Bilgi Arşivi

Sumo Güreşi Hakkında Bilinmeyenler 2021

Sumo Güreşi Hakkında Bilinmeyenler, bilgi sitemizde Sumo Güreşi Hakkında Bilinmeyenler başlığı altında bilgi paylaştık. Sumo Güreşi Hakkında Bilinmeyenler ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Sumo Güreşi Hakkında Bilinmeyenler

sumo-guresi-hakkinda-bilmedikleriniz

Sumo güreşi ve güreşçileri ile ilgili bilgileri bu makalemizde siz değerli okurlarımıza söz edeceğiz. Ayrıca sumo güreşi kaideleri ve kökeni ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız.

Sumo Güreşçileri

Sumo güreşleri tüm dünya çapında şişmanlıkları ile ünlüdür. Popüler kültürde sumo güreşlerinin devasa göbekleri ve kiloları çok şaka malzemesi olmuş olsa da bu spor ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bi hayli fazladır.

Mesela sumo güreşçisi diğer spor dallarındaki sporculara nazaran en kaslı sporcular olduğu bilgisine hemen paylaşalım. Yani sumo güreşi obezite ile hiçbir alakası yok.

Sumo güreşi sporunun kökeni hangi ülkededir? sorusunu cevabını verecek olursak Japonya ülkesine aittir.

sumo-guresi-hakkinda-bilmedikleriniz

Peki her zaman pişmanlıkları ile aklımızda kalan bu güreşçiler bunu nasıl başarıyor.

Sumo Güreşi Kuralları

Sumo güreşi başladığı andan bu yana rakiplerini 4 metre çapındaki dairenin dışına iterek egale etmeye hedefler. Bu nedenten güreş esnasındaki dengeleri korumaları daire içinde kalabilmeleri çok mühimdir. Tabi söz konusu denge olunca yere sağlam basmak her şeyden önce geliyor.

Sumo güreşçileri kuvvetli bir denge oluşturmak ve vücut merkezlerin kuvvetlendirmek için göbeklerinin kütlesini olabilecek olduğunca artırarak yer çekiminden daha fazla yararlanmaya amaçlamaktadır.

sumo-guresi-hakkinda-bilmedikleriniz

Yakın gelecekte yapılan çalışmalar sumo güreşçileri vücutlarındaki yağsız kas kütlesinin diğer dallardaki sporculara oranla çok daha yüksek olduğu ispatlamıştır. Bu vücutlarında yağ yer almıyor demek değil tabi ki. Lakin vücudundaki yağ miktarına oranla çok yüksek miktarda yağsız kas kütlesine sahip olduklarını ispatlıyor. Yani sürekli olarak kötü beslenmenin hareketsiz yaşam tarzı ile birleşmesinden kaynaklanan obezite sorunun bu güreşçilerinde bulunmadığı belirtmeliyiz.

Sumo Güreşçileri Ringe Ne Serper? 

Bu sorunu cevabı ise maça başlamadan önce sumo güreşçileri yere döktükleri şey tuzdur. Bu bir geleneksel ritüeldir.

Sumo güreşleri devasa cüsselerini geliştirmek ve ağırlık merkezlerini yükseltmek için değişik beslenme alışkanlıkları geliştirmişlerdir. Misal verilecek olursai yemek yemek bir sumo güreşçisi için bir antrenman yapmak kadar oldukça önemli iştir.

sumo-guresi-hakkinda-bilmedikleriniz

Sumo güreşçileri ne yer? sorusuna gelecek olursak. Geleneksel Japon mutfağının kırmızı et, sebze, deniz ürünleri ve pilavı karıştırarak elde ettiği besin değeri çok yüksek miktarda olan cankoi isimli yemek 2 ana öğününü oluşturuyor. Güreşçiler Cankoi tükettikten sonra kendilerini daha fazlasını yemek için zorluyor ve hemen ardından uyku aşamasına geçiyorlar. Vücutlarındaki kasın etrafında oluşacak yağ tabakası için zorunlu olan bu plan aracılığıyla geliştirdikleri göbekleriyle ağırlık merkezlerine kuvvetlendirirler. Böylelikle sumo güreşinde avantaj sağlarlar.

Ayrıca sumo güreşi ile ilgili bilgilerin yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz çinliler neden çubukla yemek yer? makalemize bakabilirsiniz.

Sumo Güreşçileri Kaç Kilo?

Bu sualinin yanıtını verecek olursak. Sumo güreşçisininkilosu ortalam 200 civarındadır. Dünyadaki en kilolu sumo güreşçisi 273 kilo ile Amerikalı bir sporcuya aittir.

Lakin kilolardaki üstünlüğüyle anılır olan sumo güreşleri artık yalnızca kiloları ile değil kaslarıyla da anılacak gibi görünmekte. Ayrıca insan vücudundaki en kuvvetli kas hangisidir? makalemize de bakabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu