Başvurular

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yayınlamış olduğu ilan ile çok sayıda anlaşmali personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ilan kapsamı içinde 3 hava trafik kontrolörü, 2 uçuş tabibi, 3 uçuş teknisyeni ve 3 helikopter makinisti alımı yapacak. Adaylardan talep edilen başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgiye haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı İlanı 2016
  • Hava Trafik Kontrolörü Alımı
  • Uçuş Tabibi Alımı
  • Uçuş Teknisyeni Alımı
  • Helikopter Makinisti Alımı
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı İş Başvurusu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı İlanı 2016

5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanununun 25 inci maddesi ikaznca aşağıdaki tabloda gösterilen nitelik ve sayıda İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) Hava Trafik Kontrolörü ve Uçuş Tabibi” ile 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekli 1 sayılı cetvelinde bulunan sınav şartı aranmaksızın hizmete alınacak anlaşmali personel pozisyon unvanlarından 4/B hizmet anlaşmali “Uçuç Teknisyeni ve Helikopter Makinisti ” alınacaktır.

Hava Trafik Kontrolörü Alımı

4 yıllık yükseköğretim kurumlarının Hava Trafik Kontrolörlüğü eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak yahut mesleğinde tecrübeye sahip bulunmak (Sivil hava trafik kontrolör lisansı ile çalışmış olmak.). İngilizce dilinden, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (2012 Mayıs-Kasım KPDS, 2013, 2014, 2015, 2016 senelerında tertip edilen YDS ve e-YDS) başvuru tarihi itibariyle en az (C) düzeyinde puan almış olmak yahut Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca denkliği kabul gören ulusal ve ülkeler arası düzeydeki sınavlardan bu puana denk puan almış olmak. Hava trafik kontrolörü olarak istihdam edilecek olan personellerin alacakları ücret aşağıda açıklanmıştır. Adaylar Ankara, İstanbul, Antalya Nevşehir illerinde çalışacaklardır.

  • 20 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.982,37 TL
  • 10-20 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.557,32 TL
  • 0-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.101,91 TL

Uçuş Tabibi Alımı

Adayların tıp fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir. Adaylar Ankara, İstanbul, Antalya ve Nevşehir illerinde çalıştırılacaktır. Uçuş tabibi olarak istihdam edilecek olan personeller aşağıda belirtmiş olduğumuz maaşı alacaklardır.

  • 5 yıl üzeri mesleki tecrübesi ve geçerli Uçuş Tabipliği Kursu Sertifikasına yahut Hava-Uzay Hekimliği Uzmanlık Belgesine sahip olanlar: 6.982,36 TL
  • 3-5 yıl arası mesleki tecrübesi ve geçerli Uçuş Tabipliği Kursu Sertifikasına yahut Hava-Uzay Hekimliği Uzmanlık Belgesine sahip olanlar: 6.557,32 TL
  • 0-3 yıl mesleki tecrübesi olanlar.: 6.101,91 TL

Uçuş Teknisyeni Alımı

Adaylarda geçerli hava aracı bakım personel lisansına sahip olmak ve  bakım hususunda lisanslı olarak 3 yıl iş tecrübesine sahip olma şartları aranmaktadır. Adaylar Ankara, İstanbul, Antalya ve Nevşehir illerinde çalıştırılacaktır.  Uçuş teknisyeni olarak çalıştırılacak olan personeller aşağıda belirtilmiş olan fiyatları alacaklardır.

  • 10 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.458,28 TL
  • 5-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.024,26 TL
  • 5 yıldan az mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7.156,23 TL

Helikopter Makinisti Alımı

Geçerli hava aracı bakım personel (helikopter) lisansına sahip olmak. Bakım hususunda lisanslı olarak 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak. Adaylar Ankara, İstanbul, Antalya ve Nevşehir illerinde çalıştırılacaktır. Helikopter manikisti olarak çalıştırılacak olan personeller aşağıda belirtilmiş olan fiyatları alacaklardır.

  • 10 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.458,28 TL
  • 5-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 8.024,26 TL
  • 5 yıldan az mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7.156,23 TL

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü http://web.shgm.gov.tr/tr/genel-açıklamalar/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi aracılığıyla doldurulacak fotoğraflı “İş Talep Formu”,
  • T.C. kimlik numarası yazılı beyanı,
  • Diploma yahut mezuniyet belgesi örneği,
  • Adli sicil beyanı,
  • Görevini yapabilecek derecede sağlıklı olduğuna dair yazılı beyan,
  • Alınan eğitimlere ilişkin sertifika emsallari,

Adaylardan bunun bunun yanında aşağıda belirtilmiş olan özel belgeler talep edilecektir.

Uçuş Teknisyeni Helikopter Makinisti Hava Trafik Kontrolörü Uçuş Tabibi
7. Hava aracı bakım personel lisansı,

8. Lisanslı olarak çalışmış olduğunu gösteren tecrübe belgesi (Daha önce çalışmış olduğunuz her kurumdan ayrı ayrı alınacak.)

7. Hava aracı bakım personel lisansı,

8. Lisanslı olarak çalışmış olduğunu gösteren tecrübe belgesi (Daha önce çalışmış olduğunuz her kurumdan ayrı ayrı alınacak.)

7. Yabancı dil belgesinin çıktısı,

8. Onaylı diploma örneği,

9. Sivil hava trafik kontrolör lisans fotokopisi (Varsa; Çalıştığı üniteye ait alakalı dereceleri gösterir belge örneği)

7. (Var ise) Uçuş tabipliği kurs sertifikası yahut hava-uzay hekimliği uzmanlık belgesi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı İş Başvurusu

  1. Başvurular en geç 23.09.2016 Cuma günü saat 16:00’a kadar http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/5151-4b-hizmet-sozlesmeli-personel-is-basvuru- formu web adresinden yapılacaktır.
  2. Başvurusu kabul görenlerden beyan ettikleri bilgi ve belgelerin aslı ardından istenecektir. Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/yahut başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu anlaşılan yahut başvurusu kabul görenlerden istediğimiz belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar ile ilgili genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.
  3. Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla gösterilen nitelikteki İdari Hizmet Sözleşmeli ve Hizmet Sözleşmeli personel alımı ile alakalı her türlü açıklama Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (http://web.shgm.gov.tr/tr/genel-açıklamalar/) web adresinde yayımlanacaktır.
  4. Başvuru sahiplerince, başvuru işlemlerinin başlamasından Genel Müdürlük aracılığıyla vazifeye başlatmaya ilişkin tebligat işlemleri tamamlanıncaya kadar herhangi bir hak yahut alacak talebinde bulunulamaz.

DEĞERLENDİRME

Başvuruların incelenmesi ve değerlendirilmesi ardından sözlü mülakat tarihi ve mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile alakalı hususlar Genel Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü anlaşmali personel alımı ilanına dair iş başvuru formu, iş başvuru şartları ve iş başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Müdürlük aracılığıyla yayınlanmış tüm ilanlara SHGM iş ilanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu