Başvurular

EPDK 24 personel alımı yapıyor 2022

EPDK 24 personel alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde EPDK 24 personel alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. EPDK 24 personel alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

EPDK 24 personel alımı yapıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu veya bilinen kısa adı ile EPDK, yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde personel alımı yapacağını açıkladı. EPDK personel alımı ilanı kapsamı içinde yönetim görevlisi ve mühendis alımı yapacaktır. İlan kapsamı içinde 24 personel istihdam edilecektir. Adaylar ilana 4 Mart 2019 tarihine kadar iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamında bulunmaktadır.

  • EPDK Personel Alımı İlanı 2019
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?
  • Sınava Girişte Kimlik İbrazı
  • Öğrenim Dalları ve Kontenjanları
  • Sınav Sonuçları ve Sonuçlara İtiraz

EPDK Personel Alımı İlanı 2019

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu aracılığıyla 25 Mart – 5 Nisan 2019 tarihleri içinde 15 (on beş) adet yönetim görevlisi, 9 (dokuz) adet mühendis olmak üzere toplam 24 (yirmi dört) kadro için giriş sınavı yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak,
  • V) inci maddede bulunan tabloda gösterilen lisans ve ön lisans programları ile YÖK aracılığıyla bu programlara denkliği onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğrenim kurumu mezunu olmak ve gösterilen özel şartları son başvuru tarihi olan 04/03/2019 saygınlığıyla taşımak,
  • Son başvuru tarihi saygınlığıyla geçerlilik süresi dolmamış (B) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, (V) inci maddede gösterilen puan çeşitlerinden 75 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, giriş sınav açıklamasunda bulunan usulle tespit edilen sayıda aday arasına girmiş olmak,
  • Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro yahut pozisyona yerleştirilmemiş olmak.

Giriş sınavı başvuru tarihleri: 25 Şubat-4 Mart 2019

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacaktır?

Giriş sınavına başvuru;

Son başvuru tarihi olan 4 Mart 2019 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların, fotoğrafları ile ön ve arka tarafı bulunacak biçimde mezuniyet belgelerini (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların bunun bunun yanında diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.

EPDK http://www.epdk.org.tr İnternet adresinde yayımlanan “Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup, ilanda gösterilen şartlara uygun olmayan başvurular ile Kuruma elden, e-posta yahut posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

(V) inci maddede bulunan kontenjanların 5 (beş) katı aday sınava çağrılacaktır. Aranılan nitelikleri taşıyan adaylardan, ilanda gösterilen her bir kontenjana ait KPSS puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılacaktır. Böylelikle tespit edilen sayıda aday tutanakla tespit edilecek ve giriş sınavına katılma hakkını elde edecektir. Her bir kontenjana ait KPSS puan türü saygınlığıyla, en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

Sınava Girişte Kimlik İbrazı

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi http://www.epdk.org.tr Kurum internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara bunun bunun yanında bir tebligat yapılmayacaktır. Sınavda, kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı yahut sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulması zorunludur. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

Öğrenim Dalları ve Kontenjanları

Giriş sınavı yapılacak 15 (on beş) adet yönetim görevlisi ve 9 (dokuz) adet mühendis kadrosunun öğrenim dalları saygınlığıyla dağılımı, KPSS puan türleri, asgari puan, kontenjanlar ve sınava çağrılacak aday sayıları aşağıdaki biçimdedir:

Unvan Öğrenim Dalları KPSS

Puan

Türü

Asgari

Puan

Kontenjan Sınava

Çağrılacak

Aday

Sayısı

Yönetim

Görevlisi

Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Personel, Personel Yönetimi, Maliye, İşletme, İşletme Yönetimi, Genel İşletme, İşletme-Muhasebe, İşletmecilik, Banka ve Sigorta Yönetimi, Bankacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Sigortacılık, Finans ve Muhasebe, Finans önlisans programlarının birinden mezun olmak. KPSSP93 75 15 75
Mühendis Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği/Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği/ Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği KPSSP3 75 6 30
Mühendis Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği KPSSP3 75 2 10
Mühendis Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği KPSSP3 75 1 5
Toplam 24 120

Giriş Sınavının Şekli ve Yeri

Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (İşçi Blokları mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu caddesi, No:51/C Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA) adresinde sözlü olarak yapılacaktır.

Giriş Sınavında adaylar;

  • Genel yetenek ve genel kültür,
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
  • Davranış ve tepkilerinin memuriyete uygunluğu, ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilecektir. Adaylar, Komisyon aracılığıyla yukarıdaki bentlerde yazılı özelliklerin her biri için yirmişer puan üzerinden değerlendirilecek ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilecektir. Bunun dışında herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması şarttır.

Sınav Sonuçları ve Sonuçlara İtiraz

Adayların giriş sınavı başarı puanları, sözlü sınavda yetmiş puan almış olmaları kaydıyla KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik hemen hemensının alınması suretiyle belirlenecektir. Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması puan sıralamasına göre yapılacaktır. Sınav notunun eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek miktarda olan aday sıralamada üstte bulunacaktır. Giriş sınavından yetmiş yahut daha fazla puan almış olmak kaydıyla açıklamada gösterilen kadro rakamının (kontenjanın) yarısını geçmeyecek kadar yedek aday listesi belirlenecektir.

Giriş sınavı sonuçları Kurum http://www.epdk.org.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca, sınav neticesinde başarılı olarak atanmaya hak kazanan adaylara, sınav sonucu yazılı olarak bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilanından bu yana yedi iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilecektir. İtirazlar bu sürenin bitiminden bu yana en fazla on iş günü içinde incelenerek karara bağlanacaktır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilecektir. İtirazların değerlendirilmesi üzerine verilen kararlar kesindir. İtiraz süresi içinde Kuruma ulaşmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır. Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurum http://www.epdk.org.tr internet adresinden yapılacaktır.

İlan olunur.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No:51/C 06530 Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA)

Tlf : 0(312) 201 40 00

EPDK 24 personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Harici olarak kurum aracılığıyla yayınlanmış olan bütün ilanlara EPDK iş ilanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER EPDK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, epdk hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan epdk açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu