Başvurular

Helal Akreditasyon Kurumu farklı meslek kollarında personel alım ilanı yayınladı!

Helal Akreditasyon Kurumu farklı meslek kollarında personel alım ilanı paylaşımı yaptı!, iş başvuruları bölümünde Helal Akreditasyon Kurumu farklı meslek kollarında personel alım ilanı paylaşımı yaptı! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Helal Akreditasyon Kurumu farklı meslek kollarında personel alım ilanı paylaşımı yaptı! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

Helal Akreditasyon Kurumu farklı meslek kollarında personel alım ilanı paylaşımı yaptı!

Helal Akreditasyon Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasında bulunan personel alım ilanı ile kadrosuna daimi istihdamlı 15 personel alımı yapacağını açıkladı. Farklı branşlarda alım gerçekleştirecek olan kurum adaylardan en az ilköğretim ve ortaöğretim mezunu olmaları şartını yerine getirmelerini istedi. Kurumda çalışmak isteyen adaylar başvurularını 09 Mart 2020 – 13Mart 2020 tarihleri içinde tamamlayabilirler. Başvuran adaylar içinden sözlü sınava çağırılacak olan adaylar, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Kadrolara alınan personeller ise Ankara/ Halk Hizmet Binası’nda vazifeye ekranlara geleceklar.

Elektrikçi (Genel 1)

En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Elektrikçi (Genel), Elektrik bölümü mezun olmak yahut alakalı alandan ustalık/kalfalık belgesi sahibi olmak

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı (Genel 1)

En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçısı, Isıtma ve Sıhhi Tesisat bölümlerinden mezun olmak yahut alakalı alandan ustalık/kalfalık belgesi sahibi olmak ve MEB Onaylı Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Belgesine sahip olmak,

Güvenlik Personeli (Genel 5)

En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

a. Güvenlik görevlisi meslek kolu için 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun alakalı maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Sözlü sınavdan önce ibraz edecekleri belgeler içinde bulunan bu belgenin geçerlilik zamanının dolmamış olması gerekir.)

b. Güvenlik görevlisi meslek kolu için görevini silahlı özel güvenlik görevlisi olarak devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak ve bunun yanında 5188 sayılı kanunda gösterilen sağlık şartlarına haiz olmak.

Temizlik Personeli (Genel 8)

En az İlköğretim

Temizlik Personeli adayları görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak,

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2) 18 yaşını tamamlamış olmak ve ilanın son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

3) Bakım- Onarım Görevlisi meslek kolu için alanıyla alakalı en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak (Lise ve Dengi), Güvenlik Görevlisi meslek kolu için en az ortaöğretim mezunu (Lise ve Dengi) ve Temizlik Görevlisi meslek kolu için ise en az İlköğretim mezunu olmak,

4) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, Güvenlik Görevlisi meslek koluna başvuracaklar için ise bu şartlar yanında bunun bunun yanında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş yahut hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

• Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

• Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve yaşamın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu yahut ikazcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve yaşamın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu yahut ikazcı madde suçlarından dolayı ile ilgili sürdürmekte olan bir soruşturma yahut kovuşturma bulunmamak.

5) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun alakalı maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Sözlü sınavdan önce ibraz edecekleri belgeler içinde bulunan bu belgenin geçerlilik zamanının dolmamış olması gerekir.)

6) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

7) Adayların askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik durumu itibariyle muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş yahut muaf olmak.

8) Adaylar Türkiye İş Kurumu aracılığıyla (İŞKUR) yayımlanan listede yalnızca bir meslek koluna başvuru yapacaktır.

9) Adayların Türkiye İş Kurumu aracılığıyla (İŞKUR) ilan edilen işgücü isteklerinde gösterilen son başvuru tarihi saygınlığıyla tespit edilen öğrenim durumundan mezun olmaları gerekmektedir.

 

10) Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almamaları gerekmektedir.

11) İşe alınacakların deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecektir.

12) İşe alınma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav ve işbaşı sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

13) Temizlik Görevlisi meslek kolu için görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,

14) Güvenlik görevlisi meslek kolu için görevini silahlı özel güvenlik görevlisi olarak devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak ve bunun yanında 5188 sayılı kanunda gösterilen sağlık şartlarına haiz olmak.

15) Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

16) Adayların, başvurunun son günü saygınlığıyla açıklama ekinde bulunan tabloda gösterilen unvanlardaki tercih ettikleri meslek kolunun gerektirdiği başvuru şartlarına haiz olması gerekmektedir.

17) Ankara ilinde ikamet edenler başvuru yapacaktır. Başvurularda adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. İkamet değişikliği ile alakalı olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

Şartları uyan adaylar, başvurularını 09/03/2020 – 13/03/2020 tarihleri içinde Ankara İŞKUR İl Müdürlüğüne – Çankaya Hizmet Merkezine şahsen yahut www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden İş Arayan” linkine T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

İLAN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu