Başvurular

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personel Alımı Yapacak 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personel Alımı Yapacak 2022, iş başvuru bölümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personel Alımı Yapacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personel Alımı Yapacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personel Alımı Yapacak

Sosyal Güvenlik Kurumu yani bilinen kısa adıyla SGK yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu yayınlamış olduğu personel alımı ilanı kapsamı içinde 15 anlaşmali programcı ve 8 anlaşmali çözümleyici olmak üzere 25 personel alımı yapacaktır. Adaylar ilana en geç 8 Şubat 2018 tarihine kadar iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2018

Kurumumuz Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar a göre istihdam edilmek üzere; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu KPSSP3 puan türü (60 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınav sonucu aşağıda başvuru şartları gösterilen 15 anlaşmali programcı ve 8 anlaşmali çözümleyici alınacaktır.

UNVANI

(Pozisyon)

KİŞİ

SAYISI

ARANILAN NİTELİKLER İNGİLİZCE

DÜZEYİ

BRÜT ÜCRETLER (Ek ödeme dahil)
PROGRAMCI 15 Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği yahut Yazılım Mühendisliği bölümü veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve Java programlama dilini bildiğini belgelemek. A-B

C

D

A-B

C

D

Bilgisayar Müh.

4.803,11 TL 4.653,91 TL 4.579,28 TL

Yazılım Müh.

4.771,25 TL 4.584,75 TL 4.491,45 TL

ÇÖZÜMLEYİCİ 8 1) Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İstatistik yahut Matematik bölümü veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve biri Java olmak üzere en az 2 (iki) programlama dilini bildiğini belgelemek.

2) Kamu kurum/kuruluşlarında yahut özel sektörde en az 1 (bir) yıl çalışmış olmak. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde bilişim personeli (programcı) olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu yahut aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK’ye tabi anlaşmali statüdeki hizmetler ile 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesine tabi özel kesimde bilişim personeli (programcı) olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.

A-B

C

D

A-B

C

D

Bilgisayar Müh.

4.929,03 TL 4.790,51 TL 4.715,91 TL

Diğer Bölümler

4.851,14 TL 4.677,99 TL 4.584,75 TL

NOT:

1)Programlama dilini bildiğini belgelemek. (Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar programcılığı alanında ders aldığına ilişkin okuldan onaylı belge (Transkript ve ders açılım belgesi yahut Milli Eğitim Bakanlığı onaylı programcılık sertifikası)).

2)Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri transkriptten, istediğimiz programlama dili eğitimini aldığı açıkça tespit edilenlerin bunun bunun yanında ders açılım belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur. İstenilen programlama dili eğitimini aldığı açıkça belli olmayanların ise okuldan onaylı ders açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

3)Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurs sertifikasından, istediğimiz programlama dili eğitimini aldığı açıkça anlaşılmayanların, kursta gördükleri programlama dillerine ilişkin MEB onaylı yahut MEB üst yazısı ekinde, sürdükleri kurslardan alınmış açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

4)İlanda gösterilen brüt ücretler 01/01/2018 tarihinden bu yana geçerli olup, 2018 yılı içinde Maliye Bakanlığınca anlaşma fiyatlarındeki artış oranlarının güncellenmesi halinde, ataması yapılacak olanların anlaşma fiyatları buna göre düzenlenecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartlara haiz bulunma k.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Yurtiçi yahut yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak yahut yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans yahut doktora yapmış olmak (Böylelikle başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “D” olarak kabul edilecektir) yahut Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu aracılığıyla tespit edilen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşkıymetlikleri ve geçerlilik süresi ile alakalı ÖSYM’nin, bu ilanın son başvuru tarihi saygınlığıyla geçerli olan “Yabancı Dil Sınavları Eşkıymetlikleri” ile ilgiliki kararı esas alınacaktır.)
  • Adayların; en geç 08/02/2018 tarihi mesai sonuna kadar www.sgk.gov.tr adresinde yayımlanan ilan ekindeki dilekçe ve istediğimiz diğer belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 28-29) adresine teslim etmiş olmaları gerekmektedir.
  • İlanda gösterilen belgeleri eksik ibraz eden yahut hiç ibraz etmeyenler , bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde istekleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise istekleri kabul edilmeyecektir.
  • Belirtilen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları uyan adayla rdan, 2016 yılı KPSSP3 (60 puan ve üzerinde olan adaylar) puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen pozisyon rakamının üç katı, Kurumumuz Sözleşmeli Personel Sınav, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonunca sözlü sınava tabi tutulacaktır. Üç katı hesabında, son sırada puan eşitliği olması halinde, bu durumda olan bütün adaylar sınava davet edilecektir.
  • Sözlü sınava katılacakların listesi, sınavın tarihi ve yeri Kurumumuz internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) bilahare ilan edilecektir. Sözlü sınav notu 70 puan ve üzerinde olanlar başarılı sayılacak ve en yüksekten başlamak üzere ilan edilen pozisyon kadar yerleştirme yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar, İngilizce dil puanı yüksek miktarda olanlar, lisans mezuniyet tarihi önce olanlar ve yaşı daha büyük olanlar ilk kez yerleştirilecek ve sınav sonuçları Kurumumuz internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) ilan edilecektir. (Sözlü sınava katılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, bunun bunun yanında e-posta yoluyla bilgi verilecektir.)
  • Sözlü sınav sonucu yerleştirilmeye hak kazandığı halde çeşitli nedenlerle vazifeye başlamayanlar ile sınav sonucunun Kurum internet sitesinden yayımlandığı tarihten bu yana 1 (bir) yıl içinde görevinden ayrılanların yerine, ilan edilen pozisyon sayısı ve aldıkları sözlü sınav puanına göre (70 puan ve üzerinde alanlardan) en yüksek puandan başlamak üzere yedek adaylardan atama yapılabilir.
  • Göreve başlatılanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.
  • İlanda gösterilen ücret tutarına ek ödeme ücreti dahil olup, aylık brüt anlaşma ücreti tutarından sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi, ek ödeme brüt tutarından ise damga vergisi kesilmektedir.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre anlaşmali olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle herhangi bir Kurumca anlaşmaleri feshedilenler yahut anlaşma dönemi içinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmalerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden bu yana bir yıl süreyle Kurumumuzun anlaşmali personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri olabilecek değildir.
  • Adaylar, programcı ve çözümleyici pozisyonlarından yalnızca birine başvuru yapacaktır.
  • Güvenlik soruşturması ve/yahut arşiv araştırması olumlu yanıtlanmış olmak. (Yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için)

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA

(İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı)

Kurumunuzda, 657 sayılı Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek anlaşmali personel olarak çalışmak istiyorum.

Gereğini arz ederim…….. /.. ../2018

İMZA

Adı Soyadı

e-posta adresi : …………………………………………………………………………………

Bildiği programlama dilleri : ………………………………………………

İngilizce düzeyi : ………………………………………………

Askerlik durumu : Yaptı [ ] Muaf [ ] …/…/.. tarihine kadar tecilli.

Adli sicil kaydı bulunup bulunmadığı : Var [ ] Yok [ ]

Mahkumiyeti varsa süresi ve sonucu : … yıl, … ay, …gün

Tecil [ ] Af [ ] Para cezası [ ] İnfaz [ ]

Sağlık yönünden görevini devamlı

yapmaya engel bir halinin bulunup bulunmadığı

Tebligata esas yazışma adresi

EKLER:

1. Diploma aslı yahut noter, mezun olunan okul veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği (diplomanın düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere usulüne göre verilmiş ve ardından

diploma yahut emsallariyle değiştirilecek belgenin noterden yahut mezun olunan okuldan veya Kurumumuz

aracılığıyla onaylı örneği).

2. KPSS sonuç belgesi.

3. YDS sonuç belgesi (veya eşdeğer belgenin aslı yahut noter tasdikli örneği veya Kurumumuzca tasdikli örneği).

4. Öğrenim dili İngilizce olan okullardan mezun olanların okullarından alacakları, okulun öğrenim dilinin İngilizce olduğuna dair belge (Geçerli YDS yahut eşdeğer belgesi olanların ibraz etmesine gerek yoktur).

5. İstenilen programlama dillerini bildiğini gösterir belgelerin aslı yahut noter veya okul tasdikli örneği.

6. Varsa yüksek lisans belgesi aslı yahut noter, mezun olunan okul veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği.

7. İş tecrübesi belgesi (Çözümleyici pozisyonuna başvuran adaylar için geçerlidir).

8. Fotoğraflı özgeçmiş.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM UZMANI ALIM İLANI

Kurumumuz Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 8 anlaşmali bilişim uzmanı alınacaktır.

A- BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak.

2. Fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik- elektronik mühendisliği yahut elektronik ve haberleşme mühendisliği yada fen edebiyat fakültelerinin istatistik yahut matematik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve yükseköğretimi sırasında bilgisayar alanında aldığı derslerde öğrendiği programlama dillerine ilişkin belge yahut üniversitelerin veya Milli Eğitim Bakanlığının onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak.

3. Yurtiçi yahut yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak yahut ana dili İngilizce olan ülkelerde yüksek lisans yahut doktora yapmış olmak (Böylelikle başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “E” olarak kabul edilecektir) yahut Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (E) düzeyinde puan almış olmak yada YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (E) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu aracılığıyla tespit edilen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuçlarının eşkıymetlikleri ve geçerlilik süresi ile alakalı ÖSYM’nin, bu ilanın son başvuru tarihi saygınlığıyla geçerli olan “Yabancı Dil Eşkıymetlikleri” ile ilgiliki kararı esas alınacaktır.)

4. Mesleki iş tecrübenin belirlenmesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kadrolu yahut aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK’ye tabi anlaşmali statüde veya 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi özel sektörde (mühendis, istatistikçi, programcı, çözümleyici, yazılım uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, iş zekası uzmanı, sistem yönetim uzmanı/yöneticisi, bilişim proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, network uzmanı vb.) bilişim personeli olarak prim ödemek suretiyle geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınacaktır.

5. Başvuru yapılan anlaşmali bilişim uzmanı pozisyonu için istediğimiz niteliklere ilişkin çalışmalarını belgelemek.

6. Söz konusu çalışmaların yükseköğrenim mezuniyet tarihinden sonra ve ilanın son başvuru tarihinden önce prim ödemek suretiyle geçmiş olması ile çalışma pozisyonunun ve sürelerinin çalıştıkları kurumlardan alacakları onaylı belgelerle belgelenmesi.

7. Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar programcılığı alanında ders aldığına ilişkin okuldan onaylı belge/transkript ve/yahut ders açılım belgesi yahut Milli Eğitim Bakanlığı onaylı programcılık sertifikası ile programlama dillerine ilişkin eğitim aldığını belgelemek. Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri transkriptten, programlama dili eğitimini aldığı açıkça tespit edilenlerin bunun bunun yanında ders açılım belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur. Programlama dili eğitimini aldığı açıkça belli olmayanların ise okuldan onaylı ders açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

8. Güvenlik soruşturması ve/yahut arşiv araştırması olumlu yanıtlanmış olmak. (Yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için)

B- BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Aşağıdaki niteliklere sahip anlaşmali bilişim uzmanı

(C Ücret Grubu Yazılım Uzmanı – 4 kişi)

1. Yazılımcı olarak Java programlama dilinde en az 3 (üç) yıllık yazılım geliştirme iş tecrübesi bulunmak.

2. J2EE ve web uygulama geliştirme teknolojilerine hakim; JSP/Servlet, JSF, Struts, ORM (Hibernate, JPA), Spring ve EJB(3.X) teknolojilerinden herhangi birini tercih ederek proje geliştirmiş olmak.

3. DHTML, XHTML, CSS ve JAVASCRIPT konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

4. XML ve UML konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

5. SOA çözümlerinde bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

6. Multi-tier mimari ve tasarım şablonları konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

7. Veri tabanı mimarisi, tasarımı ve SQL ve PL/SQL konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

8. Versiyon kontrol yazılımlarından en az birinde bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

9. ECLIPSE tabanlı uygulama geliştirme mekanlarında proje gerçekleştirme bilgi ve tecrübesine sahip olmak.

10. Uygulama geliştirme araçlarının en az birinin kurulumu ve kullanımı hususunda tecrübe sahibi olmak.

11. Tercihen web servis ve entegrasyonu hususunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

12. Tercihen CMMI yazılım geliştirme standartlarına uygun yazılım geliştirmiş olmak.

13. Tercihen Stored Procedure hususunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

14. Tercihen test güdümlü programlama, refactoring ve yazılım süreçleri konularında bilgi ve tecrübesi bulunmak.

15. Tercihen Oracle Certified Professional (OCP) Java SE 7 yahut 8 Programmer/Developer yahut Sun Certified Java Programmer 1.6 sertifikasına sahip olmak yahut Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer sertifikasına sahip olmak.

NOT: Başvuru özel şartlarının 1 inci maddesinde istediğimiz tecrübe şartı, bu alanda hizmetin geçtiği iş yerlerinden onaylı belge almak suretiyle belgelendirilecek olup, diğer maddelerde bulunan hususlar ise sınav komisyonu aracılığıyla sözlü sınavda değerlendirilecektir.

Aşağıdaki niteliklere sahip anlaşmali bilişim uzmanı

(A Ücret Grubu DB2-Mainframe VT Uzmanı – 1 kişi)

1. DB2 for z/os veri tabanı yönetim sistemlerinde ve z/os işletim sistemleri üzerinde en az 10 (on) yıllık iş tecrübesi bulunmak.

2. Veri tabanı kurulumu, sürüm yükseltme, yedekleme/kurtarma ve performans yönetimi konularında tecrübesi bulunmak.

3. Stored Procedure, Trigger yazabilme konularında tecrübesi bulunmak.

4. DB2 for z/OS üzerinde çalışma tecrübesi bulunmak.

5. z/OS işletim sistemi üzerinde disk ve teyp yönetim sistemleri ile diğer tüm z/OS alt sistemlerinin yönetimi konularında tecrübesi bulunmak.

6. z/OS işletim sisteminde PL/I veya COBOL dillerinden birisini biliyor olmak.

7. Veri tabanının doğru, sistem yönünden verimli ve bi hayli hızlı bir biçimde çalışmasını elde etme ve sürekli olarak monitör edilmesi konularında tecrübesi bulunmak.

8. z/OS işletim sisteminin operasyon aktivitelerini yakında zamandan takip edip etkin raporlama yapma konularında tecrübesi bulunmak.

NOT: Başvuru özel şartlarının 1 inci maddesinde istediğimiz tecrübe şartı, bu alanda hizmetin geçtiği iş yerlerinden onaylı belge almak suretiyle belgelendirilecek olup, diğer maddelerde bulunan hususlar ise sınav komisyonu aracılığıyla sözlü sınavda değerlendirilecektir.

Aşağıdaki niteliklere sahip anlaşmali bilişim uzmanı

(A Ücret Grubu Bilgi Güvenliği Uzmanı – 1 kişi)

1. Network güvenliği, Veritabanı, Microsoft ve Unix mekanların yönetimi ve güvenliği konularına hakim olmak.

2. Firewall, Anti virüs, IPS, Web & Mail Güvenliği, Network Güvenliği, Log Yönetimi gibi bilgi güvenliği ile alakalı temel konularda en az 5 yıl iş tecrübesi bulunmak.

3. Güvenlik Süreçleri ve Teknolojileri ile ilgili (Penetration Test, Stress Test, Şifreleme, Firewall, Saldırı Önleme Sistemleri, Zafiyet Tarama Sistemleri, DLP, NAC, SIEM vb.) en az 3 yıl iş tecrübesi bulunmak.

4. Onaylı CISSP belgesine sahip olmak. (Belgeyi almak için gereken sınavları geçtiğini belgelemek)

5. C#, Java yahut pyton programlama dillerinden birini biliyor olmak.

NOT: Bu bölümün 4 üncü fıkrasında istediğimiz CISSP belgesinin aslı yahut noter onaylı örneğini ibraz edenlerden; 2 ve 3 üncü fıkralarda gösterilen iş tecrübesi şartı aranmayacak fakat bu adaylar en az 5 yıl bilişim uzmanı (mühendis, istatistikçi, programcı, çözümleyici, yazılım uzmanı, bilgi güvenliği uzmanı, iş zekası uzmanı, sistem yönetim uzmanı/yöneticisi, bilişim proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, network uzmanı ve benzeri pozisyonlarda) olarak çalıştıklarını bu alanda hizmetin geçtiği iş yerlerinden onaylı belge almak suretiyle belgeleyeceklerdir. CISSP belgesi bulunmayanlarda ise 2 ve 3 üncü fıkralarında gösterilen iş tecrübesi şartı aranacak olup, diğer maddelerde bulunan hususlar ise sınav komisyonu aracılığıyla sözlü sınavda değerlendirilecektir.

Aşağıdaki niteliklere sahip anlaşmali bilişim uzmanı

( C Ücret Grubu Sistem Yönetim Uzmanı – 1 kişi)

1. Kurumsal bir ortamda sistem tasarımı ve yönetimi hususunda en az 5 (beş) yıl tecrübesi bulunmak.

2. Visual Studio .Net ortamında C#, C++ yahut Java programlama dillerinden birini biliyor olmak.

3. Büyük sistemlerde (en az 1000 kullanıcılı uygulamalar) IBM Websphere Application Server yahut Weblogic application server yahut IIS application server hususunda kurulum ve yönetim tecrübesi bulunmak.

4. Windows 2008, 2012 enterprise server, Redhat Linux 5,6 hususunda tecrübesi bulunmak.

5. Büyük sistemlerde (en az 1000 kullanıcılı uygulamalar) MS SQL 2000, MS SQL 2005 ve MS SQL 2008 veri tabanı kurulumu, işletimi ve yönetimi, konularında tecrübesi bulunmak.

6. Microsoft Active Directory kurulumu, işletimi ve yönetimi, konularında tecrübesi bulunmak.

7. ESx 3.5, ESX4 ve ESX 5 kurulumu, yönetimi ve üzerinde sanal sunucu yönetimi hususunda tecrübesi bulunmak.

NOT: Başvuru özel şartlarının 1 inci maddesinde istediğimiz tecrübe şartı, bu alanda hizmetin geçtiği iş yerlerinden onaylı belge almak suretiyle belgelendirilecek olup, diğer maddelerde bulunan hususlar ise sınav komisyonu aracılığıyla sözlü sınavda değerlendirilecektir.

Aşağıdaki niteliklere sahip anlaşmali bilişim uzmanı

(C Ücret Grubu İş Zekası Uzmanı – 1 kişi)

1. En az 10.000 kullanıcısı olan bilgi işlem merkezinde en az 5 yıllık iş tecrübesi bulunmak.

2. Oracle veri tabanı ve PL/SQL bilgisine sahip olmak.

3. Veri ambarı hususunda bilgisi ve tecrübesi bulunmak.

4. Herhangi bir ETL (Extract-Transform-Load) yahut ELT (Extract-Load-Transform) aracı ile çalışmış olmak.

5. Rapor tasarımı hususunda bilgisi ve tecrübesi bulunmak.

6. Oracle Business Intelligence bilgisi ve tecrübesi bulunmak.

NOT: Başvuru özel şartlarının 1 inci maddesinde istediğimiz tecrübe şartı, bu alanda hizmetin geçtiği iş yerlerinden onaylı belge almak suretiyle belgelendirilecek olup, diğer maddelerde bulunan hususlar ise sınav komisyonu aracılığıyla sözlü sınavda değerlendirilecektir.

C-PUANLAMA KRİTERLERİ

Aranan Koşul Kriter Puan
Bilgi İşlem Alanında

Geçen İş Tecrübesi

5 yıl ve üzeri 45
3-5 yıl arası 35
Yabancı Dil A 15
B 12
C 9
D 6
E 3
Eğitimde Alınan Dersler Yazılım dilleri 10
Veri tabanı 7
Sistem 5
Mezun Olunan Lisans Programı Bilgisayar ve Yazılım Mühendislikleri 18
Diğer Bölümler 10

D-ÜCRET KRİTERLERİ

Mesleki tecrübe yılı İngilizce dil puanı grubu Brüt Ücret (TL)*
C Grubu Ücret Cetveline

Tabi Sözleşmeli Bilişim

Uzmanı

3-5 yıl arası mesleki profesyonel A 9.526,39
B 9.347,43
C 9.168,46
D 8.989,49
E 8.810,52
5 yıl ve üzeri mesleki profesyonel A 10.242,27
B 10.063,30
C 9.884,33
D 9.705,36
E 9.526,39
A Grubu Ücret Cetveline

Tabi Sözleşmeli Bilişim

Uzmanı

5 yıl ve üzeri mesleki profesyonel A 18.491,34
B 18.133,41
C 17.775,47
D 17.417,53
E 17.059,59

*1. Bu ücretler 31.12.2018 tarihine kadar geçerli olup, Sosyal Güvenlik Kurumu Sözleşmeli Bilişim Uzmanlarının İstihdamıyla alakalı Usul ve Esaslar ile Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Toplu Sözleşme hükümleri çerçevesinde, 2018 yılı performans puanı 70-74 aralığında olan C Ücret Grubu bilişim uzman kişilerı için söz konusu ücretlerde 2019 yılı için %7,5 oranında artış olacaktır. Performans puanı ve ingilizce dil düzeyi yükseldikçe bu oran hemen hemen %35’e kadar artış gösterebilecektir.

2. 2018 yılı performans puanı 85-89 aralığında olan A Ücret Grubu bilişim uzman kişilerı için söz konusu ücretlerde 2019 yılı için %7,5 oranında artış olacaktır. Performans puanı ve ingilizce dil düzeyi yükseldikçe bu oran hemen hemen %20’ye kadar artış gösterebilecektir.

3. Aylık brüt anlaşma ücreti tutarından, sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi kesilmektedir.

E- KABUL İŞLEMLERİ:

1. İlanda gösterilen sürenin bitimine kadar yukarıdaki şartları taşıdığını belgeleyerek müracaat eden adaylardan şartları tutanlar, Sınav Komisyonunca Ankara’da yapılacak sözlü sınav için davet edilecektir.

2. Sözlü sınava davet edilecek adayların listesi, sınav tarihi, yeri ve saati, ardından belirlenecek bir tarihte www.sgk.gov.tr adresinde ilan edilecektir. (Sınava katılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, bunun bunun yanında e-posta yoluyla bilgi verilecektir. Sözlü sınavda mesleki bilgiler hususunda sorular sorulacaktır.)

3. Sözlü sınava katılan adaylardan sözlü sınav notu 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) puan ve üzerinde olanlar; başvuru yapılan anlaşmali bilişim uzmanı pozisyonunun başvuru özel şartlarında gösterilen nitelikleri ile alakalı ibraz ettikleri belgelerin Sınav Komisyonunca (C) maddesinde gösterilen puanlama kriterlerine göre değerlendirilmesi sonucu belirlenecek toplam puan ile sözlü sınav notunun hemen hemensı esas alınarak, başvuru özel şartlarında gösterilen nitelik gruplarına göre en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre belirlenecek ilan edilen pozisyon sayısına göre Kurumumuza yerleştirilmeye hak kazanacaklardır. Başvurdukları pozisyon saygınlığıyla, alınan puanların eşit olması halinde, sırasıyla iş tecrübelerine ve yabancı dil puanına bakılarak yerleştirme yapılacaktır.

4. Atanmaya hak kazananlar, tebliğ tarihinden bu yana 15 gün içinde Kuruma müracaat ederek anlaşma imzalamak ve anlaşma tarihinden bu yana en geç 7 gün içinde vazifeye başlamak mecburiyetindedirler.

5. Sözlü sınav sonucu yerleştirilmeye hak kazandığı halde çeşitli nedenlerle vazifeye başlamayanlar ile sınav sonucunun Kurum internet sitesinden yayımlandığı tarihten bu yana 1 (bir) yıl içinde görevinden ayrılanların yerine, başvuru özel şartlarında gösterilen nitelik gruplarına göre en yüksek puandan başlayarak (sözlü sınav notu 70 puan ve üzerinde olanlardan) tespit edilen sıralamaya göre yedek adaylardan atama yapılabilir.

6. Sınav sonucu alınacak anlaşmali bilişim uzman kişilerına, ücret grupları, mesleki tecrübeleri ve İngilizce dil düzeyleri esas alınarak, (D) maddesinde gösterilen ücret kriterleri tablosunda bulunan brüt ücretler üzerinden ödeme yapılacaktır.

7. Göreve başlatılanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

8. Adayların; en geç 08/02/2018 tarihi mesai sonuna kadar müracaat ettikleri niteliği söyleyen ilan ekinde bulunan dilekçe ve özgeçmiş ile istediğimiz diğer belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 28-29) adresine teslim etmiş olmaları gerekmektedir. (Posta, kargo, faks vb. şeklinde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.)

9. İlanda gösterilen belgeleri eksik ibraz eden yahut hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde istekleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise istekleri kabul edilmeyecektir.

10. Adaylar, ilanda gösterilen nitelik gruplarından yalnızca birine başvuru yapabileceklerdir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA

(İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı)

Kurumunuzda, anlaşmali bilişim uzmanı olarak çalışmak istiyorum.

Gereğini arz ederim /.. ../2018

İMZA

:

: 0 (……. ) ………………….

: 0 (……. ) ………………….

: Yazılım Uzmanı – 4 kişi (C Ücret Grubu) [ ]

DB2-Mainframe VT Uzmanı – 1 kişi (A Ücret Grubu) [ ] Bilgi Güvenliği Uzmanı – 1 kişi (A Ücret Grubu) [ ] Sistem Yönetim Uzmanı – 1 kişi (C Ücret Grubu) [ ] İş Zekası Uzmanı – 1 kişi (C Ücret Grubu) [ ]

Bildiği programlama dilleri : ……………………………………………………………………………….

Askerlik durumu : Yaptı [ ] Muaf [ ] ../../………………. tarihine kadar tecilli.

Sağlık yönünden görevini devamlı yapmaya engel

bir halinin bulunup bulunmadığı

İngilizce (dil) düzeyi

e-posta adresi TEBLİGATA ESAS YAZIŞMA ADRESİ

EKLER:

1. Diploma aslı yahut noter, mezun olunan okul veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği (diplomanın düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere usulüne göre verilmiş ve ardından diploma yahut emsallariyle değiştirilecek belgenin noterden yahut mezun olunan okuldan veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği).

2. YDS sonuç belgesi (yahut eşdeğer belgenin aslı yahut noter tasdikli örneği veya Kurumumuzca tasdikli örneği).

3. Öğrenim dili İngilizce olan okullardan mezun olanların okullarından alacakları, okulun öğrenim dilinin İngilizce olduğuna dair belgenin aslı yahut noter, mezun olunan okul veya Kurumumuz aracılığıyla tasdikli örneği. (Geçerli YDS yahut eşdeğer belgesi olanların ibraz etmesine gerek yoktur).

4. Yükseköğretimi sırasında bilgisayar alanında alınan derslerde öğrenilen programlama dillerine ilişkin belgenin (transkript ve/yahut ders açılım belgesi) aslı yahut noter, mezun olunan okul veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği yahut üniversitelerin veya Milli Eğitim Bakanlığının onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifikanın aslı yahut noter veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği.

5. Daha önce kamu kurumlarında yahut özel sektörde bilgi işlem alanında prim ödemek suretiyle çalıştığı süreleri gösterir belgelerin aslı.

6. Başvuru yapılan anlaşmali bilişim uzmanı pozisyonunun niteliklerine sahip olduğunu gösterir başvuru özel şartlarında gösterilen mesleki tecrübe sürelerini gösterir belgelerin aslı ile istediğimiz sertifikaların aslı yahut noter veya Kurumumuz aracılığıyla onaylı örneği.

7. İş talep (tanıtma) formu (fotoğraflı)

8. 2 adet vesikalık fotoğraf.

9. Fotoğraflı özgeçmiş.

 

Bu makalemizde Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilecek olan personel alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara SGK iş başvurusu 2018 sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu