Başvurular

BOREN çeşitli kadrolara personel alımı yapacak! Başvurular 2 Mart’ta başlıyor!

BOREN çeşitli kadrolara personel alımı yapacak! Başvurular 2 Mart’ta başlıyor!, iş başvuruları bölümünde BOREN çeşitli kadrolara personel alımı yapacak! Başvurular 2 Mart’ta başlıyor! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. BOREN çeşitli kadrolara personel alımı yapacak! Başvurular 2 Mart’ta başlıyor! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

BOREN çeşitli kadrolara personel alımı yapacak! Başvurular 2 Mart’ta başlıyor!

BOREN mühendis, fizikçi, büro görevlisi ve sekreter kadroları için toplamda 10 personel alım yapacağını açıkladı. İlan edilen kadrolara alımlar BOREN aracılığıyla yapılacak Sözlü Sınav sonucuna göre anlaşmali (asli) personel olarak yapılacak. KPSS en az 75 puan isteyen kadrolar için diğer başvuru şartları ve başvurunun nasıl yapılacağına ilişkin yönlendirmeler aşağıda verilmiştir.

BAŞVURU KOŞULLARI

Sözlü Sınava; 2018 yahut 2019 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’ndan her bir grup pozisyon unvanı için EK-1’deki Tablo’da aranan puan türünden gösterilen asgari (taban) puanı almış olanlar başvurabilecektir. Adaylar EK-1’deki Tablo’da gösterilen yalnız bir grup için başvuru yapacaktır.
Birden fazla grup için başvuru yapılması halinde, tüm başvurular geçersiz sayılacak, bu biçimde sınava girenler kazanmış olsalar dahi vazifeye başlatılmayacaktır.

Yönetmeliğin 7. maddesi ikaznca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak ve son başvuru tarihi saygınlığıyla başvurulacak grup için EK-1’deki Tablo’da gösterilen öğrenim programlarından yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

Mühendis ve Fizikçi pozisyonlarına başvuracak adaylar için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla İngilizce Dili’nde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’ndan en az (D) düzeyinde puan almış olmak yahut dil yeterliliği yönünden buna denkliği ÖSYM aracılığıyla kabul gören başka bir belgeye sahip olmak yahut Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL)’ndan en az (60) puan almış olmak.

BAŞVURU TARİHLERİ VE ŞEKLİ

Başvurular; 02/03/2020 Pazartesi günü saat 10:00’da başlayıp, 17/03/2020 Salı günü saat 17:00 saygınlığıyla sona erecektir.

Başvurular, BOREN’nin www.boren.gov.tr adresli resmi internet sitesinde açılacak olan “Sözleşmeli (Asli) Personel Alımı Giriş Sınavı Başvurusu” bağlantısı üzerinden doldurulacak Başvuru Formu kullanılarak yapılacaktır. Başvuru esnasında; Başvuru Formuna adayın fotoğrafı eklenecek ve KPSS sonuç belgesi, diploma yahut geçici mezuniyet belgesi ile mühendis ve fizikçi pozisyonlarına başvuran adaylar için yabancı dil belgesi sisteme yüklenecektir. Bu nedenle, adayların bu belgelerin PDF yahut resim formatındaki durumlarını hazır bulundurmaları gerekmektedir. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru ardından posta yahut diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Sınav başvuru ve işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut eksik evrak verdiği tespit edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

SINAV İLE İLGİLİ BİLGİLER

Sözlü Sınava; KPSS puanları esas alınarak yapılacak sıralama neticesinde, alım yapılacak her bir grup pozisyon unvanı için ayrı ayrı olmak üzere ilan edilen pozisyon rakamının dört katı aday çağrılacaktır. KPSS puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak üzere, ilanda gösterilen asgari (taban) puan esas alınarak yapılan sıralama neticesinde son sıradaki aday ile eşit puana sahip diğer adaylar da Sözlü Sınava çağrılacaktır.

Sözlü Sınav, 26/03/2020 tarihinde başlamak üzere BOREN’in Dumlupınar Bulvarı No:166 D- Blok 06520 Çankaya/ANKARA adresindeki idari binasında yapılacak olup, sınav takvimi başvuru sonuçları ile birlikte açıklamalacaktır. Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav tarihinde fotoğraflı nüfus cüzdanı, ehliyet yahut pasaport gibi geçerli bir kimlik belgesi ibraz ederek sınava alınacaklardır. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

Sözlü Sınav, adayların;

EK-1’deki Tablo’da gösterilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,

Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

Genel yetenek ve genel kültürü,

Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilecektir. Adaylar, Sınav Komisyonu aracılığıyla (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecek ve verilen puanlar her bir Komisyon üyesince ayrı ayrı tutanağa geçirilecektir. Bunun dışında sözlü sınav ile alakalı herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır.

Sözlü Sınavda başarılı sayılmak için Sınav Komisyonu başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 (yetmiş) olması şarttır. Başarı puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlanmak suretiyle EK-1’deki Tablo’da her bir grup için gösterilen pozisyon sayısı kadar asıl adayın isimleri ilan edilecektir. Adayların başarı puanının eşit olması halinde KPSS puanı yüksek miktarda olan, bunun eşit olması halinde diploma tarihi önce olan, bunun da eşit olması halinde yaşı büyük olan aday tercih edilecektir. Sözlü Sınavda yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

Sözlü Sınavda başarılı olmak şartıyla, EK-1’deki Tablo’da her bir grup için gösterilen pozisyon rakamının yarısını (pozisyon sayısı 1 olan gruplar için bu sayı 1 olarak kabul edilecektir) geçmemek üzere Sınav Komisyonu aracılığıyla tespit edilen sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste ilan edilebilecektir. İlan edilen pozisyonlardan boş kalanlar ile vazifeye başlayıp da altı ay içinde görevden ayrılanların yerine, başarı sırasına göre yedek adaylarla anlaşma imzalanabilecektir. Yedek listede yer almak ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmez.

Adaylar, Giriş Sınavı sonuçlarına, sonuçların bilgisi verildiğı tarihten bu yana 5 (beş) işgünü içinde gerekçesini de altını çizerek yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar en geç 30 (otuz) gün içinde incelenir ve sonuç alakalıye yazılı olarak bildirilir.

İSTİHDAM KOŞULLARI

Giriş Sınavını kazanan adayların istihdam edilebilmesi için, BOREN aracılığıyla verilecek zaman zarfında aşağıdaki belgeler ile birlikte BOREN’e müracaat etmeleri şarttır. Süresi içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin vazifeye başlama işlemleri yapılmaz. İstenilen belgelerin BOREN aracılığıyla incelenmesi neticesinde noksanlıklar olduğu anlaşılırsa tamamlaması için on işgünü ek süre verilir. Bu süre sonunda belgelerini tamamlamayanlar yahut getirdikleri belgelerden istihdama engel durumları olduğu anlaşılanlar ile anlaşma imzalanmayacaktır.

Öğrenim durumunu gösterir diploma yahut geçici mezuniyet belgesinin aslı yahut BOREN aracılığıyla onaylı örneği; yabancı yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar için denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla tasdik edilmiş diploma yahut geçici mezuniyet belgesinin aslı yahut BOREN aracılığıyla onaylı örneği ve noterden tasdikli tercümesinin aslı yahut BOREN aracılığıyla onaylı örneği,

Yabancı dil belgesi,

Yönetmeliğin 12/1 maddesinde gösterilen yazılı beyanları ve BOREN aracılığıyla istenilecek diğer bilgileri içerecek başvuru formu,

Daha önce başka bir yerde çalışmış olanların çalıştıkları kuruluşlardan alacakları hizmet belgesi,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

Mal bildirim beyannamesi,

Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu.

Giriş Sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve vazifeye başlama işlemleri yapılmayacak, yapılmış olanlar iptal edilecektir. Sahte yahut yanıltıcı bilgi yahut belge verdiği sonradan anlaşılan personelin anlaşmaleri feshedilecek ve haklarında suç açıklamasunda bulunulacaktır.

İstihdam edilecek personelin anlaşma ücreti; 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 11. maddesi ikaznca tespit edilen emsali Devlet memuruna mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamı içinde yapılması öngörülen ödemelerin bir aylık toplam net tutarını geçememek üzere Cumhurbaşkanı yahut yetkilendireceği makamca belirlenir.

DİĞER HUSUSLAR

BOREN aracılığıyla; Giriş Sınavı ilanı ve başvuru sürecinde sınav ilanında değişiklik yapılabilir yahut ilan iptal edilebilir, Giriş Sınavı sonuçları ilan edilinceye kadar sınav iptal edilebilir. Ayrıca, alım yapılacak EK-1’deki Tablo’da gösterilen gruplara ait pozisyon sayıları saygınlığıyla, Sözlü Sınava çağrılacak aday sayısı kadar başvurunun olmaması yahut Giriş Sınavının açıklanması neticesinde pozisyon sayısı kadar sınavı kazanan aday olmaması halinde, BOREN aracılığıyla pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre gruplar içinde alım yapılacak pozisyon sayılarında değişiklik yapılabilir.

Başvuru, sınav ve sonuçları ile alakalı her türlü açıklama ve bilgilendirme, BOREN’in www.boren.gov.tr adresli resmi internet sitesinden yayımlanacak yahut başvuru sırasında adayların açıkladıkleri elektronik posta adreslerine bildirilecektir. Söz konusu açıklama, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olup, adaylara bunun bunun yanında bir tebligat yapılmayacaktır.
İlan Olunur.

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu