Bilgi Arşivi

Su Aygırı (Hipopotam) Hakkında Bilmedikleriniz 2021

Su Aygırı (Hipopotam) Hakkında Bilmedikleriniz, bilgi sitemizde Su Aygırı (Hipopotam) Hakkında Bilmedikleriniz başlığı altında bilgi paylaştık. Su Aygırı (Hipopotam) Hakkında Bilmedikleriniz ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Su Aygırı (Hipopotam) Hakkında Bilmedikleriniz

su-aygiri-hakkinda

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza su aygırı ile ilgili, su aygırına benzen hayvan, su aygırı sütü ve hipopotam ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız.

Kısa bacak, kilolu bir gövde ve kuvvetli burun delikleri, karşımızda tombul ve bir o kadar tatlı su aygırları.

Su aygırı ingilizcesi yani diğer adı ile hipopotam‘dır.

Su aygırı nerde yaşar? sualinin yanıtını verecek olursak çoğunlukla Nil nehrinin kıyısında yaşarlar. Oldukça büyük cüsseye sahiptirler. Su aygırının ağırlığı 2,5 yahut 4,5 ton içinde değişim göstermektedir. Dünyanın en büyük 3 kara hayvanından biridir.

Hipopotam Nedir? sualinin yanıtı ise Nil nehrinin kıyısında keşfedildiği için de nehir atı an anlamına gelen hipopotam şeklinde su aygırı ingilizce ismini almıştır.

su-aygirlari-hakkinda

Su aygırının diğer adı olan hipopotamlar saatte 45 – 50 kilometre hız yapabilir. Su aygırının boyu 1,5 metre yüksekliğinde olup, tıknaz kısa bacaklarıyla da bi hayli tatlı görüntüler sergilerler.

Su Aygırı Özellikleri

Burun delikleri ve gözleri kafalarının üzerinde olduğu için su da bi hayli rahat hareket ederler. Aynı zamanda suya aşık olan su aygırı çiftleşmesi de doğumu da suyun içinde olur. 8 aylık gebeliğin ardından anne su aygırı hemen hemen 40 kilo ağırlığında nur topu gibi bir su aygır yavrusu  getirir.

su-aygiri-hakkinda

Sürüler halinde yaşayan bu tombul hayvanlar, 10 dakika boyunca nefessiz kalabilmektedirler. Su aygırı ne yer? sualinin yanıtı ise otoburlardır. Günde hemen hemen olarak 50 kilo yemek yiyen su aygırları, genelde geceleri beslenirler.

Su aygırı yaşam süresi de 40 – 50 yıl içinde değişmektedir. Su aygırı bir çok bölgede koruma altına alınmıştır. Çünkü eti ve dişi için ne yazık ki insanoğlu aracılığıyla avlanmaktadır.

Su Aygırı Sütü

Ve gelelim su aygırlarının en büyük ayrıntılarına su aygırının sütü ne renktir? sorunun cevabı pembe renklidir.

Su aygırları diğer memeli hayvanlardan farklı olarak vücutlarında bakterileri öleyen iki değişik tür hormon salgılarlar. Kırmızı ve turuncu renklere sahip olan bu hormon süte karışarak su aygırı sütünün pembe rengini almasına yardımcı olmaktadır.

Ayrıca su aygırı ile ilgili vermiş olduğumuz bilgilerin yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz tembel hayvan ile ilgili makelemize bakmayı unutmayınız.

su-aygiri-hakkinda

Peki bizler su aygırı sütü içebilir mi? Evet içebilir, ama su aygırının sütü azdır ve yalnızca kendi yavrusuna yetecek miktardadır. Ayrıca insanlar için pek bir fayda sağlamaz ve bu yüzden de su aygır sütünün satışı yapılmamaktadır.

Su aygırına andıran hayvan ise vücut hacimlerine ve görünüşlerine bakarak gergedana benzemektedir.

Pembe sütleri, gülünç duruşları ve tombul vücutlarıyla tebessüm etmemizi sağlayan bu hayvanları doğal yaşamlarında sevmek ve korumak dileğiyle.

Sizlere su aygırı özellikleri, su aygırı sütü ve hipopotam ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu