Başvurular

TUBİTAK BİGEM 23 Mart’a kadar başvuranlar arasından 55 kişiyi kadrosuna alacak!

TUBİTAK BİGEM 23 Mart’a kadar başvuranlar içinden 55 kişiyi kadrosuna alacak!, iş başvuruları bölümünde TUBİTAK BİGEM 23 Mart’a kadar başvuranlar içinden 55 kişiyi kadrosuna alacak! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. TUBİTAK BİGEM 23 Mart’a kadar başvuranlar içinden 55 kişiyi kadrosuna alacak! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

TUBİTAK BİGEM 23 Mart’a kadar başvuranlar içinden 55 kişiyi kadrosuna alacak!

TUBİTAK BİGEM Kocaeli- Gebze’de çalışmak üzere personel alımı gerçekleştirecek. Proje kapsamı içinde alınacak olan personellerin “araştırmacı” meslek adı altında değişik birimlerde görev alacağı bilgisi verildi. Söz konusu ilana 02 Mart 2020 ile 23 Mart 2020 içinde başvuruların kabul edileceği bildirildi. Peki hangi branşlarda, kaç alım olacak? TUBİTAK BİGEM başvuracak olan personellerden hangi şartları sağlamasını istiyor? İşte yanıtlar…

AÇILAN KADROLAR

 

Yazılım Geliştirme Uzmanı 30 personel

Dijital Dönüşüm Uzmanı 10 personel

Yazılım Tasarım ve Geliştirilmesinde görev alacak 30 personel

Kriptografik Algoritma ve Protokol Tasarım ve Gerçekleme faaliyetlerinde görev alacak 5 personel

Elektronik Donanım Tasarım ve Geliştirilmesinde görev alacak 20 personel

Yazılım Geliştirme Uzmanı

 

Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Bilgisayar Mühendisliği yahut Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği bölümlerinden birini 01/01/2020 tarihinde/tarihinden sonra bitirmiş yahut 2019-2020 EğitimÖğretim Yılı Bahar dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.

Adayın aşağıda gösterilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.

Yazılım geliştirme yaşam döngüsü ve yazılım mühendisliği / yazılım yönetimi süreçleri konularında bilgi sahibi olmak.

Nesne yönelimli analiz, tasarım ve UML konularında bilgi sahibi olmak. • Java programlama dili ile yazılım geliştirme konularında bilgi sahibi olmak.

Çok katmanlı kurumsal uygulama mimarileri, Java Enterprise Edition ve uygulama geliştirme çatıları (Spring, Hibernate vb.); İlişkisel veri tabanı ve SQL konuları ile ilgili bilgi sahibi olmak.

Güncel web teknolojileri, HTML 4/5, Javascript dili ve kütüphaneleri (React.js, Ember.js vb) konularında bilgi sahibi olmak.

Native ve cross-platform mobil uygulama teknolojileri konularında bilgi sahibi olmak.

Birim test hususunda bilgi sahibi olmak.

Yazılım Geliştirme Uzmanı 5 PERSONEL

 

Yazılım geliştirme yaşam döngüsü ve yazılım mühendisliği / yazılım yönetimi süreçleri konularında bilgi sahibi olmak.

Nesne yönelimli analiz, tasarım ve UML konularında bilgi sahibi olmak.

Bilgisayar destekli yazılım mühendisliği (CASE) araçları (Atlassian JIRA, Confluence vb.) kullanımı hususunda deneyim sahibi olmak.

Java programlama dili ile yazılım geliştirme konularında bilgi sahibi olmak.

Çok katmanlı kurumsal uygulama mimarileri, Java Enterprise Edition ve uygulama geliştirme çatıları (Spring, Hibernate vb.); İlişkisel veri tabanı ve SQL konuları ile ilgili bilgi sahibi olmak.

Güncel web teknolojileri, HTML 4/5, Javascript dili ve kütüphaneleri (React.js, Ember.js vb.) konularında bilgi sahibi olmak. • Mikroservis mimarisinde uygulama geliştirmiş olmak.

PostgreSQL veritabanı üzerinde uygulama geliştirme tecrübesine sahip olmak.

Birden fazla çalışmada birim/ entegrasyon/ sistem testleri kapsamlı Selenium, Codeseptjs gibi araçlar ile test otomasyonu ile ilgili bilgi sahibi olmak.
Otomatik testleri sürekli olarak entegrasyon araçlarını da tercih ederek koşturma ve raporlama konularında deneyim sahibi olmak.

Dijital Dönüşüm 7 PERSONEL

 

Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Endüstri Mühendisliği yahut Endüstri Sistem Mühendisliği bölümlerinden birini 01/01/2020 tarihinde/tarihinden sonra bitirmiş yahut 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak 3.2.2- Adayın aşağıda gösterilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.

Dijital dönüşüm çalışmalarında ihtiyaç analizi hususunda bilgi sahibi olmak.

İş modelleme, kapsam belirleme ve değişim yönetimi konularında bilgi sahibi olmak.

İş modelleme metotları, yönetişim mekanizmaları ve dilleri hususunda bilgi sahibi olmak.

Dijital devlet alanında (Bilişim Hukuku, Bilgi Güvenliği, Kamu Yönetimi, Dönüşüm Yönetimi vb.) disiplinler arası bilgi sahip olmak.

Dijital Dönüşüm 3 PERSONEL

 

Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Endüstri Mühendisliği yahut Endüstri Sistem Mühendisliği bölümlerinden birini 01/01/2020 tarihinden önce bitirmiş olmak.

Büyük ölçekli bir dijital dönüşüm projesinde ihtiyaç analizi konularında çalışmış olmak.

Son kullanıcı ile yapılan ihtiyaç analizi çalışmalarına yönelik yöntem ve yönetişim mekanizması belirleme ve uygulama konularında bilgi sahibi olmak.

İş modelleme, kapsam belirleme ve değişim yönetimi konularında bilgi sahibi olmak.

UML ve/yahut BPMN modelleme dilleri hususunda deneyim sahibi olmak.

Kabiliyet bazlı çözüm planlama ve iş mimarisi tanımlama konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Dijital devlet alanında (Bilişim Hukuku, Bilgi Güvenliği, Kamu Yönetimi, Dönüşüm Yönetimi vb.) disiplinler arası bilgi ve tecrübeye sahip olmak.

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR

 

Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış, muaf yahut tecilli olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis yahuthut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı yahut şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan yahut kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, vazifeye ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamı içinde terör örgütlerine yahut Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette olduğuna karar verilen yapı, oluşum yahut gruplara kullanıcı hesabı, mensubiyeti yahut iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Aşağıdaki şartları sağlıyor olmak. i. Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + Tecrübe Yılı 15 + 10.000 Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması ≥ 3,20 Alanında yüksek lisans yapmış adaylar için Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması, Lisans Mezuniyet Ortalamasının %80’i ile Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalamasının %20’sinin toplamıdır (Üniversite not sistemleri 100’lük sistemde olan adayların not hemen hemenlarının 4’lük sisteme çevrilmesinde Yükseköğretim Kurulunun 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu kullanılacaktır). Tecrübe yılı, başvurulan pozisyonda gösterilen alanlarda tam süreli çalışılan süreyi ifade etmektedir. 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olacak adayların yukarıdaki formül puanı hesaplanırken güncel transkriptlerindeki hemen hemenları baz alınacaktır. Bu durumdaki adayların hem başvuru sırasında, hem de mezun olduklarında lisans mezunları için tespit edilen başvuru koşullarını sağlamaları gerekmektedir. 5 ii. Lisans öğrenimini, süresi içinde veya normal öğrenim süresinden en fazla bir eğitimöğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak (herhangi bir nedenle kayıt dondurulmuş olup da belgelenmesi halinde kayıt dondurulan süre hesaba katılmayacaktır).

Alanında doktora mezunu olanlardan, “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adayların sıralaması için kullanılacak aday puanı; doktora mezuniyet not hemen hemensının %50’si, yüksek lisans not hemen hemensının %10’u ve lisans not hemen hemensının %40’ının toplamıdır (Bütünleşik doktora programından mezun olan adaylar ile yüksek lisansını yurtdışında yapan adaylar için lisans not hemen hemensının %50’si ile doktora not hemen hemensının %50’sinin toplamı dikkate alınacaktır).

İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavların birinden alınan puanla ispatlamış olmak (Tabloda gösterilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz). Sınav Türü KPDS UDS YDS TOEFL IBT TOEFL CBT TOEFL PBT FCE CAE CPE Sınav Puanı 1* 65 61 173 500 B C C Sınav Puanı 2** 70 68 190 520 B C C * Lisans mezunu olup 5 yıldan daha az, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıldan daha az mesleki tecrübesi olanlar için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın “Sınav Puanı 1” koşulu geçerlidir. Ayrıca, 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olacak adaylar için de “Sınav Puanı 1” koşulu geçerlidir. ** Lisans mezunu olup 5 yıl ve üzeri, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıl ve üzeri mesleki tecrübesi olanlarla alanında Doktora mezunu olanlar için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın “Sınav Puanı 2” koşulu geçerlidir.

KPDS : Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı ÜDS : Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı YDS : Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı TOEFL IBT : Test of English as a Foreign Language – Internet-Based Test TOEFL CBT : Test of English as a Foreign Language – Computer-Based Test TOEFL PBT : Test of English as a Foreign Language – Paper-Based Test FCE : First Certificate in English CAE : Certificate in Advanced English CPE : Certificate of Proficiency in English Lisans öğrenimleri sırasında Türkçe, İnkılap Tarihi gibi asıl alanla alakalı olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin %100’ünü İngilizce aldığını belgeleyen adaylar bu koşuldan muaf tutulacaktır. Resmi dili İngilizce olan bir ülkede; Lisans, Yüksek Lisans yahut Doktora derecesi almış olanlar ile o ülkede en az 3 (üç) yıl süreyle mesleğini uygulamış olanlardan İngilizce yeterlilik koşulları aranmaz.

BAŞVURU SÜRECİ

 

İlana başvuruda bulunmak için “www.bilgem.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istediğimiz tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular dışında başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvuruların en geç 23/03/2020 tarihi saat 17:00’a kadar yapılması gerekmektedir.

Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Referans kodu seçilmeden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bir aday en fazla 1 (bir) pozisyona başvuru yapacaktır.

Her bir referans kodu için; “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada alınacak personel rakamının 10 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır. Alanında doktora mezunu adaylardan ise “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (f) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak bunun bunun yanında oluşturulacak sıralamada alınacak personel rakamının 10 katı kadar aday da mülakata çağrılacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylar da mülakata çağrılacaktır. e) Her bir referans kodu için lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) maddesi, doktora öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için ise “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) ve (f) maddeleri koşul olarak aranmayacak olup, bu adaylar bunun bunun yanında değerlendirmeye alınacaklardır.

Mülakata çağırılacak adaylara, istenilirse birim yetkililerince mülakat öncesi uygulama (Teknik Değerlendirme) yapılabilecektir.

Adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup girilen bilgilerin hatalı olması yahut aşağıda gösterilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı yahut kontrol kodu olan internet çıktısı).

Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM onaylı yahut kontrol kodu olan internet çıktısı).

Lisans Diploma/Çıkış Belgesi -ve varsa üstü- (eğitimlerini yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayanlar için Denklik Belgesi) yahut 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olunabileceğini söyleyen Üniversiteden alınmış yazı.

YÖK Mezun Belgesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar için YÖK Öğrenci Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan internet çıktısı).

Lisans -ve varsa üstü- Transkript Belgesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar için güncel Transkript Belgesi.

Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi yahut lisans öğrenimleri sırasında asıl alanla alakalı olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge (üniversiteden alınmış, onaylı).

Deneyimi (mesleki tecrübesi) olan adaylardan Çalışma Belgesi ve Sigorta Hizmet Dökümü.

Güncel Özgeçmiş (Özgeçmişinizin renkli fotoğraflı, Türkçe, T.C. Kimlik ve telefon numaralarını da içerecek biçimde hazırlanması gerekmektedir). • Askerlik durumunu gösterir belge (erkek adaylar için). Not: Süreçle alakalı tüm gelişme ve açıklamalar, Kurumumuz web sayfasında (www.bilgem.tubitak.gov.tr / www.tubitak.gov.tr) ilan edilecektir.

Yazılım Tasarım ve Geliştirilmesinde Görev Almak Üzere

Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği yahut Yazılım Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak. 1.2.2- 01.01.1993 tarihinden sonra doğmuş olmak. 1.2.3- Adayın aşağıda gösterilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.

C, C++, Java ve/yahut Javascript programlama dillerinden en az birinde yazılım geliştirebilecek düzeyde bilgi sahibi olmak.

Yazılım mimarileri ve veri altyapıları konularında temel bilgi sahibi olmak.

Elektronik Donanım Tasarım ve Geliştirilmesinde Görev Almak Üzere

 

Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği yahut Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak. 2.2.2- 01.01.1993 tarihinden sonra doğmuş olmak. 2.2.3- Adayın aşağıda gösterilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.

Sayısal Devre Tasarımı hususunda bilgi sahibi olmak.

VHDL ve/yahut Verilog programlama dillerini tercih ederek FPGA tasarımı yapacak bilgiye sahip olmak.

Elektronik devre tasarımı ve simülasyonu (Altium, HyperLynx vb ) programları hususunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Kriptografik Algoritma ve Protokol Tasarım ve Gerçeklemede Görev Almak Üzere
Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği yahut Yazılım Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak. 3.2.2- 01.01.1993 tarihinden sonra doğmuş olmak. 3.2.3- Adayın aşağıda gösterilen konulardan herhangi birinde bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir.

C, C#, C++ yahut Java programlama dillerinden en az birinde uygulama geliştirme tecrübesine sahip olmak.
Magma, Sage, Mathematica, Matlab vb hesaplama araçlarından en az birinde uygulama geliştirme tecrübesine sahip olmak.

Kriptografik algoritmalar ve protokollerin tasarımı ve analizi hususunda tecrübe sahibi olmak.

Kriptografik algoritmaların yazılım (Mikroişlemci) ve/yahut donanım (FPGA) ortamında gerçeklenmesi hususunda tecrübe sahibi olmak.

Cebir, sayılar teorisi ve olasılık teorisi ile ilgili bilgi sahibi olmak.

Üst düzey matematiksel muhakeme ve analiz kabiliyetine sahip olmak ve yeni teknolojiler hususunda öğrenmeye açık olmak.

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR

Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış yahut tecilli olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis yahuthut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı yahut şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan yahut kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, vazifeye ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamı içinde terör örgütlerine yahut Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette olduğuna karar verilen yapı, oluşum yahut gruplara kullanıcı hesabı, mensubiyeti yahut iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Aşağıdaki şartları sağlıyor olmak. i. Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + Tecrübe Yılı 15 + 10.000 Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması ≥ 3,20 Alanında yüksek lisans yapmış adaylar için Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması, Lisans Mezuniyet Ortalamasının %80’i ile Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalamasının %20’sinin toplamıdır.(Üniversite not sistemleri 100’lük sistemde olan adayların not hemen hemenlarının 4’lük sisteme çevrilmesinde Yükseköğretim Kurulunun 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu kullanılacaktır). Tecrübe yılı, başvurulan pozisyonda gösterilen alanlarda tam süreli çalışılan süreyi ifade etmektedir. 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olacak adayların yukarıdaki formül puanı hesaplanırken güncel transkriptlerindeki hemen hemenları baz alınacaktır. Bu durumdaki adayların hem başvuru sırasında, hem de mezun olduklarında lisans mezunları için tespit edilen başvuru koşullarını sağlamaları gerekmektedir. ii. Lisans öğrenimini, süresi içinde veya normal öğrenim süresinden en fazla bir eğitimöğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak (herhangi bir nedenle kayıt dondurulmuş olup da belgelenmesi halinde kayıt dondurulan süre hesaba katılmayacaktır).

Alanında doktora mezunu olanlardan, “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adayların sıralaması için kullanılacak aday puanı; doktora mezuniyet not hemen hemensının %50’si, yüksek lisans not hemen hemensının %10’u ve lisans not hemen hemensının %40’ının toplamıdır (Bütünleşik doktora programından mezun olan adaylar ile yüksek lisansını yurtdışında yapan adaylar için lisans not hemen hemensının %50’si ile doktora not hemen hemensının %50’sinin toplamı dikkate alınacaktır).
İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavların birinden alınan puanla ispatlamış olmak (Tabloda gösterilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz). Sınav Türü KPDS UDS YDS TOEFL IBT TOEFL CBT TOEFL PBT FCE CAE CPE Sınav Puanı 1* 65 61 173 500 B C C Sınav Puanı 2** 70 68 190 520 B C C * Lisans mezunu olup 5 yıldan daha az, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıldan daha az mesleki tecrübesi olanlar için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın “Sınav Puanı 1” koşulu geçerlidir. Ayrıca, 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olacak adaylar için de “Sınav Puanı 1” koşulu geçerlidir. ** Lisans mezunu olup 5 yıl ve üzeri, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıl ve üzeri mesleki tecrübesi olanlarla alanında Doktora mezunu olanlar için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın “Sınav Puanı 2” koşulu geçerlidir.

KPDS : Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı ÜDS : Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı YDS : Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı TOEFL IBT : Test of English as a Foreign Language – Internet-Based Test TOEFL CBT : Test of English as a Foreign Language – Computer-Based Test TOEFL PBT : Test of English as a Foreign Language – Paper-Based Test FCE : First Certificate in English CAE : Certificate in Advanced English CPE : Certificate of Proficiency in English Lisans öğrenimleri sırasında Türkçe, İnkılap Tarihi gibi asıl alanla alakalı olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin %100’ünü İngilizce aldığını belgeleyen adaylar bu koşuldan muaf tutulacaktır. Resmi dili İngilizce olan bir ülkede; Lisans, Yüksek Lisans yahut Doktora derecesi almış olanlar ile o ülkede en az 3 (üç) yıl süreyle mesleğini uygulamış olanlardan İngilizce yeterlilik koşulları aranmaz.

BAŞVURU SÜRECİ

İlana başvuruda bulunmak için “www.bilgem.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istediğimiz tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuruların en geç 23/03/2020 tarihi saat 17:00’a kadar yapılması gerekmektedir.

Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Referans kodu seçilmeden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bir aday en fazla 1 (bir) pozisyona başvuru yapacaktır.

Her bir referans kodu için; “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada alınacak personel rakamının 10 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır. Alanında doktora mezunu adaylardan ise “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (f) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak bunun bunun yanında oluşturulacak sıralamada alınacak personel rakamının 10 katı kadar aday da mülakata çağrılacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylar da mülakata çağrılacaktır.

Her bir referans kodu için lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) maddesi, doktora öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için ise “Adaylarda Aranacak Genel Şartlar” bölümünün (e) ve (f) maddeleri koşul olarak aranmayacak olup, bu adaylar bunun bunun yanında değerlendirmeye alınacaklardır.

Adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması yahut aşağıda gösterilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı yahut kontrol kodu olan internet çıktısı).

Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM onaylı yahut kontrol kodu olan internet çıktısı).

Lisans Diploma/Çıkış Belgesi -ve varsa üstü- (eğitimlerini yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayanlar için Denklik Belgesi) yahut 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olunabileceğini söyleyen Üniversiteden alınmış yazı.

YÖK Mezun Belgesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar için YÖK Öğrenci Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan internet çıktısı).
Lisans -ve varsa üstü- Transkript Belgesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar için güncel Transkript Belgesi.

Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi yahut lisans öğrenimleri sırasında asıl alanla alakalı olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge (üniversiteden alınmış, onaylı).
Deneyimi (mesleki tecrübesi) olan adaylardan Çalışma Belgesi ve Sigorta Hizmet Dökümü.

Güncel Özgeçmiş (Özgeçmişinizin renkli fotoğraflı, Türkçe, T.C. Kimlik ve telefon numaralarını da içerecek biçimde hazırlanması gerekmektedir).

Askerlik durumunu gösterir belge (erkek adaylar için). Not: Süreçle alakalı tüm gelişme ve açıklamalar, Kurumumuz web sayfasında (www.bilgem.tubitak.gov.tr / www.tubitak.gov.tr) ilan edilecektir.

 

İlan Tam Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu