İnternet

Telefonu Televizyona Bağlamak Çözüm 2021

Telefonu Televizyona Bağlamak Çözüm, bilgi sitemizde Telefonu Televizyona Bağlamak Çözüm başlığı altında bilgi paylaştık. Telefonu Televizyona Bağlamak Çözüm ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Telefonu Televizyona Bağlamak Çözüm

telefonu-wifi-ile-televizyona-bağlamak

Telefonu televizyona bağlamak nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız. Ayrıca kablolu ve kablosuz televizyona bağlanmanın nasıl yapıldığını söz edeceğiz.

Telefonu Televizyona Bağlama

Cep telefonunuzda bulunan görselleri televizyona aktararak izlemek bi hayli keyifli bir işlemdir. Eğer bir akıllı TV sahibiyseniz cep telefonunuzda izlediğiniz bir videoyu televizyondan izleme işlem için çok fazla çaba sarf etmenize gerek yok. Zira televizyonunuz, akıllı televizyon olmanın getirdiği kolaylık ile Android telefonlar için Wi-Fi üzerinden Miracast, IOS kullanıcıları için ise AirPlay 2 özelliği ile IPhone marka telefonlara bağlanmakta ve bu özelliği sağlamaktadır.

Android Telefonu Televizyona Bağlamak

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınız, Smart TV özellikli televizyonlara bir iki dakikalık bir kurulum aracılığıyla görüntü aktarma özelliğini edinebiliyor.

Android telefon ile Smart TV’ye görüntü yansıtmak için;

  1. Cep telefonunuzdan üst meniyi aşağı doğru kaydırın.
  2. Açılan Menüden Yayınla, Miracast, ScreenMirror gibi seçenekleri bulun.
  3. Bu seçeneği tıkladığınızda aynı özelliği Smart TV’den açın.
  4. Karşılıklı olarak bağlantı kurabilecek iki cihazı eşleştirin.

Bunun yanında telefondan televizyona bağlanma işleminiz gerçekleşmiş olacak.

IOS Telefonu Televizyona Bağlamak

IOS işletim sistemine sahip olan Apple marka mobil cihazlarınız, Smart TV’ye bağlanmak için aplikasyona ihtiyaç duyarlar. Bu aplikasyon, AppStore’da AirPlay 2 olarak bulunabiliyor.

AirPlay 2 uygulaması ile telefonu televizyona bağlamak iPhone marka telefonlar aracılığıyla şu biçimde gerçekleştirilir;

  1. Uygulamayı edinin.
  2. Uygulamayı açın.
  3. Televizyonun ekran yansıtma özelliğini açık tutun.
  4. iPhone ile AirPlay 2 aracılığı ile cihazları eşleştirin.

Bu adımları takip ederek telefonu TV ye yansıtma işleminizi yapabilirsiniz.

Kablosuz TV Bağlantısı

Smart TV sahibiyseniz, telefonu televizyona bağlamak kolay bir işlemdir. Lakin, telefondan TV ye kablolu görüntü aktarma işlemi, Smart TV sahibi olmayanların da istediği bir özellik. Bu durumu telafi etmenin belirli çözümleri var. İnternetten satın alacağınız özel bir aparat ile kablosuz TV bağlantısı yapabilir ve kablosuz olarak telefonu TV ye bağlama işlemini yapabilirsiniz.

Kablolu TV Bağlantısı

Telefonu TV ye bağlamak kablolu olarak da gerçekleştirilebilen bir özellik. Bir tarafı mikro usb, diğer ucu ise HDMI çıkışlı, özel kablolar ile ister IOS ister Android işletim sistemli olsun, telefonu TV ye bağlamak olabilecek kılınabilecek bir özellik.

Wi-Fi TV Bağlantı Aparatı

Akıllı televizyon özelliğine sahip olmayan fakat HDMI destek sağlayan her televizyon, bir biçimde telefonu TV ye bağla özelliği kazanabiliyor. Telefonu wifi ile televizyona bağlamak için webte satılan ve hemen hemen 65-90 TL bandında satın alabileceğiniz wifi özellikli görüntü aktarım üniteleri, siz değerli okurlarımıza bu hususta yardımcı olabilir.

Cep telefonlarınız ile izlediğiniz video, film ve dizileri televizyon ekranına yansıtmak ve büyük ekranda keyif almak için, bu metotların her biri siz değerli okurlarımıza yol gösterecektır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu