Bilgi Arşivi

TDI Ne Demek? 2021

TDI Ne Demek?, bilgi sitemizde TDI Ne Demek? başlığı altında bilgi paylaştık. TDI Ne Demek? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

TDI Ne Demek?

TDI-nedir

Bu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza TDI ne demek yahut nedir sualinin yanıtını vermeye çalışacağız. Ayrıca TDI motor nedir sorusunu yanıtlayacağız.

TDI Nedir?

Uzun kilometre dayanıklılığı olan ve bunun yanı sıra düşük yakıt tüketimi yaparak kendini ispatlayan ve dünya çapında ilk seri olarak üretilen dize motorlarına TDI motor denilmektedir. Wolkwagen ve Audi markaları aracılığıyla kullanılan bu grup, atmosferik olmayan tüm dizel motorlarını kapsar.

Yüksek basınçlı ve sessiz çalışan modern bir yapıya sahiptir. En düşük hacim hususunda 800 cc olan bu motor, en yüksek hacimlisi ise 6000 cc’dir. Düşük hacimlerde çift silindir yer alırken, yüksek hacimlilerde 12 silindir bulunur. İlk olarak Audi marka 1989 senesinde 100 serisinde çıkarılmıştır. TDI ne demek sorularına verilebilecek en doğru yanıt, en az yakan dizel olarak verilebilir. Turbogharged Direct İnjection olarak da anılır.

TDI Motorların Özellikleri Nelerdir?

TDI nedir konusu ile ilgili bilgi sahibi olan bireyler bu dizel ve kullanışlı olan motor ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra, ayrıntılarını merak ederler. TDI motorların özellikleri şu biçimde sıralanabilir.

  • Enjeksiyonlu bir turbo dizel motorudur.
  • Yakıttaki enerjinin büyük bir kısmını hareket enerjisine çevirerek daha verimli kullanım sağlar.
  • Doğrudan yakıtı püskürterek yanmayı sağlar.
  • TDI motorlar 2 silindirle başlayarak 3-4-6-8-12 silindirlere kadar seçenek şansı mevcuttur.
  • Temiz yakıt kullanma zorunluluğu en mühim özellikleri içinde yer alır. Aksine çok fazla yakıt masrafı oluşmasına veya partikül filtresi tıkanma gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olur.

Skoda, Seat, Audi, Wolkswagen gibi markalarda bu motor türüne rastlamak olabilecekdür.

TDI Yazısındaki Renkler Neyi İfade Eder?

Araç almaya karar vermiş ve TDI motor nedir konusu ile ilgili ufak bir inceleme yapmışsanız bu konu ile ilgili da bilgiye ulaşmış olabilirsiniz. Araba sahibi olmak isteyen bireyler dizel araçları daha modern ve kullanışlı olarak görmektedir. TDI motorlar da bunun başarılı emsallarine sahiptir.

TDI yazısındaki renkler, o aracın motor gücü ile ilgili bilgi sahibi olunmasını sağlar. TDI motorlardaki kırmızı yazılardan yalnızca ı harfi kırmızıysa o aracın motoru 110 beygir, DI harfleri kırmızı renkteyse motor gücü 130 beygir, TDI yazısının tamamı kırmızı renkte ise, bu da aracın 150 beygir motor gücüne sahip olduğunu gösterir.

Bir diğer özellik ise TDI yazısında bulunan yeşil renktir. Yeşil rengin bulunması aracın eko-dizel olmasının bir göstergesidir. Çevreci olan ve az yakan araçlarda bu ibarelere rastlayabilirsiniz. Wolkswagen’in çok fazla TDI motor özelliğine sahip aracı mevcuttur. Bu araçların kullanıcıları da yadsınamaz derece fazladır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu