Başvurular

Sayıştay Başkanlığı denetçi yardımcısı alımı yapıyor 2022

Sayıştay Başkanlığı denetçi yardımcısı alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Sayıştay Başkanlığı denetçi yardımcısı alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sayıştay Başkanlığı denetçi yardımcısı alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sayıştay Başkanlığı denetçi yardımcısı alımı yapıyor

Sayıştay Başkanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde denetçi yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Sayıştay Başkanlığı ilan kapsamı içinde 45 denetçi yardımcısı alımı yapacaktır. Adaylar ilana 8 Ocak 2019 ile 15 Ocak 2019 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • Sayıştay Başkanlığı 45 Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2019
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

Sayıştay Başkanlığı 45 Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2019

Sayıştay Başkanlığınca aşağıdaki nitelikleri taşıyanlar içinden halen boş bulunan 45 (kırkbeş) adet kadro için Denetçi Yardımcısı adayı alınacaktır. Aday adayları, eleme, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacaktır.

Eleme sınavı 23 Şubat 2019 tarihinde Ankara,da yapılacaktır. Sınav, saat 10.15’te ekranlara gelecektır. Sınavın yanıtlama süresi 90 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınava girecek bireylerde;

  • 57 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel nitelikleri taşımak,
  • Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1984 ve ardındanki doğumlular)
  • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurt içi yahut yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,
  • Sağlıkla alakalı, denetçilik görevini sürekli olarak olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak,

şartları aranır.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

08-15 Ocak 2019 tarihleri içinde olacaktır. Geç başvuru günü 23 Ocak 2019 tarihidir. Sınava başvurular Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yahut bireysel olarak İnternet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri içinde alacaklardır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan ve/yahut eğitim bilgilerinde değişiklik olan adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezlerinden yapacaklardır. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını, bireysel olarak İnternet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile yahut diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır. Eleme sınavında başarılı olan adayların tabi tutulacağı klasik usule göre tertip edilen yazılı sınav iki oturum halinde aşağıdaki alanlarda, gösterilen tarih ve saatlerde uygulanacaktır.

  • I. Oturum: 27 Nisan 2019 Cumartesi 10:15-12:15/14:45-16:45
  • II. Oturum: 28 Nisan 2019 Pazar 10:15-12:15/14:45-15:45/15:45-16:45

Yazılı sınav klasik usule göre Hukuk, Maliye, İktisat, Kompozisyon, Seçimlik Grup (Ticaret Hukuku yahut Muhasebe) alanlarında ÖSYM aracılığıyla yapılacaktır. (Kompozisyon, adaylara verilen bir A4 yaprağında sınırlandırılmış alana yazılacaktır.) Yazılı sınav alanlarından Ticaret Hukuku ve Muhasebe seçmeli olup, aday adayları seçecekleri alanı aday başvuru formunda belirteceklerdir. Yazılı Sınava katılma hakkını elde eden adaylar, sınava, yazılı sınavın yapılacağı hafta içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri yazılı sınava hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi ile gireceklerdir. Sınav sonuçlan ÖSYM’nin İnternet sayfasından açıklamalacak, adayların adresine bunun bunun yanında sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden yahut mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Başkanlığımız ile ÖSYM içinde yapılan protokol Başkanlığımızın (http://www.sayistay.gov.tr) web-sitesinde yayına girecektır. Protokolde, sınavla alakalı bilgiler, adayların uyması gereken hususlar ayrıntılı olarak söylenmektedir. Ayrıca, adaylar ÖSYM’nin İnternet sitesinden de sınava ilişkin geniş bir şekilde bilgileri içeren kılavuza ulaşabilirler. Adayların protokol ve kılavuzda bulunan hükümlere uygun hareket etmeleri gerekmektedir.

Yazılı Sınavı kazanmış sayılanlar, mülakat sınavına katılma hakkını elde ederler. Sayıştay Başkanlığınca yapılacak mülakat sınavının yeri ve zamanı bildirileceğinden, adayların; tebligat, mail adresleri ile bir A4 sayfasını geçmeyecek biçimde el yazısı ile fotoğraflı özgeçmişlerini Sayıştay Başkanlığı İnsan Kaynakları Birim Başkanlığı İnönü Bulvarı No:45 Balgat-Çankaya/ANKARA adresine şahsen yahut postayla göndermeleri/teslim etmeleri gerekmektedir. Başarılı sayılanlar Sayıştay İnternet sitesinde yayımlanacaktır. Sonuçlar Başkanlıkça alakalılere bunun bunun yanında açıklamalacaktır.

Başvuru koşullarına aykırılıktan kaynaklanan sorumluluk başvuru sahibine aittir. Sayıştay Başkanlığının sorumluluğu bulunmaz. Adaylardan başvuru koşullarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, hiçbir hak talep edemezler.

Bu makalemizde Sayıştay Başkanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan denetçi yardımcısı alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER SAYIŞTAY HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, sayıştay hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan sayıştay açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu