Başvurular

Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021, başvurular bölümümüzde Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Süt parası nasıl alınır, aile.gov.tr süt parası başvurusu, aile.gov.tr süt parası başvurusu yap, Süt parası 2021 ne kadar, Süt parası başvuru, Süt parası başvuru formu, Doğum süt parası ne kadar 2021, Süt parası kaç ay alınır, Sigortasız anneye süt parası gibi konular için yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır

SGK’nın annelere ödediği emzirme yardımı olan 2021’deki süt parası miktarı merak konusu oluyor. Emzirme parası, doğum parası ile aynı değildir. SGK’ya bağlı çalışanlar bu destekten işten çıktıkları tarihten bu yana 300 gün içinde yararlanabilmektedir. SGK aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sigortalı çalışanlara ödenen ödeneğe süt parası (emzirme ödeneği) denir. Bu parayı alabilmek için doğum yapan annenin çalışması gerekir. Doğum yapan anne çalışmıyorsa, eşinin sigortalı olması gerekir.

Süt Parası 2021 Başvuru Nereden Yapılır?

Süt parası nasıl alınır öğrenmek istiyorsanız SGK yahut iş yerinizle bir görüşme yapmanız gerekmez. Çünkü SGK, bu ödenek için başvuru şartını kaldırdı. Hastane doğum belgesini SGK siciline kaydettikten sonra, bu para otomatik olarak annenin PTT hesabına yatırılır. Bu para PTT’ye yatırıldığı için kimlik kartınız ile herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Lakin kişisel e-Devlet ödemeleri için hesap tanımlayanlar, tanımladığı banka hesabına yatırılacaktır.

Süt parası almak için bebeğin doğumundan bu yana 5 yıl içinde başvuru yapılması gerekir. Doğumun ardından doğum belgesi SGK’ya gönderilir ve süreç başlar. Hastanede doğum yapmayan anneler doğum belgelerini kendileri ibraz ederler ve süt ödeneği için başvurabilirler.

Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021
Süt Parası Nasıl Alınır? Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Süt Parası Ne Kadar? 2021

Eş yahut doğum yapan anne, doğum tarihinden bu yana 5 yıl içinde emzirme ödeneği başvurusunda bulunabilir. Süt parası ödeneği annenin Ziraat Bankası hesabına yatırılır. Lakin annenin Ziraat Bankasında hesabı yer almıyorsa PTT aracılığıyla insana aktarılır. Ödeneğin tutarına gelecek olursak; 2020 senesinde 202 TL olan emzirme ödeneğinin 2021 yılı için 240 TL olması bekleniyor. Bu ödeme yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere anne bir kez ödenir.

BENZER YAZI: İşkur İşte Anne Projesi Başvuru Şartları Nelerdir? 2021

Emzirme Ödeneği 2021 Şartları

Süt parası alma şartları SGK’lı çalışan anneler için aşağıdaki gibidir:

  • Canlı doğumun gerçekleşmesi,
  • SSK’lı olarak bir işyerinde çalışıyor olmanız yahut zamanında çalışmış olmanız,
  • Doğumdan önceki bir yıl içinde toplam 120 gün sigorta priminizin yatmış olması gereklidir.
  • Bunun yanı sıra eşinizin çalışıp çalışmaması herhangi bir şeyi değiştirmez.

Süt parası alma şartları eşi çalışmayan SSK’lı erkekler için ise:

  • Eşinizin canlı doğumu gerçeklemesi,
  • SSK’li olmanız,
  • Doğumdan önceki bir yıl içinde toplam 120 gün sigorta priminizin yatmış olması,
  • Eşinizin sigortalı olmaması gereklidir.

Süt Parası Nereye Yatar?

Süt parası T.C kimlik kartı altını çizerek istediğimiz PTT şubesinden çekilebilmektedir. Lakin öncedenden e-Devlet şahıs ödemeleri için hesap tanımlaması yapılmışsa ödeme parası o hesaba yatmaktadır.

Süt Parası Kimlere Verilir?

Süt piçinden tüm anneler yararlanamaz. Sadece SSK üyesi olarak çalışan anneler yahut SSK’ya bağlı çalışan babaların çalışmayan eşleri için geçerlidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu