Başvurular

Türk Standartları Enstitüsü Sözleşmeli Personel Memur Alımı 2022

Türk Standartları Enstitüsü Sözleşmeli Personel Memur Alımı 2022, iş başvuru bölümüzde Türk Standartları Enstitüsü Sözleşmeli Personel Memur Alımı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Türk Standartları Enstitüsü Sözleşmeli Personel Memur Alımı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Türk Standartları Enstitüsü Sözleşmeli Personel Memur Alımı

Türk Standartları Enstitüsü Sözleşmeli Personel Memur Alımı 2015 planlaması içinde yeni personel alımları gerçekleştirecek.  Gerçekleştirelecek olan memur alımı Kocaeli, İstanbul ve Ankara illerini kapsıyor olup, başvurular 22 Aralık  2014 – 7 Ocak 2015 tarihleri içindedır. Enstitü Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınavla 3 Denetçi Yardımcısı, 117 TSE Uzman Yardımcısı, 25 Tekniker ve 4 Memur olmak üzere toplam 149 personel alınacaktır.

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE) PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sözlü sınava başvuruda bulunabilmek için;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

  • Tabloda gösterilen öğrenim programlarından mezun olmak (Sözlü sınava başvuran adaylardan; yukarıda gösterilen öğrenim programı dışında müracaat eden adayların müracaatları geçerli sayılmayacaktır.).
  • Tablonun 3, 5, 7, 15 ve 17 nci saatleri civarında bulunan kadrolara yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az (B) düzeysinde puana yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla dil yeterliliği yönünden buna denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur.
  • Tablonun 14 üncü sırasında bulunan kadrolara yapılacak başvurularda, kaynak inspektörlüğü yahut kaynak mühendisliği sertifikasına sahip olunması zorunlu olup sertifikanın başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.
  • Tablonun 16 ncı sırasında bulunan kadrolara yapılacak başvurularda, Mekanik Tesisat Uzman Mühendis Yetki Belgesi, Yangın Tesisatı Mühendis Yetki Belgesi ile en az 2 yıl şantiye tecrübesinin bulunması zorunlu olup tecrübesini gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü ve şantiyede çalıştığına dair yazı vb.) ve Mekanik Tesisat Uzman Mühendis Yetki Belgesi ile Yangın Tesisatı Mühendis Yetki Belgesinin başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.
  • Tablonun 22 nci sırasında bulunan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan Fransızca alanında en az (C) düzeysinde puana yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla dil yeterliliği yönünden buna denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması ve buna ilişkin belgelerin başvuru formuna eklenmesi zorunludur.
  • Tablonun 23 üncü sırasında bulunan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az (C) düzeysinde puana yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla dil yeterliliği yönünden buna denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur. Almanca, Fransızca, Rusça yahut Arapça dillerinden birisinin bilinmesi tercih sebebidir.
  • Tablonun 24 üncü sırasında bulunan kadroya yapılacak başvurularda, ileri derecede Rusça bilmek ve bunu belgelemek zorunludur.
  • Tablonun 25 inci sırasında bulunan kadrolara yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az (C) düzeysinde puana yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla dil yeterliliği yönünden buna denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması zorunludur. Almanca, Fransızca, Rusça yahut Arapça dillerinden birisinin bilinmesi tercih sebebidir.
  • Tablonun 29 uncu sırasında bulunan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az (B) düzeysinde puana yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla dil yeterliliği yönünden buna denkliği kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması ve Arapça dilinin bilindiğinin belgelenmesi zorunludur. Ayrıca, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden birisinin bilinmesi tercih sebebidir.
  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü saygınlığıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1980 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak).
  • TSE Uzman Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığı kadroları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla 06-07 Temmuz 2013 yahut 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarında (KPSS), Tabloda gösterilen puan çeşitlerinden en az 70 puan almış olmak.
  • Tekniker ve Memur kadroları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla 27 Eylül 2014 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS), P-93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Adaylar, tabloda bulunan kadrolardan yalnızca biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday aracılığıyla birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.
  • Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık yönünden engeli bulunmamak.
  • Yükseköğretim Kurulunca tabloda bulunan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.
  • Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru zamanının son günü saygınlığıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru zamanının son günü saygınlığıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞEKLİ

  • Sözlü sınava katılmak isteyen adaylar, 22 Aralık 2014 – 07 Ocak 2015 tarihleri içinde Enstitünün resmi internet sitesinde bulunan (http://www.tse.org.tr) başvuru formu ile özgeçmişlerini oluşturarak ve fotoğraf ve mezuniyet belgelerini elektronik ortama aktararak başvurularını gerçekleştireceklerdir. Enstitünün başvuru zamanını uzatma hakkı saklıdır.
  • Tablonun 3, 5, 7, 14, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25 ve 29 uncu saatleri civarında bulunan kadrolara yapılacak başvurularda BAŞVURU ŞARTLARI’nda gösterilen belgelerin başvuru formuna eklenmesi zorunludur.
  • Adayların mezun oldukları öğrenim programları ve tespit edilen KPSS puan türlerine göre, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre, atama yapılacak kadro rakamının dört katı kadar aday sözlü sınava girme hakkı kazanır. Lakin öğrenim programı ve puan türü için yapılan sıralama neticesinde son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır.
  • Sözlü sınava girme hakkı kazanan adaylar 12 Ocak 2015 tarihinde Enstitünün resmi internet sitesinde ilan edilir. İlanda bunun bunun yanında sözlü sınav tarihleri de belirtilir. Sözlü sınava girme hakkını kazanan adaylara İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca sınav giriş belgesi düzenlenir. Sınav giriş belgeleri adayların elektronik posta adreslerine gönderilir yahut kendilerine elden teslim edilir. Adaylar sınav giriş belgelerini bunun yanı sıra Enstitünün resmi internet sitesinden de (http://www.tse.org.tr) temin edebilirler.
  • Sözlü sınava girme hakkını kazanan adaylar, sözlü sınav tarihinde öğrenim belgesinin yahut çıkış belgesinin aslını, eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili makamlarca kabul edildiğini gösterir belgenin aslını ibraz etmek mecburiyetindedirler.

Bu makalemizde TSE memur alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Ayrıca TSE aracılığıyla yayınlanmış olan tüm ilanlara TSE İş İlanları sayfasından varabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu