuru esnasında gerekli belgeler ise;

  • Çocuğun ve yardımı alacak birinin kimlik kartları,
  • Hane başvuru kayıt formu,
  • Öğrenci belgesi,
  • Ailenin muhtaçlığını söyleyen belge,
  • Şartlı eğitim ve sağlık yardımı takip formu

Bu belgeler başvuru esnasında gerekli olmaktadır. Başvuru için istenen belgeleri ile ilgili bilgi verecek olursak;

  • Ailenin gereksinimlerini teyit eden belge de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından elde ediliyor. Gelir kriterine göre yapılan araştırmaya göre bu belge zor durumdaki ailelere verilmektedir. Bu belgeyi bir işlem için zaten aldıysanız, vakfa zaten kaydoldunuz demektir. Böylelikle, belgeyi yeniden almanıza gerek yoktur. Lakin, bu tür bir yardım için ilk kez başvuruyorsanız, bir gelir testine girmeli ve bir yardım belgesi almalısınız.
  • Başvuru kayıt formu ve şartlı eğitim ve sağlık yardımı takip formu, vakıf aracılığıyla sağlanmaktadır. Başvuru talep edildiğinde görevli aracılığıyla kişiyinıza verilecek bu formları eksiksiz bir biçimde doldurmalısınız.
  • Öğrenci kimliğinde, çocuğun okuduğu okul ve sınıfla alakalı bilgiler açıkça gösterilmelidir. Bu belgeyi okul yönetiminden edinebilirsiniz. Dilerseniz elektronik okul sistemini de kullanabilirsiniz. Lakin belgede net bir imza olmalıdır.
Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021
Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 2021

Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Şartlı eğitim yardım başvurusu ardından yardım almaya uygun olunup olunmadığını sorgulamanın 3 yolu mevcuttur. Şartlı eğitim yardımı sorgulama işlemleri;

  1. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
  2. Telefon ile sorgulama
  3. İnternet üzerinden

şartlı eğitim yardım başvurusu sorgulanabilmektedir.

BENZER YAZI: Devlet Bursu Nasıl Alınır? 2021 Şartları Nelerdir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Sorgulama

Şartlı eğitim yardımı başvurusunun sonucu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için başvurduğunuz kurumu ziyaret edebilirsiniz. Yetkili insana kimliğinizi göstererek başvurunuzun durumunu öğrenmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

Telefon ile Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulaması

Bilgi almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın çağrı merkezini de kullanabilirsiniz. ALO 144‘ü arayarak başvuru süreci ile alakalı bilgi alabilirsiniz.

İnternetten Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama E-devlet

E-Devlet üzerinden başvurduğunuz yardımın sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Sadece gerekli olan TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine sahip olmalısınız. E-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek 2,5 TL’ye e-devlet şifresini alabilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Yapılır? Ne Zaman Yatar?

Şartlı eğitim yardımı toplu olarak yılın bir ayı içinde verilmektedir Bu ücretli aylar ise; Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım ayları olmaktadır. Bu aylarda ödemeler genelde ayın 24’ü ile 28‘i içinde yapılmaktadır. Yardımın ödemeleri birinin T.C kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleşir.

Şartlı Eğitim Parası Ne Kadar? 2021

Şartlı yardımın miktarı çocuğun eğitim düzeyine ve cinsiyetine bağlıdır. Yardım miktarı:

  1. İlkokula giden erkekler için aylık 35 TL, ilkokula devam eden kızlar için aylık 40 TL,
  2. Liseye devam eden erkekler için aylık 50 TL, ortaokula devam eden kızlar için aylık 60 TL

olarak verilmektedir.

Maddi Yardım Başvurusu

Diğer tüm devlet yardımları gibi, şartlı eğitim yardımı PTT şubeleri aracılığıyla ödenir. Yardım alma hakkınız varsa, kimlik belgelerinizi tercih ederek herhangi bir PTT şubesine başvurabilirsiniz. Burada PTT’den çocuk yardımı öğrenebilir ve alabilirsiniz. Başvuru sürecinde yardımdan yararlanacak birinin Ziraat Bankası hesabına sahip olduğu belirtilirse yardım bu hesaba da yatırılabilmektedir. Bu konu ile ilgili başvuru sürecinde sizinle ilgilenen vakıf yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu