Başvurular

Türk Hava Kurumu personel alım ilanı yayınladı! Başvuru şartları açıklandı!

Türk Hava Kurumu personel alım ilanı paylaşımı yaptı! Başvuru şartları bilgisi verildi!, iş başvuruları bölümünde Türk Hava Kurumu personel alım ilanı paylaşımı yaptı! Başvuru şartları bilgisi verildi! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Türk Hava Kurumu personel alım ilanı paylaşımı yaptı! Başvuru şartları bilgisi verildi! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Türk Hava Kurumu personel alım ilanı paylaşımı yaptı! Başvuru şartları bilgisi verildi!

Türk Hava Kurumu Üniversitesi resmi portalında paylaşımı yaptığı ilan ile tespit edilen kadrolara öğretim elemanı alacağını açıkladı.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden yapılan bilgilendirmede; “Üniversitemize; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in alakalı maddeleri ikaznca aşağıda nitelikleri gösterilen kadrolara Öğretim Elemanı alınacaktır” denildi.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğünün paylaşımı yaptığı bildiri şu biçimde;
BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ : 08.01.2020
SON BAŞVURU TARİHİ : 22.01.2020
Üniversitemize; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in alakalı maddeleri ikaznca aşağıda nitelikleri gösterilen kadrolara Öğretim Elemanı alınacaktır.
Başvuru yapacak adayların, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde gösterilen atama kriterlerini sağlamaları ve bunları sağladıklarını başvuru dilekçelerinde bildirmelidirler.Yabancı dil ile eğitim yapılan birimlere başvuracak adayların mezun oldukları üniversiteye bakılmaksızın; Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yahut eşdeğeri bir sınavdan 80 ve üzeri başarı notu almış olmaları gerekmektedir. İşletme Fakültesi Araştırma Görevlileri için en az 80 başarı notu, Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlileri için en az 75 başarı notu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi için en az 70 başarı notu almış olmaları gerekmektedir.
Rektörlüğe bağlı Yabancı Diller Bölümü ile Türkçe eğitim yapılan Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu içerisinde İngilizce derslerini vermek üzere ilana çıkılan Öğretim Görevlisi kadroları için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yahut benzeri bir sınavdan 90 ve üzeri başarı notu almaları gerekmektedir.
Öğretim personelleri ve araştırma personelleri için tüm programlarda Ales puanı en az 70 olması gerekmektedir. Yurtdışından alınan diplomalara yönelik YÖK denklik (eşitlik) belgelerinin başvuruda belirtilmesi gerekmektedir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
1) Başvurdukları birim ve anabilim dalı ile istenen kriterleri sağladığını söyleyen dilekçe
2) Özgeçmiş ve Yayın listesi
3) Nüfus cüzdanı örneği ve 2 adet vesikalık fotoğraf
4) Doçent ve Profesör kadroları için Doçentlik Belgesi
5) Doçent ve Profesör kadroları için Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (önceden çalışıp ayrılsalar bile) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi dökümü
6) Doktor Öğretim Üyesi kadroları için; Noter onaylı diploma fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora belgesi ), Doktora belgesi (yurtdışında alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması), Akademik unvana atanma yazıları (önceden bu kadroya atanmış ise ve varsa atama yazısı)
7) Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 adet dosya ile Doçentler ve Doktor Öğretim Üyeleri için 4 adet CD, Profesörler için 6 adet CD (yahut aynı sayıda taşınabilir bellek).
GEREKLİ BELGELER 
1)Eksiksiz doldurulmuş fotoğraflı www.thk.edu.tr. adresinden ulaşılacak Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Elemanı Başvuru Formu,
2) Onaylı nüfus cüzdan örneği
3) Özgeçmiş, Onaylı lisans diploması, Onaylı yüksek lisans diploması yahut sürdürmekte ise öğrenci belgesi, Onaylı transkript
4) Belirtilen deneyim şartını gösteren onaylı belgeler
5) Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge
NOTLAR
1- Adayların Üniversitemiz Personel Müdürlüğüne bireysel yahut posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir. İlanda yayınlanmakta olan şartları taşımayan ve süresi içinde başvurmayan, posta aracılığı ile yapılan başvuruların gecikme yaşanması durumunda adayların başvuruları esas alınmayacaktır.
2- İlanımıza www.thk.edu.tr adresinden de ulaşılabilir.
BAŞVURU YERİ VE İLETİŞİM
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü Personel Müdürlüğü
Türkkuşu Kampüsü Bahçekapı Mah. Okul Sok. No:11 06790 Etimesgut/ANKARA Tel: 444 84 58 Faks: (0312) 342 84 60

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu