Başvurular

TCDD 79 makinist yardımcısı alımı yapıyor 2022

TCDD 79 makinist yardımcısı alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde TCDD 79 makinist yardımcısı alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. TCDD 79 makinist yardımcısı alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

TCDD 79 makinist yardımcısı alımı yapıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları yahut bilinen adı ile TCDD, yayınlamış olduğu iş ilanı ile yardımcı makinist alımı gerçekleştireceğini açıkladı. TCDD ilan kapsamı içinde anlaşmali 79 personel alımı yapacaktır. Adaylar ilana 13 Temmuz 2022 tarihine kadar müracaat edebileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • TCDD 79 Makinist Yardımcısı Alımı İlanı 2022
  • Başvuru şartları nelerdir?
  • Başvuru sırasında istediğimiz belgeler nelerdir?
  • Giriş sınavı konuları

TCDD 79 Makinist Yardımcısı Alımı İlanı 2022

Genel Müdürlüğümüze 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi anlaşmali makinist(yardımcı makinist) pozisyonuna Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Makinist Sınav ve Atama Yönetmeliği kapsamı içinde 79 personelin açıktan ataması yapılacaktır.

08 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan Giriş Sınavına Katılma Şartları, sınavın şekli, sınav tarihi ve yeri, asgari KPSS puanı, başvuru yeri ve tarihi, başvuru şekli, başvuruda istenecek belgeler, internet üzerinden başvuru adresi, sınav konuları, atama yapılması hedeflenen pozisyon sayısı ve gerekli görülen diğer hususlar aşağıda açıklanmıştır.

Buna göre;

Giriş sınavına başvuracak adaylar aşağıda gösterilen belgeleri şahsen yahut posta yolu ile TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına 13 Temmuz 2022 tarihine kadar ulaştırılacaktır.

Başvuru şartları nelerdir?

Giriş sınavına katılmak isteyenler 13 Temmuz 2022 tarihi itibari ile;

  • 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
  •  Tren makinist ehliyetine sahip olmak,
  • Aşağıdaki örgün eğitim şartlarından en az birini sağlıyor olmak;

c.1) Mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kuramlarının, raylı sistemler teknolojisi alanının raylı sistemler elektrik-elektronik, raylı sistemler makine, raylı sistemler mekatronik dallarından birinden mezun olmak.

c.2) İki yıllık meslek yüksekokullarının; raylı sistemler elektrik ve elektronik teknolojisi, raylı sistemler makine teknolojisi, raylı sistemler yol teknolojisi, raylı sistemler makinistlik, raylı sistemler işletmeciliği, makine, motor, elektrik, elektrik-elektronik bölümlerinin birinden mezun olmak.

c.3) Üniversitelerin dört yıllık mühendislik, raylı sistemler yahut teknik öğretmen lisans programından mezun olmak.

  • Mezun olunan öğrenim düzeyi saygınlığıyla geçerlilik süresi devam eden KPSS’den yetmiş puandan az olmamak üzere, giriş sınavı açıklamasunda tespit edilen asgari puanı almış olmak.

Başvuru sırasında istediğimiz belgeler nelerdir?

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Genel Müdürlük internet adresinden temin edecekleri başvuru formuna aşağıdaki belgeleri eklemeleri gerekmektedir.

  1. Diploma yahut mezuniyet belgesinin aslı yahut onaylı örneği (Eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı yahut onaylı örneği).
  2. KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.
  3. Tren makinist ehliyeti.
  4. 3 adet vesikalık fotoğraf.
  5. T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanının aslını ibraz etmek suretiyle fotokopisi.
  6. Görevini yapmasına engel olabilecek akli yahut bedensel engeli olmadığına dair yazılı beyan.
  7. Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.
  8. İlanda istediğimiz diğer belgeler.

İnternet üzerinden başvuruların kabul edilmesi durumu dışında, ikinci fıkrada sayılan belgelerin son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğe teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Personel ve idari İşler Dairesi Başkanlığınca onaylanabilir.

Posta ile yapılan başvurularda, ikinci fıkrada sayılan belgelerin giriş sınavı açıklamasunda gösterilen son başvuru tarihine kadar Genel Müdürlüğe ulaşmış olması gerekir. Postadaki gecikmeler ve son başvuru tarihi mesai bitiminden sonra Genel Müdürlük kayıtlarına geçen başvurular dikkate alınmaz.

Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığınca, sınav için öngörülen zaman zarfında yapılan başvurular incelenerek adayların aranan şartları taşıyıp taşımadıkları tespit edilir. İstenilen şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen başvurular değerlendirmeye alınmaz.

Aranılan şartları taşıyan adaylar, ilanda gösterilen KPSS puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılması hedeflenen pozisyon rakamının on katını geçmemek üzere bir sıralamaya tabi tutulur. KPSS puan türü saygınlığıyla en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Sıralamaya giren adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, giriş sınavından en az on gün önce Genel Müdürlük internet sitesinde ilan edilmek suretiyle açıklamalur. Ayrıca sınava başvuran adaylara başvuru sonuçları yazılı ve/yahut elektronik ortamda bildirilir.

Başvuru şartlarına haiz olmayanlar ile sıralamaya giremeyen adayların kendilerine ilişkin başvuru ile alakalı belgeleri, giriş sınavına katılabileceklerin isim listesinin ilanından bu yana otuz gün içinde şahsen istemeleri halinde kendilerine teslim edilir.

Giriş sınavı konuları

Giriş sınavının yazılı kısım soruları aşağıdaki konulardan meydana gelir:

a) Temel ve mesleki iş sağlığı ve güvenliği (İSG).

b) Manevra ve sürüş uygulamaları.

c) Demiryolu trafiği ve tren işletme.

ç) Meslek kültürü, çevre koruma ve olağan dışı durumlara müdahale.

d) Türkçe dil ve anlatım.

Yazılı sınavın değerlendirilmesi yüz tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak gerekir. Yazılı sınavdan yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alan adaylardan; yazılı sınavda en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılması hedeflenen pozisyon rakamının üç katı kadar adayın isimleri (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dahil), sözlü/uygulamalı sınav tarihi ve yeri de belirtilerek Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca sözlü/uygulamalı sınava katılacak adaylara bu sınavın tarih ve yeri yazılı ve/yahut elektronik ortamda bildirilecektir.

Sözlü sınavda adaylar;

a) Giriş sınavı ilanında gösterilen konular ve mesleki alan bilgisi ile birlikte Genel Müdürlüğün faaliyet alanıyla alakalı konular,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Genel yetenek ve genel kültür düzeyi,

d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

esas alınarak (a) bendi için elli, (b) ila (d) bentlerinin tamamı için elli olmak üzere toplam yüz puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Giriş sınavını başarmış sayılmak için yazılı ve sözlü/uygulamalı sınavların her birinden en az 70 puan alınması zorunludur. Adayların nihai başarı puanı KPSS, yazılı ve sözlü/uygulamalı sınav notlarının aritmetik hemen hemensı alınarak bulunacaktır. Bu aritmetik hemen hemenlara göre başarı sırası oluşturulur.

Başarı listesi Genel Müdürlüğün ilan panosunda ve internet sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca, başarılı olan adaylara sonuç yazılı olarak tebliğ edilir ve atamaya esas belgeleri teslim etmeleri istenilecektir.

Yazılı ve sözlü/uygulamalı sınav sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana yedi gün içinde yazılı olarak sınav komisyonuna itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav komisyonunca itiraz zamanının bitiminden bu yana yedi gün içinde incelenerek karara bağlanarak itiraz sonucu, adaya yazılı olarak bildirilecektir.

Sınav komisyonu aracılığıyla nihai başarı listesi, sözlü/uygulamalı sınavın yapıldığı son günü takiben yedi gün içinde açıklanır.

Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen pozisyon sayısından daha az ise yalnızca başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir. Yedek listede yer almak, adaylara ardındanki sınavlar için kazanılmış hak yahut herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmeyecektir.

Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez. Gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

TCDD TAŞIMACILIK AŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE 399 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYE TABİ SÖZLEŞMELİ MAKİNİST(YARDIMCI MAKİNİST) POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLECEK PERSONELİN ALIMI YAPILACAK İŞYERLERİ

İşyeri

No:

İŞYERİ Bölgesi Atanacak

Personel Sayısı

1 Halkalı Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü İstanbul 10
2 Kayseri Depo Müdürlüğü Ankara 3
3 Çatalağzı Depo Müdürlüğü Ankara 3
4 Çankırı Depo Müdürlüğü Ankara 3
5 Karabük Depo Müdürlüğü Ankara 3
6 Halkapınar Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü İzmir 4
7 Soma Depo Şefliği İzmir 7
8 Kars Depo Şefliği Sivas 4
9 Divriği Depo Müdürlüğü Sivas 18
10 Malatya Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü Malatya 6
11 Tatvan Depo Şefliği Malatya 4
12 Van Depo Müdürlüğü Malatya 4
13 Afyonkarahisar Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü Afyonkarahisar 4
14 Tavşanlı Depo Müdürlüğü Afyonkarahisar 6
TOPLAM 79

Bu makalemizde TCDD aracılığıyla yapılacak olan makinist yardımcısı alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurumca yayına giren tüm ilanlara TCDD iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu