İnternet

Türk Telekom internet Ayarları 2021

Türk Telekom internet Ayarları, bilgi sitemizde Türk Telekom internet Ayarları başlığı altında bilgi paylaştık. Türk Telekom internet Ayarları ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Türk Telekom internet Ayarları

avea internet ayarları

Bu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza Türk telekom internet ayarları nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Ayrıca türk telekom mobil internet ayarlarına değineceğiz.

Mobil İnternet Ayarları

Avea internet ayarları alma hususunda çeşitli yöntemler bulunur. İnternet, ev telefonu, mobil ve bir çok kurumsal servis alanlarında hizmet veren TTNET, Avea ve Türk Telekom markaları birleşerek ‘Türk Telekom’ markası adı altında toplandı.

Avea internet ayarları şu biçimde yapılır:

  • Türk Telekom mobil internet ayarları için büyük harfler ile internet ayar yazılacak ve ardından 5555 numarası yazılarak gönderilmelidir.
  • Diğer bir yöntem olarak, internet Ayarları Avea olarak telefondan yıldız 999 kare tuşlandığı zaman kısa mesaj gelecektir.
  • Ücretsiz olarak yapılacak bir diğer yöntem, kısa mesaj bölümüne büyük harfler ile ayar yazılıp 9999’a gönderildiği zaman tekrar kısa mesaj gelecektir.

Android telefonların internet ayarlarını yapmak da bu yöntemler gibi basittir. Sadece android telefonlarda internet ayarları yapılır iken sırası ise, ayarlara giriş yapılır. Ardından mobil ağlar, ulaşım noktası adları ve son kez yeni apn ekle adımları izlenmelidir. Çıkan bölüm üzerindeki değerler doğru biçimde girildiği zaman kaydedilmeli ve telefon kapatılıp açılmalıdır.

Türk Telekom internet açılmıyor

Türk Telekom internetin açılmama sorunu gibi herhangi bir sorun ile yüz yüze kalındığı zaman, ilk kez yapılacak hücresel verinin açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Telefonun interneti üzerinden bağlanılmadığı zaman wifi özelliği üzerinden de denenerek asıl sorunun sebebi görülmelidir.

iPhone internet Ayarı Nasıl Yapılır?

iPhone da internet ayarları yapmak diğer telefon modellerinden değişikliklar gösterir. İnternet ayarlaması için ilk kez ayarlara girilir. Ardından hücresel, hücresel veri yolu ile devam edilir. Daha sonra hücresel veri aktif hale getirilmelidir. Hücresel veri ağı bölümünde karşımıza çıkan APN kısmına internet yazılarak iPhone internet ayarları yapılır.

Türk Telekom internet Ayarları Nasıl Yapılır?

Türk Telekom internet ayarları alma için servislerden ücret alınmamaktadır. Yapılacak ayarlar tuşlandığı zaman eğer telefonun marka ve modeli kayıtlı ise ekranda bu görüntülenir. Lakin tanımlı değil ise, manuel olarak ayar kodları kısa mesaj şeklinde telefona gönderilir. İnternet ayarları için ayarlar, mobil ağlar, ulaşım noktası adları ve ekle seçenekleri sırası ile takip edilir. User, server, password seçenekleri boş bırakılmalıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu