Başvurular

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor 2022

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile 13 personel alımı yapacağını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ilan kapsamı içinde 13 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 8 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Başvuru Şekli ve Yeri
  • Giriş Sınavı
  • Sınav Sonuçlarına İtiraz
  • Değerlendirme ve Atama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2018

Bakanlığımız Merkez Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu derecelerde münhal bulunan 13 (onüç) Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı (Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri esaslarınca) sözlü giriş sınavı ile ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla Mayıs 2017’de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına (KPSS) göre aşağıda tespit edilen puan çeşitlerinden ve öğrenim dallarından personel alınacaktır.

I. Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadroları için aşağıdaki çizelgede gösterilen öğrenim dallarından karşısında gösterilen kontenjan sayısı kadar personel istihdam edilecektir.

I Sayılı Tablo

SIRA

NO

ÖĞRENİM DALLARI (LİSANS) ATAMA YAPILABİLECEK

KADRO SAYISI

SÖZLÜ SINAVA KATILABİLECEK AZAMİ ADAY SAYISI KADRO UNVANI KPSS

PUAN

TÜRÜ

KPSS

TABAN

PUANI

YDS PUAN

SEVİYESİ

(EN AZ)

1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3 12 ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME UZMAN YARDIMCISI P-3 85 C
2 Bilgisayar Mühendisliği 3 12 ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME UZMAN YARDIMCISI P-3 85 C
3 Hukuk 7 28 ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME UZMAN YARDIMCISI P-4 85 C
TOPLAM 13 52

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak,
  • ÖSYM aracılığıyla Mayıs 2017’de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan puan türleri saygınlığıyla en az yukarıdaki I sayılı tabloda gösterilen taban puanları almış olmak,
  • Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1983 ve ardından doğanlar başvurabilecektir.),
  • Son başvuru tarihi itibariyle yukarıdaki tabloda gösterilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden/bölümlerden yahut bunlara denkliği YÖK aracılığıyla kabul gören yurt içindeki yahut yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı kadrolarına başvurularda Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (C) düzeyinde yahut ülkeler arası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşkıymetliği kabul gören sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

  • Sınav başvuru formu (Bakanlığımız www.udhb.gov.tr internet adresinden yahut Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.)
  • Yükseköğretim diplomasının, mezuniyet belgesinin aslı yahut onaylı örneği (Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı yahut onaylı örneği),
  • KPSS sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış kontrol kodlu örneği,
  • Yabancı dil belgesinin aslı yahut sonuç belgesinin kontrol kodlu örneği,
  • 2 adet vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 ebatlarında olacak ve 1 adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır),
  • Aday aracılığıyla el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler ile ilgili bilgilerin olduğu öz geçmişi (Bir sayfayı geçmeyecek biçimde),

Başvuru sırasında belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla yanlarında fotokopisini getirdikleri belgeler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru Şekli ve Yeri

Sözlü sınava başvurular yukarıda sayılan belgelerle 27/12/2017-08/01/2018 tarihleri içinde, 09.30-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri içinde Bakanlığa şahsen yahut posta yoluyla yapılır. Adayların, 08/01/2018 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No: 5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen yahut postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda (08/01/2018 tarihi ve saat 17:00 saygınlığıyla Bakanlığımız genel evrak şubesine giriş yapmış olması gerekmektedir) doğabilecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, sınava girecek adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Giriş Sınavı

Başvuru ve Sınava Kabul

Sözlü olarak yapılacak giriş sınavının tarihi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığıyla www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır. Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda gösterilen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanmak suretiyle alım yapılacak her bir bölüm için ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucuna göre atama yapılacak kadro rakamının 4 (dört) katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar ilanda gösterilen yer, tarih ve saatte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, yanlarında fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet yahut pasaport) ile hazır bulunacaklardır.

Sınav şekli ve konuları

Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Sözlü giriş sınavında adaylar;

  • Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  • Genel yetenek ve genel kültürü,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
  • yönlerinin her birinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler.

Adaylar, birinci fıkranın (a) bendi için elli puan, (b) ve (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında sözlü sınav ile alakalı herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 (yetmiş) olması şarttır. Bölümleri itibariyle adaylar, en yüksek puan alandan en düşük puan alana göre sıralanır. Aynı puan alanların başarı sırasındaki yeri ise KPSS puanı yüksek miktarda olan üste yazılmak suretiyle belirlenir.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, bu sınav sonuçlarının açıklanmasından bu yana yedi gün içinde bir dilekçe ile Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına itiraz yapılabilir. İtirazlar, alakalı komisyon aracılığıyla en geç yedi iş günü içinde incelenir ve sonuç alakalıye yazılı olarak bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Değerlendirme ve Atama

Başarı puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlanmak suretiyle öğrenim dalları saygınlığıyla giriş sınavı başarı listesi ile asil ve yedek aday listesi www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup asil ve yedek listedeki adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat da yapılacaktır. Giriş sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.

Giriş sınavını kazananların Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı ve Denizcilik Uzman Yardımcılığı kadrolarına atanmaları ve adaylıklarına ilişkin işlemler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yapılacaktır. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenler ile ilgili suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Bu makalemizde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan uzman yardımcısı alımı ilanına dair başvuru formu, tarihleri ve şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Bakanlık aracılığıyla yayınlanmış olan bütün ilanlara Ulaşma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu