Başvurular

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 2022

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak 2022, iş başvuru bölümüzde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Sermaye Piyasası Kurulu veya bilinen kısa ismi ile SPK yayınlamış olduğu ilan ile 38 uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. SPK uzman yardımcısı alımı ilanına adaylar 10 Nisan 2017 ile 21 Nisan 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile diğer geniş bir şekilde ilan bilgilerine haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017
  • SPK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Tarihi ve Yeri 2017
  • SPK Uzman Yardımcısı Alımı Başvurusu 2017
  • Adaylardan İstenilen Belgeler

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 38 Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2017

Sermaye Piyasası Kurulu’nda Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 25 adete kadar “Uzman Yardımcısı” ve 5 adete kadar Bilişim Uzman Yardımcısı ile Avukatlık Hizmetleri sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 8 adete kadar Uzman Hukukçu Yardımcısı kadrolarında görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak yeter sayıda aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacaktır. Adaylarda aranan başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak,
  • Uzman Yardımcısı için, ÖSYM aracılığıyla yapılan 2015 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik yahut 2016 KPSS LİSANS sınavlarında KPSSP5 yahut KPSSP54 puanı 80 ve üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 500 kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları sebebiyle 500 üncü sıradaki aday rakamının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.),
  • Uzman Hukukçu Yardımcısı için, ÖSYM aracılığıyla yapılan 2015 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik yahut 2016 KPSS LİSANS sınavlarında KPSSP103 puanı 80 ve üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 160 kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları sebebiyle 160 üncü sıradaki aday rakamının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.),
  • Bilişim Uzman Yardımcılığı için, ÖSYM aracılığıyla yapılan 2015 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik yahut 2016 KPSS LİSANS sınavlarında KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3, KPSSP4, KPSSP5, KPSSP6, KPSSP7, KPSSP8 puan çeşitlerinden herhangi birinden 80 ve üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 100 kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları sebebiyle 100 üncü sıradaki aday rakamının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.),
  1. Uzman Yardımcısı için, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, İşletme ve Ekonomi, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Hukuk, Fen, Fen – Edebiyat, Mühendislik, Ticari Bilimler Fakültelerinin ve 4 yıllık eğitim veren; Bankacılık ve Sigortacılık, Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik, Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokullarının bölümleri olan,
  2. Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi/İktisat, Ekonomi ve Finans, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Hukuk, İktisat, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İşletme, İşletme Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Mühendisliği, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği, Pazarlama, Sermaye Piyasası, Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden yahut yukarıda sayılanlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul gören yabancı fakülte yahut yüksekokullardan mezun olmak,
  3. Uzman Hukukçu Yardımcısı için, Üniversitelerin Hukuk fakültelerinden yahut buna denk olduğu yetkili makamlarca kabul gören yabancı fakülte yahut yüksekokullardan mezun olmak ve avukatlık stajını tamamlamış bulunmak yahut en geç sözlü sınav tarihinden 1 hafta önce staj bitim belgesini Kurul’a vermek (staj bitim belgesini söz konusu zaman zarfında getirmeyenler sözlü sınava alınmazlar)
  4. Bilişim Uzman Yardımcılığı için, En az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden yahut yukarıda sayılanlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul gören yabancı fakülte yahut yüksekokullardan mezun olmak,
  •  01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
  •  Sermaye Piyasası Kanunu ve diğer mali yasalara göre suç sayılan bir eylem bundan dolayı aleyhine verilmiş bir hüküm bulunmamak,
  • Giriş işlemleri bundan dolayı gerçeğe aykırı bilgi ve belgeler vermemek, beyanda bulunmamak,
  • Diğer nitelikler yönünden “Sınav Broşürü”nde gösterilen şartları taşımak.

SPK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Tarihi ve Yeri 2017

Sınav Tarihi: Giriş sınavının yazılı aşaması 06 Mayıs 2017 tarihinde sabah ve öğle saatlerinden sonra, 07 Mayıs 2017 tarihinde öğle saatlerinden sonra ayrı bölümler halinde Uzman Yardımcılığı için altı, Uzman Hukukçu Yardımcılığı için beş, Bilişim Uzman Yardımcılığı için dört ayrı oturum şeklinde yapılacaktır.

Sınav Yeri: Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 06500 Beşevler / A NKARA

Sınav yeri ve/yahut tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurulun (http://www.spk.gov.tr) internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.

Giriş sınavının yazılı bölümünde başarılı olanlar, Kurul aracılığıyla sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Sözlü sınavın yapılacağı tarih, yer ve saat Kurulun yukarıda gösterilen internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.

SPK Uzman Yardımcısı Alımı Başvurusu 2017

Giriş Sınavı’na katılabilmek için “Başvuru Formu” ve isten en belgelerle, 10 Nisan – 21 Nisan 2017 tarihleri (saat 9.30 – 17.30) içinde Kurul’un Ankara’daki merkezine elden yahut posta yoluyla başvurulması gerekmektedir. İstenilen belgelerin en geç son başvuru günü saat 17:30’a kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru süresi içinde Kurula ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Sermaye Piyasası Kurulu ve meslek personelinin görev ve yetkilerini, sınava katılma koşullarını, sınav konularını, sınavların yapılış şeklini ve sınavların değerlendirilmesi ile alakalı ayrıntılı bilgileri içeren “Sınav Broşürü” ve “Başvuru Formu” Kurul’un aşağıda adresleri gösterilen Ankara Merkezinden yahut internet sayfasından (www.spk.gov.tr) temin edilebilir.

Adaylardan İstenilen Belgeler

  • Sermaye Piyasası Kurulunun Ankara Merkezinden yahut www.spk.gov.tr adresinden temin edilecek 4 sayfadan bir araya gelen başvuru formu (Başvuru formu eksiksiz doldurulmalı ve adayın fotoğrafı yapıştırılmalıdır.)
  • Öğrenim belgesinin fotokopisi (Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte)
  •  KPSS Sonuç Belgesinin fotokopisi
  •  Son bir yıl içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf

Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kurula yapılan başvurular, Sınav Komisyonunca değerlendirildikten sonra yarışma sınavına katılabileceklerin isimleri ile sınav başlama saati, Kurulun (http://www.spk.gov.tr) internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir. Yarışma sınavına kabul edilecek adaylara Kurul yazılı, e-posta yahut telefonla bunun bunun yanında bildirim yapmakla mükellef değildir. Sınava Giriş Belgeleri 04-05 Mayıs 2017 tarihlerinde saat 17:30’a kadar adaylara Ankara Merkezden elden verilecektir.

Kurul’da iki kez giriş sınavına girip de başarı sağlayamayanlar üçüncü bir sınava alınmazlar. Sınava katılabileceği tespit edilmiş olup isimleri ilan olunan adaylardan, ardından sınava katılma şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı bilgi verdiği yahut herhangi bir biçimde gerçeği sakladığı tespit edilenler yarışma sınavına alınmazlar. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bu bireyler, hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Sermaye Piyasası Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilecek olan 38 uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu